• Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~anda [62.93.36.*]
    Papier pokaże teraz swoją MOC .
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~blee [62.152.148.*]
    Zejdzie na historyczne minima? Dużo mu nie brakuje.
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~Bernard [79.185.112.*]
    Pomarzyć można, też bym chciał...
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~kolo [195.238.169.*]
    Bernard Tobie juz kapitału zabraklo do zbierania? Pisales ze bedziesz caly czas dobieral jak jeszcze spadnie. Widac ze chyba przekonales się hehehee
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~Bernard [83.28.211.*]
    Ja pisałem, że będę zbierał "cały czas"? Nieee, nie ja :D Byłem ustawiony na 6 groszy, potem przestawiłem się na 7, po zmianie platformy mi i tak wywaliło zlecenie, nie widzę sensu ustawiać się teraz w kolejce do kupna >200000 akcji po 7 groszy zważywszy, że nic po tej cenie ostatnio nawet nie wpada.

Dokupować po 8 groszy nie mam zamiaru, przynajmniej nie przed wynikami, bo nie mam żadnych nowych informacji na temat spółki, żeby uśredniać po cenie wyższej niż po której zamierzałem.

Pomijając wszystko inne- na NC inwestuje dość małe kwoty, co pozwala mi zachować trzeźwość umysłu zarówno, gdy spada, jak i wtedy, gdy rośnie. Nie będę mówił, że mam kilkaset tysięcy akcji, bo to nieprawda. Nie jestem pewien i nigdy nie byłem pewien tej spółki, bo pewniaków na żadnym rynku nie ma, a juz zwłaszcza przy tej kapitalizacji, płynności i rynku. Pytanie, czy potencjalne zyski i szansa na nie są na tyle korzystne względem ryzyka straty, że warto inwestować... Moim zdaniem tak, tylko trzeba być cierpliwym. Od początku mówiłem, że nie widzę szans na wzrosty wcześniej niż w maju, a naprawdę realnie widze je dopiero w sierpniu lub jeszcze później.

Nie żałuję wchodzenia w tą spółkę, tylko sporego przepłacenia. Gdybym teraz był bez akcji, to dokupiłbym taki pakiet jaki mam bez wahania.
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Bernard nie trać wiary ..... te 200k po 7gr to tylko 14k zł :)
    Ostatnio z nudów widziałem że stało po lewej 50k po 8gr wiec sprzedałem 25k i się okazało że zaraz ktoś nie wytrzymał i się dołączył mamy teraz 8gr po prawej ....
    za te 25k otrzymałem strasznie dużo kasy :) Tutaj póki co strasznie mało wiary w spółkę ... mam nadzieje tylko że to z czasem się zmieni i już nie będzie można kwotą 2-3k zmieniać kursu o 20% :)
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~Bernard [83.28.211.*]
    Problem w tym, że po 7 nie wpada ani jedna akcja, co dopiero 200k (mimo że wartość ma to małą) :) Chyba nie ma głupich na sprzedawanie po tej cenie- niestety...
    Liczę troche na to, że niezorientowani spanikują po rocznym i zaczną się wyprzedawać PKC. Problem w tym, że najpierw kwartalny, a od niego dużo będzie zależało.
    Spokojnie, nie inwestujemy w wiarę ani nadzieję, tylko w fundamenty ;) Są fundamenty, działalność wydaje się prowadzona rozsądnie, to i nastroje z czasem się zmienią. To może być bardzo długoterminowa inwestycja, ale pewniejsza niż niejedna na GPW.
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: dark7 [87.207.23.*]
    Tutaj jest tak śmiesznie , że nie wpada nie wpada a nagle ktoś zrezygnuje i leci albo ktoś nie wytrzyma i bierze z prawej. Ostatnio miałem szczęście chociaż też się nie spodziewałem i wpadła 100k po 7gr więc i tym razem liczę na jakiegoś nerwusa :)
    Fakt , spółka uczy cierpliwości :) najlepiej nie siedzieć tylko tutaj bo można z nudów paść czekając na jakiś ruch , gra w szachy to tutaj jak jazda bolidem F1 :)
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~Bernard [79.185.191.*]
    Był moment, że miałem tylko Digate w portfelu, bo nie chciałem łapać spadków razem z całą giełdą... Masakra, jedyna rozrywka to czytanie postów na bankierze bo sama spółka wrażeń nie dostarcza za grosz
    Z drugiej strony- często najlepsi są Ci, którzy startują ostatni ;) Na razie się nie dostawiam po 7, ale trzymam rękę na pulsie, jak ktoś zacznie sypać to nie pogardzę. Najbardziej się martwie, że wzrośnie jeszcze o kilka groszy, np. do 12 i wtedy dupa zbita- ani uśrednić toto po korzystnej cenie, ani tym bardziej oddać. Jedno pocieszenie- na giełdzie nic nie trwa wiecznie, z konsolidacji jest wybicie ;)
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: dark7 [87.207.23.*]
    Dlaczego będziesz się bał brać po 12gr , ostatnio dokupowałem też po 17 i sprzedawałem koło 30gr. W sumie nie jest tylko ważne na jakich poziomach kupujesz ale i sprzedajesz. Ja może trochę z nudów nie czekam na 500% zarobku nic nie robiąc , lubię jak jest ruch w interesie .... dlatego jestem też na innych spółkach bo tutaj to można zasnąć podczas śledzenia sesji :)
  • Re: Jedziemy do góry !!!!!!!!!!!! Autor: ~Bernard [83.9.104.*]
    Źle się wyraziłem- jeżeli dokupię teraz po 8, a potem wzrośnie do 12, to po pierwsze wychodzę co najmniej na zero, po drugie mogę sprzedać część kupioną po 8. A jeśli wzrośnie do 12 a nie dokupię, to ani sprzedać z zyskiem (nie lubie realizować strat), ani wyjść na zero- taki martwy punkt, a jeśli wzrośnie do 12 i się zatrzyma na dłużej, to prawie na pewno znów zacznie spadać. W sumie mam tak też teraz, bo po 5-7 zero chętnych do sypania, a po 8-9 nie chce kupować nie mając informacji jak sobie radzą w 1 kwartale.
    Kiedyś toto ruszy, mam tylko nadzieje, że wcześniej lub później bo będę musiał wypijać redbulla przed sprawdzeniem giełdy żeby wytrzymać ten marazm.
    Ja z braku czasu i nerwów w 70% kupuje średnioterminowo i prawie zawsze wychodzę na swoje, więc o DGT też jestem spokojny... I aż mnie czasem dobija ten spokój, zero adrenaliny, więc zawsze zostawiam jakieś grosze na DT i spekułę :D
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.