ta ignorantka nie czytala prospektu jak sama przyznaje ale nie wydaje jej sie zeby w czyms co wedle niej zacheca do kupna mogly byc jakies ostrzezenia a wiec podpowiem ci gieldomatolku jeden ze warningi sa obowiazkowe i sa w kazdym prospekcie czasami wrecz groteskowe ale sa bo tego wymaga ustawa panialas a do prokuratury to sie zglasza przestepstwo a nie wlasna glupote ktora zaowocowala stratami finansowymi nie zachecam cie oczywisci co bys prawem zza oceanu sie interesowala ale twoja ignorancja i czestotliwosc z jaka wypisujesz swoje brednie oraz zajadlosc pozwalaja mi przypuszczac ze masz doswiadczenie w prostym handlu bazarowym byc moze nawet mialas tam tzw sukcesy i wydaje ci sie ze wiesz co to logika
Co tu robisz pe.. le...? Rozumiem że sprzedales akcje, to spie....j z wątku pajacu i nie wymadrzaj sie. Tarik ma zrobić wezwanie koniec kropka nie zrobi dostanie pozew. A gpw gdy skupuje akcje spale....Nie mają prawa ruszyć tych akcji....
jak ci rzekne cobys grafomologii nie stosoal..w kazdej twojej literze by nie powiedziec slownie jak mawia recznik pisu ale ze ty jestes obczytany w prospekcie opisywanego tworu co sie zwie cetntralnym europejskim dystybutorem to powinienes wiedziecze nie obraza sie osob ktore maja inne zdanie anizeli twoje ale jesli wiesz o czym piszesz to laskawie zacytuj mi pierwszy akapit ze strony trzynastej wspomnianego prospektu a jakzesbys nie mial w tym w prawy to sobie przekopiuj tenze fragment....q..wa ale siem napocil...
widzę "normalny", że praca w budżetówce czasami odbywa się po godzinach!gpw czy knf? jak barani łbie kupujesz nieruchomość w Polsce to nie znaczy, że jeśli deweloper był z kraju w którym jest możliwe wywłaszczenie, to może być wywłaszczony. W prospekcie nie ma słowa o anulowaniu akcji, więc chyba matołku z budżetówki jednak nie doczytałeś prospektu
zawsze jakaś menda się znajdzie...a wogole w imię czego ty" normalny" yełopie piszesz to o czym piszesz? tu ludzie potracili majątki - zostali lub zostaną okradzeni w biały dzień, a ty pienisz się żeby właśnie NIC nie odrobili? jaki w tym sens? ano taki że jestes płatną wszą z twarzą w gównie...
Nigdzie na profilach tej spolki nie bylo (a przynajmniej ja nie widzialem) ostrzerzenia o tym ze GPW dopuscilo do obrotu cos, co jest zupelnie sprzeczne z prawem obrotu na GPW. A jesli chodzi o prospekt emisyjny, to czy byl on wogole przetlumaczony na jezyk Polski?
gamonie straciliscie majatki bo nie macie o gpw pojecia i jestescie chciwi a ten co pisze powyzej o jakis profilach boze skad sie biora takie gieldomatolki pelno na gpw jest spolek wedle obcego prawa np kov kolejny i ktos kto je kupuje a potem siada na d ze tu jest polska i on zada to jest tak zalosny ze az mi wtedy wstyd ze tez jestem polakiem a wyzej wspomniana agata to juz zupelnie beznadziejny przypadek przekupa co przeklada reguly z handlu pietrucha na gpw i wyprowadza z tego sylogizmy straszne i wypisuje brednie a klaszcza jej glupsi od niej co umoczyli i te gledzenie przekupy przynosi im duchowa pocieche
durnie moi czy to tak trudno zrozumiec ze notowania na polskiej gieldzie sa wedle regulaminu tejze natomiast spolka podlega prawu amerykanskiemu i prostackie porownania tego nie zmienia wiem ze wiekszosc z was to chciwe glupki rozdraznione stratami ale jak mozna zaprzeczac faktom powiedzcie swoim zonkom ze was oszukali ale tutaj miejcie troche godnosci i spojrzcie na siebie obiektywnie i powiedzcie bylem chciwym glupkiem i myslalem ze zarobie a stracilem bo sie na tym nie znalem a teraz zachowuje sie jak debil ograny na bazarze w 3 karty i krzycze prokuratura policja i takie tam al e nie pzyjdzie mi do glowy a po co gralem
pier głupoty nienormalny, wklejam zapis z prospektu emisyjnego:
"Zasadniczo, można wskazać trzy możliwe sytuacje: (a) inwestorzy dokonują obrotu akcjami wyłącznie na GPW, (b) inwestorzy dokonują obrotu akcjami wyłącznie na rynku Nasdaq Global Select Market oraz (c) inwestorzy dokonują obrotu akcjami zarówno na GPW, jak i Nasdaq Global Select Market.
Jeżeli inwestorzy dokonywaliby obrotu naszymi akcjami wyłącznie na GPW, to należałoby przyjąć, iż ze względu na ich notowanie na GPW, zastosowanie będą miały przepisy w zakresie obrotu papierami wartościowymi na rynku regulowanym obowiązujące na terytorium Polski"
czyli dotyczy to także wezwania, bo w całym prospekcie nie ma ani słowa o możliwości anulowania akcji
i jeszcze fragment z parkietu gdzie pani zaprzecza teoriom panów chyba dobrze oplaconych z kancelarii Baker & McKenzie
"Innego zdania jest Agnieszka Ziółek. – Samo umorzenie akcji znajdujących się z publicznym obrocie w Polsce powinno zostać poprzedzone usunięciem ich z tego obrotu w oparciu o prawo polskie – mówi prawnik CMS Cameron McKenna.
Przypomina, że zgodnie z przepisami ustawy o ofercie publicznej, w takiej sytuacji obowiązuje procedura wezwania. Zgodnie z nią spółka skupuje swoje akcje w celu ich późniejszego umorzenia. – Cena akcji nie może być zasadniczo niższa od średniej ceny rynkowej z sześciu miesięcy poprzedzających ogłoszenie wezwania – mówi Ziółek.