• jak Tarik wypłaci kasę? Autor: ~konstruktywny [31.0.132.*]
    W jaki niby sposób tarik będzie wypłacał kasę tym, którzy mieli akcje 5kwietnia, zwróci się do domów maklerskich? do inwestorów, żeby przedstawiali zaświadczenia? cos to się kupy nie trzyma.Tarik albo to zrobił, żeby sobie pospekulować na akcjach i stworzyć wrażenie, że Ci co mieli przed 5kwietnia coś dostaną i mogą spokojnie sprzedawać. Sąd na bank każe dać jakąś rekompensatę akcjonariuszom, ciekawe ile?
  • Re: jak Tarik wypłaci kasę? Autor: ~xxx [178.37.120.*]
    Mam nadzieję że średnią z 6 miesięcy czyli 4,9
  • Re: jak Tarik wypłaci kasę? Autor: ~konstruktywny [31.0.132.*]
    po analizie raportu za 3kw, jeśli ostro nie namieszają w rocznym to albo sąd nakaże powrót do normalnego działania spółki lub każe wypłacić solidną rekompensatę akcjonariuszom.
    Przepisy mówią, że gdy aktywa są większe niż długi sędzia musi postąpić w ten sposób. Myślę, że Tarik ostro nie będzie grzebał w raporcie, bo stany to nie Polska, tam można zdrowo beknąć za takie rzeczy, niezależnie od zasobności portfela
  • Re: jak Tarik wypłaci kasę? Autor: ~kris b [193.239.124.*]
    naprawde wierzycie ruskim-zastanawiam sie tylko jak amerykanie dali sie tak wydymac.tariko ma tylko kilkanascie pr.a zagarnal wszystko rzucajac ochlap 5 mln dol,finansowy smolensk 2 dla wszystkich.
  • Re: jak Tarik wypłaci kasę? Autor: ~Woznica [50.80.102.*]
    Dnia 2013-04-14 o godz. 21:23 ~konstruktywny napisał(a):
    > po analizie raportu za 3kw, jeśli ostro nie namieszają w
    > rocznym to albo sąd nakaże powrót do normalnego działania
    > spółki lub każe wypłacić solidną rekompensatę
    > akcjonariuszom. Przepisy mówią, że gdy aktywa są większe
    > niż długi sędzia musi postąpić w ten sposób.

Hmm. Interesujaca punkt. Moglbys przytoczyc te przepisy, o ktorych ndaminiles?
  • Re: jak Tarik wypłaci kasę? Autor: ~konstruktywny [31.0.132.*]
    nie mam niestety konkretnych precedensów, tylko informacje odtwórcze z różnych źródeł.Bardzo rzadko przy CH11 zdarza się, żeby długi nie przerastały aktywów, dlatego ciężko je znaleźć. W przypadku CEDC gro wartości to marki, których wyceną łatwiej manipulować, chodziaż stany to nie Polska i pewnie tam bardziej uwzględniają istniejące metody wyceny marek.Ciekawi mnie czy Sędzia bierze dane z raportu czy jednak wychodzi poza jego ramy w ocenie sytuacji spółki.
    Woźnica przejrzałem Twoje posty i wydają mi się interesujące. Masz jakiegoś maila na którego mogę napisać? Zawodowo jestem związany zarówno z rynkiem, z wykształcenia z prawem.
  • Re: jak Tarik wypłaci kasę? Autor: ~Woznica [50.80.102.*]
    Prosze uzyj: will_taft@ymail.com
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 17:33:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.