Tarik może dać, zaznaczam słowo może, bo jego propozycja wcale jeszcze nie jest wiążąca, ok. 6 centów za starą akcje, ale tylko tym co posiadali akcje na rachunku w dn. 5 kwietnia.
Obecnie każdy kto kupi akcje cedc już po 5 kwietnia nie otrzyma nawet tych "ewentualnych" 6 centów, chyba że nastąpi zmiana oferty Tarika dla posiadaczy akcji.
Akcje kupowane po 5 kwietnia są bezwartościowe, jeśli ktoś będzie je trzymał do dnia zatwierdzenia planu reorganizacji, a plan ten zostałby zatwierdzony przez sędziego.
Obecnie można kupować tylko spekulacyjnie licząc, że coś uda się ugrać kupując w okolicach dołka, a sprzedając wyżej.
Co gorsze w przypadku nie zatwierdzenia planu, akcje też są bezwartościowe, bo likwidacja spowodowałaby najprawdopodobniej, że z masy upadłościowej nić nie zostałoby do podziału dla akcjonariuszy.
Ja jestem przekonany że tarik tak łatwo nie diostanie cedc .To jest usa i tutaj jest sporo kapitału.Nie wierzę wto że tak z marszu dostanie taką firmęe za bezcen.Ja trzymam akcje bo jestem przekonany że tutaj jeszcze się będzie wiele ciekawego działo.Sprzedawać w takiej cenie to lepiej sobie pokój wytapetować.
Policz sobie ile włożył kasy zanim doszło do CH11, a teraz wszystkie zobowiązania wobec wierzycieli 2013 i 2016 wziął na siebie. Zsumuj to sobie, a zobaczysz, że nie jest to mała kwota.
Nikt inny nie chciał dać nawet tego co on, bo przykładowo konsorcjum nie miało ani tylu inwestycji w cedc co Tarik, a dodatkowo ich oferta skierowana była jedynie do zabezpieczonych wierzytelności, a inne, w tym akcjonariusze nie mieli dostać absolutnie nic.
Niekorzystna sytuacja na cedc jest dlatego, że to nie firma cedc wzięła na siebie ciężar wychodzenia z upadłości, a Tarik. Gdyby cedc samo próbowało wyjść na prostą, wowczas obecni akcjonariusze mieliby znacznie korzystniejszą sytuację, bo spółka liczyłaby się bardziej z zaspokojeniem części interesów dotychczasowych akcjonariuszy.
Tarika nie obchodzą interesy akcjonariuszy. On chce przejąć majątek cedc za możliwie najmniejszą kasę i wykorzystuje istniejące prawo upadłościowe, by ten cel osiągnąć.
likwidacja jest o wiele korzystniejsza dla drobnych inwestorów, Tarico za wszelką cenę chce chce jak najtaniej przejąć firmę czy mu się uda, zobaczymy ja wolałbym likwidacje i sprzedaż majątku
To moze zeby ciagnac watek kazdy napisze ktorych spolek akcje zostaly w ciagu ostatnich 5 lat wycofane z naszej rodzimej gpw lub ich wartosc spadla do zera.
Już nie dużo brakuje mi do 5% i wportkuje tych szarików i karmanów , ja powoli podbieram może jeszcze jakiś orzeł też jest to na wolnym będziemy mieli większośc heeee.. heee....
Ale bez Tarika ta firma nie ma żadnej przyszlości ponieważ tylko on ma jakiś pomysl na ten bizness. Zauważcie że agonia CEDC trwa już ze 2.5roku i nikt nie potrafil nic z tym zrobić. Wątpie też aby ktokolwiek chciał inwestować w tej chwili w rynek wodki w rosji bo jest to dość pklopotliwy problem zważywszy na wysoką akcyzę i sposób prowadzenia interesów w rosji.
Jedynym ratunkiem dla firmy jest Tarik ale oczywiście nie dla akcjonariuszy.
I nie zdziwie się że gdy Tarik uzyska pelną kontrole nad CEDC będzie w stanie nacisnąć na rzad w rosji aby zmniejszyć akcyze na alkochol i przyożyl się do walki z szarą strefą i wówczas żeczywiscie będzie w stanie trzepać kokosy na tej firmie.
Tej firmy -cedc- praktycznie już nie ma. Został jedynie po niej majątek i kupa długów do spłacenia. Spółka cedc istnieje do tej pory tylko dlatego, że musi pozałatwiać prawnie wszystkie sprawy związane z upadłością. Obecnie działalność produkcyjna i dystrybucyjna idzie już na konto Tarika.
Tarik zobowiązał się w swojej ofercie do spłaty długów cedc, na jego warunkach, w zamian za majątek cedc.
Jak plan zostanie zatwierdzony przez sędziego, wtedy cedc przestanie istnieć już na dobre.
Tarik ma już dawno plany co ma zrobić z majątkiem cedc i to co planuje zrobi, ale nie pod nazwą cedc, która jest już spalona na rynku alkoholowym na świecie.
Tarik zrobi dokładnie to, jak ty np. mając transport samochodowy, kupiłbyś upadłego swojego konkurenta i połączyłbyś wtedy swój biznes z upadłym biznesem konkurenta, którego wykupiłeś.
czemu tu siedzisz i piszesz i kogo to obchodzą Twoje wypociny!!!! Pewne jest że będą jazdy tutaj i pod to kupujemy sprzedajemy jest ryzyko jest zabawa!!!!!
Gratuluję ci ponadprzeciętnej mądrości i ogromu wiedzy, a przede wszystkim zdolności przewidywania wszystkich zdarzeń, które jeszcze nie miały miejsca, ale ty już wiesz, że się wydarzą.