dzisiejsze 0.08 to był własnie dołek...
kto wie...
cały czas mam gdzieś z tyłu głowy, że szmaciarz będzie chciał jeszcze przed końcem shortami napompować śmiecia... przecież to niebywała okazja na łatwe pieniądze...
co masz na mysli ze shortami bedzie chciał napompowac smiecia? przeciez krótkich pozycji było ostatnio 12 mil teraz dziennie przewala sie po 7-9 mil sztuk tu wcale nie trzeba nic pompowac przy tej panice i spadkach same sie pieknie zamykaja wystarczy powstawiac na lewo a tłu chcacy ratowac resztki kasy sam wywali poza tym jutro cedc wypada z nasdaq takze temat zamkniety
Miałem na myśli czysto hipotetyczną już teraz sytuację, że rusek zamknąłby swoje miliony krótkich powiedzmy po ok 10 centów na fali totalnego pesymizmu i nagle zrobić niespodziewany zwrot akcji, rzucić w eter parę pozytywnych informacji i wyczyścić karnet...
Niezorientowani pozabijali by się o akcje...
NIe coverujesz? Pytam o zamykanie, bo zakładam, że grałeś na krótko, w końcu w USA można, u nas tylko instytucjonalni....dowiadywałem się, bo jak ruska przejrzałem w wakacje minionego roku, to też zapragnąłem pójść z prądem, a nie pod prąd jak zawsze :-)
Dnia 2013-04-11 o godz. 19:55 gosc1313 napisał(a):
> do Woźnica:
> NIe coverujesz? Pytam o zamykanie, bo
> zakładam, że grałeś na krótko, w końcu w USA można, u nas
> tylko instytucjonalni.
Przykro mi bardzo, ale jestem zdania, ze ujawnianie intencji co do wlasnych ruchow na rynku jest rownoznaczne z graniem w pokera w otwarte karty, gdy cala reszta trzyma karty ciasno przy kamizelkach...
Masz racje...
założyłem, że te info...to tak jakby wiatr naszą partyjkę pokera, wszystkie karty zwiał ze stolika...
stąd takie bezpośrednie pytanie :-)
myslisz gosc ze krótkie posiadali jacyś przypadkowi ludzie? ja jestem przekonany ze to tatarzyna albo ludzie z jego kregu krzywdy to oni tutaj zrobic sobie by nie dali
80 % to na pewno ruska mafia...to były potężne pieniądze, które łamały każdy popyt...
ale 20 % nie insiderzy, zwykli gracze, nieznający spółki...a przy 12 mln krótkich , to powyżej 2 milionów akcji do odkupienia...jakby nikt nie sprzedawał byłoby ciężko..