• Parkiet pisze o CEDC Autor: ~Lik [83.15.175.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/27,1316902-CEDC--niepewna-przyszlosc-akcji.html?p=1

• Re: Parkiet pisze o CEDC Autor: ~cedcrun [31.193.12.*]
    Byłem u prawnika w Londynie zapytac, czy spólka będzie musiała zrobić wezwanie, bo tego wymaga polskie prawo. Powiedział, że musi się skonsultować bo polskiego prawa nie zna, a wczoraj mi przesłał opinię prawną, że spółka nie tylko nie musi, ale nawet nie może zrobić wezwania w Polsce, jeśli nie robi go także w USA. Zarówno w USA jak i w Polsce jest obowiązek równego traktowania akcjonariuszy i jeśli będzie wezwanie w Polsce to amerykańscy akcjonariusze maja roszczenie o odszkodowanie w wysokości sumy określonej w wezwaniu dla polskich akcjonariuszy.
    Jeśli polski regulator stwierdzi, że wezwanie miało być a go nie było, to za brak wezwanie będzie pewnie jakaś kara ale nieporównywanie niższa niż ewentualne odszkodowanie dla amerykańskich akcjonariuszy z tytułu braku wezwania w USA.
  • Re: Parkiet pisze o CEDC Autor: ~ktoś [79.186.98.*]
    Jajca do kwadratu. Nikt nie wie, w jaki sposób mogą anulować, umorzyć akcje cedc w Polsce.
    Nawet prawnicy mają z tym kłopot i ich opinie są sprzeczne. Niezła puszka Pandory ...
  • Re: Parkiet pisze o CEDC Autor: ~Matoł [89.72.98.*]
    No i co napisali - napisali to co wie Kaziu z kozi wólki w sandałach w styczniu na nartach więcej tu się dowiesz heeeeee.. heeee...
  • czy nie uwazacie ze Autor: ~piotr [46.205.109.*]
    wpuszczenie tarika do spolki bylo dzialaniem na szkode akcjonariuszy
    gdyby ogloszono chapter 11 bez tatarzyna to moze cos by zostalo dla dotychczasowych akcjonariuszy a tak rycerz na tatarskim koniu ktorego tak admiruje stara naganiaczka wyprowadzi majtek i nikt nic nie dostanie

won za ural potomku czyngizchana
    tam sobie prowadz interesy ktore swietnie odmalowal sacha cohen co prawda na przykladzie kazachstanu ale to jeden czort
    a stara wez sobie w jasyr:-)
  • Re: czy nie uwazacie ze Autor: ~tiktak [91.205.90.*]
    ruski ukrainiec to stary przemytnik, on sie dorobil na przemycie spirytusu
  • Re: czy nie uwazacie ze Autor: ~Nabity w butelkę [31.130.103.*]
    Kolejny raz okazuje się że mniejszościowych ma się gdzieś. Proponuję nie kupowanie niczego co ma z tyłu butelki napis CEDC. Ja już tak robię i namawiam do tego znajomych, chociaż kiedyś lubiłem niektóre trunki tego producenta.
  • Re: czy nie uwazacie ze Autor: ~wlad [83.0.12.*]
    dokładnie... ja robię tak samo
  • Re: czy nie uwazacie ze Autor: ~lu [89.75.65.*]
    Ja też. A muszę powiedzieć, że nawet lubiłem żubrówkę, a ostatnio smakowe soplice...
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.