Dziwię się tobie, że ty prowadząca działalność gospodarczą doszukujesz się nie wiadomo jakiej przyczyny zawieszenia, gdy tymczasem wystarczy przeczytać § 30 ust. 1 pkt 2 i ... wszystko jasne.
ust 1 mówi : 1. Zarząd Giełdy może zawiesić obrót instrumentami finansowymi na okres do
trzech miesięcy:
pkt 2 : jeżeli uzna, że wymaga tego interes i bezpieczeństwo uczestników obrotu,
A co ma do tego działalność gospodarcza?
Złoty - ja wiem co ja piszę.
Tobie zajęło to 3 godziny a mnie 5 minut by to skomentować bez zaglądania w regulamin.
Jeśli dalej wierzysz w dbałość GPW o Twoją kasę i bezpieczeństwo, to zdrowia życzę.
Ma Agato, bo prowadząc działalność gospodarczą na co dzień mamy do czynienia z przepisami, więc naturalnym jest, że jeśli giełda podała przyczyny zawieszenia każdy sprawdzi co kryje się pod paragrafami.
Podobnie jest jeśli otrzymujemy jakąś decyzję odnośnie prowadzonej działalności.
Co zaś tyczy tego, czy wierzę w dbałość GPW o moją kasę i bezpieczeństwo to powiem ci, że już od dawna NIKOMU (żadnej instytucji państwowej, włącznie z sądami) NIE WIERZĘ , by byli tymi co dbają o moją kasę i bezpieczeństwo.
Jest dokładnie odwrotnie, nie ufam im nawet w 1 % że dbają o moją kasę i bezpieczeństwo.
Zawsze ze zdwojoną ostrożnością patrzę w jaki sposób chcą mnie OKRAŚĆ i widzę w nich jedynie ZŁODZIEI, którzy tylko patrzą jak można by mi dowalić i z ktorej strony.
niepotrzebnie wklejales te przepisy,sami sie oosmieszaja
szkoda ze w trosce o bezpieczenstwo uczestnikow obrotu nie zawiesili notowan jak byly po 1 zl,albo wyzej!
no chyba,ze nie chodzi o nasze bezpieczenstwo...w tym przypadku przypadku mozna domniemywac,ze chodzi o interes,tylko czyj,jak spadalo po 30 % dziennnie to nie reagowali :)
i tutaj dochodzimy do smutnych konkluzji:jak zwykle nasze instytucje nie decyduja o niczym,a tylko bezmyslnie kopiuja (a moze wykonuja polecenia?) innych
chcialem zauwazyc,ze obrot na rynku amerykanskim NIE ZOSTAL ZAWIESZONY,a jedynie akcje przeniesiono z jednego rynku na drugi.co na to KNF?
chroni nasz interes :)