• 18 fixy Autor: ~BOLEK [83.25.214.*]
    Komunikat
    Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
    z dnia 12 kwietnia 2013 roku
    (Główny Rynek GPW)

Na podstawie Uchwały Nr 159/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych z dnia 7 marca 2007 roku w sprawie wyodrębnienia segmentów rynku regulowanego, zasad i procedury kwalifikacji do tych segmentów oraz zasad obliczania wartości rynkowej emitentów giełdowych i ustalania liczby akcji w wolnym obrocie (z późn. zm.), w związku z uprawomocnieniem się postanowienia sądu w sprawie zmiany upadłości BOMI S.A. z upadłości układowej na upadłość likwidacyjną, Zarząd Giełdy informuje, że:

1) akcje ww. spółki zostały zakwalifikowane do segmentu LISTA ALERTÓW,
    2) nazwa akcji ww. spółki zostanie oznaczona w sposób szczególny w serwisach informacyjnych Giełdy i Cedule Giełdy Warszawskiej.

Ponadto, w związku z zakwalifikowaniem akcji spółki BOMI S.A. do segmentu LISTA ALERTÓW, Zarząd Giełdy informuje, że na podstawie § 3 ust. 1 Rozdziału VII Szczegółowych Zasad Obrotu Giełdowego, począwszy od sesji giełdowej w dniu 18 kwietnia 2013 r. akcje ww. spółki notowane będą w systemie kursu jednolitego.

• Re: 18 fixy Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    daj link
  • Re: 18 fixy Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Sorry, ale byłem nieufny. Jednak masz rację.
    http://gielda.wp.pl/kat,7511,title,GPW-Komunikat-BOMI-SA,wid,15490719,wiadomosc.html?ticaid=110665
  • Jak tu cicho o zmierzchu Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Proszę!

Takie newsy: uprawomocniła się likwidacja, Bomi przechodzi na fixy, a tu taka cisza.

Już nawet forum przestało wzbudzać zainteresowanie.

Gdzie te głosy, że wszystko zostało ukartowane, aby odleszczyć, tanio napchać się akcjami, aby potem ogłosić porozumienie o układzie?

kracy zniknął, hehepłaczek zniknął, Majkel zniknął. Nawet fałszywy Zenek gdzieś przepadł.

Kazika i "ja" nie przywołuję, bo oni jeszcze mówili w miarę do rzeczy, chociaż pamiętam, jak się Kazik ze mnie naśmiewał, gdy prorokowałem, że PKO BP może skorzystać ze swojego zastawu na znakach towarowych BOMI i RAST i zdekapitować Bomi.

I tak nie możliwe stało się możliwe. Nie możliwe było korzystanie przez PKO BP do praw ze znaków towarowych, bo... Jak to było? Musiałby zmienić wpisy w KRS? Nie możliwe, aby bank bawił się we franczyzę?

Chłopcy nie chcieli uwierzyć, że jeśli bank robi zastaw, to ma konkretny pomysł, jak z takiego zastawu wyciągnąć kasę.

Tymczasem wszystko stało się możliwe. KRS-u zmieniać nie musi. Jak się okaże, że znaki towarowe są nic nie warte, to rączkę wyciągnie po pozostałe części majątku.

Pisałem, liczyłem - nikt nie chciał podjąć ze mną dyskusji na liczbach - że franczyza to jest ściema. Finansowo się nie spina.

Pamiętam, jak wiele wyjaśniał Rabatowy, co się wokół Cierpisza i Bomi dzieje. Jak była Wasza reakcja, gdy zadawałem Rabatowemu konkretne pytania? Histeria: - Rabatowy, Zenkowi nic nie mów. Zatykaliście uszy na prawdę, którą Rabatowy Wam przekazywał. Prawda była gorzka: Cierpisz potrzebował tylko lokalizacji BOMI. Pewnie w umowie wiązanej za możliwość przejęcia lokali zgodził się opłacać rentę niby za korzystanie z nazwy BOMI, co samo Bomi okrzyknęło realizacją projektu franczyzowego.

Pamiętam też Wasze reakcje na mój komentarz przedostatniego wystąpienia Prezesa w TVNCNBC. Właściwie nie komentarz, a wypunktowanie faktów, które Prezes przedstawiał.

Zatykaliście usta Rabatowem. Nie chcieliście słyszeć, tego, co mówi Prezes. Chcieliście czytać tylko pozytywne informacje.

Chcieliście to macie - skumbrie w tomacie.

• Re: Jak tu cicho o zmierzchu Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Ciekawe, czy teraz Grzybowski jakiego niusa ogłosi...;-D
    No i obkupieni "cypryjczycy"... ;-D

Ale największym bomihiciorem będzie poznanie wreszcie, kto, co i za ile kupi od bomisyndyka...;-D
  • Re: Jak tu cicho o zmierzchu Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Grzybowski!

To była ściema roku!

A ostrzegaliśmy!

"ja" wrócił podjarany z walnego, że Grzybowski... że będzie "ciekawe info"...

Było rzeczywiście "ciekawe" info wydane przez Grzybowskiego - info bez treści: "jeśli - ewentualnie", czy jakoś tak.

Nie potrafię zrozumieć Bomifanów. Przecież Bomi wysyłało tyle sygnałów alarmujących.
    Przecież Bomi regularnie krzyczało: UCIEKAJCIE! Przez całe 9 miesięcy!

Zapodałeś informację o odejściu Głównego Księgowego przed ogłoszeniem wyników za Q3 - przecież po takim INFO to trzeba wiać, gdzie pieprz rośnie. Na forum informacja bez echa.

Myślisz, że coś się na Bomi może jeszcze ciekawego wydarzać?
    Chodzi mi o kurs akcji i zagrywki na tym polu. Ustawianie pod fiksy - czy jakoś tak.

W to że za 6 miesięcy Bomi pożegna miłe grono, w to ja nie wątpię.
    Mnie ciekawi, jak bedzie wygladała bomizabawa na liscie alertów...;D

Ten raport o głównym księgowym to był wazny sygnał, ale wazniejszy chyba był wcześniej i widzę, ze wtedy za mało wagi do niego przywiążałem - jak Romanowski uciekł z papiera przy 1,6x...
    Bo kto jak kto, ale on mógł na insidingu jeszcze zarabiać...
  • Re: Jak tu cicho o zmierzchu Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Historii Romanowskiego nie znam - nie obserwowałem wtedy Bomi.

Dla mnie to jednak Główny Księgowy jest kluczową postacią z dwóch powodów:
    * nie jest zaangażowany ani kapitałowo, ani emocjonalnie - jest tylko rejestratorem.
    * Główny jako pierwszy widzi, co się święci, bo to on dostaje faktury, więc widzi ich treść przed zaksięgowaniem.

To ci wszyscy dyrektorzy finansowi mogą bujać w obłokach. Główny ma przed nosem księgi, więc dokładnie wie, co w nich tkwi.
    Do tego Główni nie zmieniają pracy tak łatwo. Nie porzuca się księgowości, gdzie wszystko trybi. W nowej pracy trzeba się liczyć, że spotka się mocno zachwaszczony ogródek. Po co skazywać się na konieczność czyszczenia ksiąg, u nowego?

Główny nie jest rozliczany bezpośrednio z wyniku finansowego firmy. Jeśli zwalnia się firmy kwitnącej, to można podejrzewać, że poszedł do czegoś bardziej prestiżowego, albo za lepszą kasę. Natomiast jeśli się ewakuuje ze spółki w upadłości, to znaczy, że w księgach zobaczył rozpacz.
    Do tego termin odejścia - tuż przed ogłoszeniem wyników kwartalnych.
    Pewnie coś mu podsuwali do podpisu - taka mini afera Enron II ?
    Rzucił papierami, bo nie chciał brać odpowiedzialności. Takie jest moje tłumaczenie.

Gdyby odszedł po opublikowaniu wyników, to mój niepokój byłby zdecydowanie mniejszy.
    OK, rozumiem i w tym sensie, w jakim opisałeś - podzielam Twe zdanie.
  • Re: Jak tu cicho o zmierzchu Autor: ~Kazik [217.149.254.*]
    Dnia 2013-04-13 o godz. 18:06 ~Zenek napisał(a):
    > (...) chociaż pamiętam, jak się Kazik
    > ze mnie naśmiewał, gdy prorokowałem, że PKO BP może
    > skorzystać ze swojego zastawu na znakach towarowych BOMI i
    > RAST i zdekapitować Bomi.
    > I tak nie możliwe stało się
    > możliwe. Nie możliwe było korzystanie przez PKO BP do praw
    > ze znaków towarowych, bo... Jak to było? Musiałby zmienić
    > wpisy w KRS? Nie możliwe, aby bank bawił się we franczyzę?
    > Chłopcy nie chcieli uwierzyć, że jeśli bank robi zastaw, to
    > ma konkretny pomysł, jak z takiego zastawu wyciągnąć kasę.
    > Tymczasem wszystko stało się możliwe. KRS-u zmieniać nie
    > musi. Jak się okaże, że znaki towarowe są nic nie warte, to
    > rączkę wyciągnie po pozostałe części majątku.

Pomysł z PKO BP które ma chrapkę na logo BOMI jak tak oderwany od rzeczywistości, że nawet żal to komentować. Nadal mam uśmiech na twarzy jak przypominam sobie te twoje dyrdymały.

Ustalmy fakty:
    1. to nie PKO BP nie zatwierdziło układu w głosowaniu i nawet żaden z wierzycieli. Sam ZARZĄD zgłosił wniosek o zmianę rodzaju upadłości. Pisanie, że tak się stało, bo bank miał zamiar przejąć to logo, to czysta fantazja

2. Logo BOMI jest nic nie warte, bo teraz kojarzy się zupełnie z JEDNĄ WIELKĄ PORAŻKĄ. Jak tylko wygasną umowy franczyzowe, to z dużym prawdopodobieństwem miejsca te pojawią się pod szyldami PiP, ALMA lub tańszych sieciówek.

Czas pokaże czy PKO BP cokolwiek będzie chciało robić z marką BOMI :)

> Pisałem,
    > liczyłem - nikt nie chciał podjąć ze mną dyskusji na
    > liczbach - że franczyza to jest ściema. Finansowo się nie
    > spina.

Jak się nie spina finansowo, to czemu PKO miało by to prowadzić? Eh.. sam sobie zaprzeczasz.

Nie będę wcinał sie w wasze spory o bomilogo.
    Szkoda jednak, ze mi nie uwierzyłeś, jak dużo wcześniej zapowiadałem nieuchronność tej wielkiej bomiporażki...
    Sygnałów było az nadto.
    Czekam już tylko na zgaszenie swiatła.
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.