dzien drugi po bitwie.Sedzia z zadowoleniem przesluchal wstepnie i ostateczny termin wyznaczyl na 13 maja dzien przedWZA.Warunki planu przedstawione prze cedc i rtl opisane w raportach ostatnich.Nasdaq tez grzecznie wyznaczyl termin na 15 kwietnia do zajecia stanowiska przez cedc i orzekl ze warunkowo przestawi cedc na inny market dajac 180 dni na powrot na platforme warunek 10 rob dni o notowaniach pow 1$/akcje bez konsekwencji.Tarik uprzejmie da 5 mil$ jesli bedzie wg jego mysli na 81mil akcji/ING,RTL,Carey,MK/ i wszyscy posiadacze na 5kwietnia.RTL po reorganizacji bedzie mialo 100% wartosci cedc-nie ma mowy nic o ilosci nowych akcji jedynie 100% wartosci.Sprawa w sadzie dotyczy wierzycieli do dlugow cedc i to jest najwazniejsze.Jest sprzecznosc w stanowiskach sadu-wartosc i nasdaq -notowania akcji.CEDC jest notowane na GPW jedynie a podlega prawu USA, nie ma umocowania prawnego kodeks prawa handlowego do notowan,GPW moze ich co najwyzej wyrzucic.Wnioski-po 13maja sad wyda decyzje co do przyszlosci cedc i wtedy Tarik podejmie decyzje czy da 5mil,nasdaq po 15 kwietnia zadecyduje gdzie wyladuje cedc,KNFpo 30 kwietnia zadecyduje o notowaniach na GPW,akcjonariusze nic nie moga decydowac jedynie miec akcje lub nie.Na marginesie jest jeszcze pomoc przez Alfe w wys 100mil ale tylko na operacje w rosji-Tarik albo nie mogl sam albo musial przyjac pomoc aby w przyszlosci zrobic raem cos grubego.Za lat kilka przyjda nowi i nikt nie bedzie pamietal ilu leglo na cedc
da sie zrozumiec twoje nerwy - nie wiem czy kupowac mysle ze zbija do kilku centow,mam i mysle co dalej.To co napisalem to dla ludzie siedzacych w temacie i to sa fakty bez emocji,jest jeden ktory lubi wykladac jak krowie na rowie
z detalami,
Pisales w innym watku ze notowania na GPW wedlug prawa obowiazujacego na GPW, a tutaj taki sobie pisze ze wedlug US, zgadzasz sie z "taki sobie" teraz co do tego?
Dobra spoko sorry mam tego sporo mieszałem jak kijem w gów..e i wylazło - z e swojej ilości zrobiłem prawie ilośc podwójną i tak myślę jak by większośc tak zrobiła to by nie było czym handlowac a tu widzę wrzucają co rusz nowy malon akcji co 2dzień wywalę dziś petrola na otwarciu to będę miał kasę dodatkową na to drugie G...o myślę ,że handelek się tu tak szybko nie skończy a nawet będzie można zarobic kokosy.
chlopy dwie sprawy notowania a prawo-cedc notowany na gpw to gpw a prawo co do cedc to usa-implikacje takie gpw moze ich trzymac wg norm lub wyrzucic o przyszlosci decyduje usa-dalej CH11 dotyczy wierzycieli bo ci stanowia o byc lub nie byc,akcjonariusze to ludzie firmy ktorzy walcza miedzy soba.CEDC wyemitowal ponad 81 mil akcji i te sa notowane nie ma podzialu na ilosc w PLi USA-zysk na akcje jest na 81 mil w obrocie,pap masz racje walka bedzie dluga ale to to taniec na linie
z pozycji akcjonariusza-przyszlosc nakreslona mozna zaczac ruchy-pozytyw,nie wiadomo gdzie cedc wyladuje OTC -negatyw moze spasc na 5-7 centow i wtedy latac-co wybierasz?,na oilu polecialem w 2010 65% to gorsze od dzumy