• Może Autor: gosc1313 [89.74.231.*]
    dzisiejsze 0.08 to był własnie dołek...
    kto wie...

cały czas mam gdzieś z tyłu głowy, że szmaciarz będzie chciał jeszcze przed końcem shortami napompować śmiecia... przecież to niebywała okazja na łatwe pieniądze...
  • Re: Może Autor: ~adamus [188.223.48.*]
    co masz na mysli ze shortami bedzie chciał napompowac smiecia? przeciez krótkich pozycji było ostatnio 12 mil teraz dziennie przewala sie po 7-9 mil sztuk tu wcale nie trzeba nic pompowac przy tej panice i spadkach same sie pieknie zamykaja wystarczy powstawiac na lewo a tłu chcacy ratowac resztki kasy sam wywali poza tym jutro cedc wypada z nasdaq takze temat zamkniety
  • Re: Może Autor: ~gol [89.79.89.*]
    a gdzie jest napisane ze jutro wypada z nasdaq ? dal linka
  • Re: Może Autor: ~Mrp [78.8.214.*]
    Zastanow sie co piszesz...

pompowac pod zamykanie szortow ?? A jaki biznes jest w odkupowaniu szortow po wyzszej cenie niz nizsza ? :D

Przeciez jasen jest ze szorty nawet nie zostana zamkniete teraz, tylko po anulowaniu akcji same z siebie sie jakby zamkna.

Na parkiecie byl wklejany nawet artykul ze bankructwo to najlepsze co moze byc dla szorciazyt., bo wtedy nawet akcji nie musza odkupywac.
  • Re: Może Autor: gosc1313 [89.74.231.*]
    napisałem to przed info o delistingu...

Miałem na myśli czysto hipotetyczną już teraz sytuację, że rusek zamknąłby swoje miliony krótkich powiedzmy po ok 10 centów na fali totalnego pesymizmu i nagle zrobić niespodziewany zwrot akcji, rzucić w eter parę pozytywnych informacji i wyczyścić karnet...
    Niezorientowani pozabijali by się o akcje...

ale teraz to już nie aktualne
    ...
  • Re: Może Autor: ~tiktak [91.205.90.*]
    A co dzieje sie z szortami po zdjeciu z nasdaq?
    Po zdjeciu / anulowaniu akcji, szorty sa zamykane po 0 USD za akcje z automatu.

Wiec tarik, zakladam ze on mial ich najwiecej, zarobil na calej operacji z szortami niewyobrazalne dla nas pieniadze.

Szortowal dlugo przed tym zanim poszlo jakiekolwiek info o tym ze idzie przejecie.

Wyobraz sobie ze zalozyles szorty po 20 zl, a odkupisz sobie po 10 gr..... setki tysiecy procent zysku.
  • Re: Może Autor: ~Woznica [50.80.102.*]
    Dnia 2013-04-11 o godz. 19:43 ~tiktak napisał(a):
    > A co dzieje sie z szortami po zdjeciu z nasdaq?

Nic, przenosza sie na OTC. Tak samo nic sie nie dzieje jak akcje zostana anulowane. Shorty dostaja 100% inwestycji i pija szampana.

Nie ma konicznosci krycia shortow jak zchodzi do zera.
    do Woźnica:

NIe coverujesz? Pytam o zamykanie, bo zakładam, że grałeś na krótko, w końcu w USA można, u nas tylko instytucjonalni....dowiadywałem się, bo jak ruska przejrzałem w wakacje minionego roku, to też zapragnąłem pójść z prądem, a nie pod prąd jak zawsze :-)

Liczysz na $0?

pozdro
    Dnia 2013-04-11 o godz. 19:55 gosc1313 napisał(a):
    > do Woźnica:

> NIe coverujesz? Pytam o zamykanie, bo
    > zakładam, że grałeś na krótko, w końcu w USA można, u nas
    > tylko instytucjonalni.

Przykro mi bardzo, ale jestem zdania, ze ujawnianie intencji co do wlasnych ruchow na rynku jest rownoznaczne z graniem w pokera w otwarte karty, gdy cala reszta trzyma karty ciasno przy kamizelkach...
    Masz racje...
    założyłem, że te info...to tak jakby wiatr naszą partyjkę pokera, wszystkie karty zwiał ze stolika...
    stąd takie bezpośrednie pytanie :-)

Dnia 2013-04-11 o godz. 20:08 gosc1313 napisał(a):

> stąd takie bezpośrednie pytanie :-)

Nie ma problema...

CEDC-OTC
    OTC-CEDC

To sie nawet zgrabnie rymuje...

Oczywiscie jak OTC sie zgodzi wpuscic CEDC na swoj rynet, to amienia symbol na CEDCQ lub na CEDC.PK, i beda nici z rymow.
    cornering

miałem na myśli...

info:

http://secfilings.nasdaq.com/filingFrameset.asp?FileName=0001193125-13-150628%2Etxt&FilePath=%5C2013%5C04%5C11%5C&CoName=CENTRAL+EUROPEAN+DISTRIBUTION+CORP&FormType=8-K&RcvdDate=4%2F11%2F2013&pdf=
    No to jutro zawieszaja.

Dzisiaj pewnie -60%
  • Re: Może Autor: ~adamus [188.223.48.*]
    myslisz gosc ze krótkie posiadali jacyś przypadkowi ludzie? ja jestem przekonany ze to tatarzyna albo ludzie z jego kregu krzywdy to oni tutaj zrobic sobie by nie dali
    80 % to na pewno ruska mafia...to były potężne pieniądze, które łamały każdy popyt...
    ale 20 % nie insiderzy, zwykli gracze, nieznający spółki...a przy 12 mln krótkich , to powyżej 2 milionów akcji do odkupienia...jakby nikt nie sprzedawał byłoby ciężko..
    Bez sensu. Myslalemz e walnie morda o glebe na maksa, a tam jakies odbicie.

Dziwne.
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 17:33:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.