Nie jest dobrze. Wychodzi na to że możecie zapomnieć o pieniądzach :(
Obym się mylił ale jak się czyta infa z boku a nie życzeniowo to tak to wygląda :(
czrno to widze 30 kwietnia jest rozprawa jak sad przyklepie a na to wyglada to ci ktorzy maja akcje wszystko stracili bo akcje zostana anulowane na wszystkich gieldach poprostu masakra to malo powiedziane !!!
Czy posiadane akcje cedc na naszych rachunkach w Polsce możnaby teraz sprzedać w stanach, skoro u nas zawiesili notowania ?
Po prostu, czy istnieje możliwość handlowania papierami cedc na OTC kupionymi w Polsce?
Pytam ciebie, bo wcześniej pisałeś, że grasz też za oceanem
przypuszczam ze arbitrażysci maja tylko taka mozliwosc i pewnie stad ten dzisiejszy wyskok na OTC by w poniedziałek rozdzielic wsród naszych a potem niech sie dzieje co chce
jest pula kilu milionów akcji które posiadaja arbitrazysci i moga operowac nimi na obu rynkach wiec nie maja problemu z tym, zreszta arbitraz był tu ciagle kurs na gpw był nieraz korygowany
Zgadza się...arbitraż był...i jest to prawdopodobne...
A to że inwestor indywidualny nie ma wszystkich narzędzi...
Najlepiej ilustruje nierówność fakt, że instytucje mogą grać na krótko, a my nie...
No ale ktoś musi przecież zasilać system "złotym runem"
Wnioskuję z tego, że oznaczenia te ( rożne) zostały wprowadzone po to, co wcześniej sygnalizowałem tzn. żeby nie było możliwości przenoszenia akcji z jednego parkietu na drugi.
Dzięki temu powiększyłem swoją wiedzę, że akcje nawet jak są tej samej spółki to kupowane na jakiejś giełdzie muszą być sprzedane też na tym samym parkiecie.
Twoja odpowiedź gościu 1313 jest merytoryczna i w pełni mnie zadawala, jeszcze raz dzięks.