A druga spółka Celma na NC.To juź będzie
super zestaw nieudacznika.gratulacje notowania
w ostatnim sorcie.tak to zjebać to tylko mógł on.
Nie tykać parcha.
Tu przebłyski optymizmu są karane podwójnie
Pozdr
Ja to Cię nie rozumiem Egzo w ogóle. Nie ogarniam tematu , bo w jednej chwili wielbisz Prezesa , w drugie wysyłasz go na śmietnik. Raz sprzedajesz raz kupujesz , a obydwaj wiemy że ta firma tylko cudem mogła by się wybronić. :)
O wielbieniu prezesa nic mi nie wiadomo
Na giełdzie bywają zmiany nastrojów
To Ty twierdzisz źe ta firma moźe nie przetrwać
ja nic o przetrwaniu nie wspominałem.pozdr
To prawda, Egzo ma straszne wahania nastroju i wpisów. Najbardziej zastanawia mnie jego strategia dokupowania akcji po niższej cenie... i tak od IPO... Już ma chyba średnia poniżej 3zł.... A poważnie to zgadzam się, ze tylko cud uratuje CX, dekomiunktura i banki nie pomogą. 0,5 pln na majówkę...
Egzo, w Tvncnbc jest tylu ekspertów, ze wystarczy. Każdy mówi coś innego i zawsze ktoś trafi. Potem mówi: "a nie mówiłem?". A serio, to bankom spada rentowność m.in. Przez niższe stopy, spowolnienie to wiecej upadłości, więc na rezerwy pod straty mniej miejsca. CX zwiększył zabezpieczenia na towarze. Ale... zobacz spadki obrotów a spadki wartości magazynów- albo maja tam syf, albo nie potrafią zarządzać zapasami. W Polsce i Europie presja na niższe ceny, spadek marzy a zakupy w 95% robi CX w Chinach za USD. Kurs usdpln rośnie. Płynność CX tragedia, nieruchomosci stoją. Co mogli przesacowali (chyba 8 mln w górę). Roczne wyniki niektórych spółek to tragedia, a są "perełki", które prezesso rekrganizuje od ponad roku a wyniki coraz gorsze. Do tego hlobalne problemy w przemysle itd itp Zwyczajnie, te i inne fakty, o których nie będę pisał sprawiają, ze szacuje kurs na 0,5 pln w maju. Aha, bo i jakaś mała korekta w USA, duża u nas, plus afera z OFE... W ogóle to powoli wychodzę z akcji a wzmacniam bezpieczniejsze lokaty i trochę na doręczenia dla adrenaliny.
Gienio dla mnie to o.50 moźe być. A Stany nie
mają tu źadnego wpływu .rosły to tu teź spadało
A te wszystkie złe dane w raporcie
zakłócone są przez zastawy towarowe pod kredyt.
Zaczekaj na raport za 1kw.tu moźe być wielkie
rozczarowanie dla Ciebie.w ostatnim kw .było
ewidentne czyszczenie złych bilansów.pozdr
Może masz racje, ja tam się nie upieram. To tylko moja analiza wyników i trendów. Nawet jak czyscili bilanse, to pozostaje płynność i banki. A samo czyszczenie tez nie jest imponujące. Dla mnie Prezes byłby gościem, jakby posprzątal trochę dolujacych spółek. Po co im tyle mini spółek z takimi stratami?... Chyba się domyślam. Zreszta, niech im tam się wiedzie i inwestorom tez. Ja teraz (jak pisałem) ostro redukuje pozycje na gpw, a barwie się na forex'ie.
to nazywacie prezesem ,nie róbcie z siebie błaznów , ta spólka to kompletne zero , konsumujące 18 mil z emisji , celme to niech on w tyłek sobie wsadzi , jemu chodzi o pieniądze z emisji ,jeżeli znajdzie idiotów , na tym żeruje ta gnida, to jest wyłącznie moje zdanie , a każdy ma prawo mieć swoje
Jeszcze będziesz go po jajcach całował
źe tak tanio mogłeś kupić.
Ja kupowałem jak spółka była jeszcze
w dobrej kondycji.a ty ofermo kupiłeś
jak spółka juź nic nie pokazywała.no to
po co właziłeś w tego gniota.z Ciebie źaden
as.po za tym jesteś pechowy tam gdzie
wejdziesz to armagedon.
śmierdzi mi wybicie dołem z ostatniej konsolidacji i marsz w kierunku 0,5 pln. Jak to się zrealizuje, to znaczy, że miałem rację, że to gówniane papiery a wyniki i ich tendencje mówią jasno co i jak.