Dnia 2013-04-09 o godz. 16:35 ~Woznica napisał(a):
> CEDC Chairman Announces $5M 'Gift' to
> Out-of-the-Money Shareholders
Wychodzi $0.063 za akcje, a poniewaz Pan T. ma okolo 20% zwyklych akcji, to sam sobie zaplaci melona a reszte jescze sobie odpisze z podatku jako state inwestycyjna. Ja jestem pelen podziwu dla Pana T. On jest wielki i genialny...
To i tak dobrze, bo konsorcjum z Kaufmanem nic nie dawało akcjonariuszom. Poza tym w ostatniej ofercie podawał, że nic nie dostaną obecni posiadacze akcji cedc
Niestety takie jest tam prawo, a sędzia spojrzy łaskawym okiem, że sam od siebie dał cokolwiek akcjonariuszom.
Może coś Tarik jeszcze dorzuci lub sędzia mu zasugeruje bądź nakaże.
jeśli uważacie, że Tarik dał 5M$ bo ma dobre serduszko to źle uważacie. Nie dał by ani centa gdyby nie musiał.Ma z 10 prawników, którzy dokładnie wiedzą jak wygląda orzecznictwo w tego typu sprawach i najwyraźniej musiał poprawić propozycje. Co do wpływu na kurs tej informacji to sprawa prosta. Podejmując decyzję o spekulacji ktoś musiał kalkulować ryzyko versus zysk , gdzie po stronie ryzyka musiał podstawić 100%. Teraz kupując po 0,16$ po stronie ryzyka może sobie podstawić maksymalnie 60% straty,czyli istotna poprawa.
Tak złoty strzał mógł nie dać nic mógł tez sie w tej firmie nie pojawiać może sprzedaliby jakieś aktywa i wpłacili obligacje 2013 a tak pojawił sie koń trojanski obiecał ratunek wsparcie wielu inwestorów mu zaufało i wielu straciło majątek a on teraz łaskawie daje jakieś ochlapy moim zdaniem facet jest spalony na rynkach finansowych chyba ze te jego nowe Cedc wpuści na giełdę w turkmenistanie oszust złodziej tyle w temacie na dziwki pewnie rocznie wydaje wiecej zwykła lajza ale na szczęście ja mam w dupie te jego 5 centów gorzej ci co mu zaufali
Dnia 2013-04-09 o godz. 18:48 ~Lik napisał(a):
> No ładnie daje 5 centów a nie dawno mieli wymazać ?
A ZA TYDZIEŃ MOŻE MNIE POCAŁOWAC W D......................E , NO I WIE CO WSZYSCY O NIM MÓWIĄ - DLA NIEGO TO WSIO RYBA.....
Nie wiem dlaczego nie sprzedali jakiegoś aktywa, by mieć na obligacje 2013, ale też mnie to dziwi, że zgodzili się na przejęcie przez Tarika.
Pewnie był jakiś uklad, bądź inne względy nie pozwalały na takie rozwiązanie.