Wracam z zaświatów, chyba już całkiem zdrowy. Tak przynajmniej mi się wydaje... :)))
Widzę, że jak mnie nie było, to się troszkę podziało... Oj, 2 grosze... No cóż. nie wygląda to za dobrze. Ba, wygląda dosyć kiepsko. Do tego coś o replicie czytałem ostatnio. Faktycznie ma być, czy może odwołali...?
Nie jestem na bieżąco, ale troszkę posiedzę przy komputerze, poszperam i się naprowadzę na odpowiednie ścieżki.
Kurde chlopie a dzisiaj o tobie pomyslalem ze juz dawno cie nie bylo i juz zaczalem sie martwic ale jak jestes juz zdrowy to gratuluje !! I witamy znowu !!!
NOOoooo nie wieżę !!!!!!!!!!!
CHłopie myślałem że już po tobie , nawet nie dawno do swojej żony mówiłem że cie coś takiego spotkało i że chyba nie dałeś rady bo coś długo cie nie było .
Fajnie cieszę się że dałeś radę !!!
Mam nadzieję że już dziadostwo nie ruszy , a w każdym bądź razie ci tego życzę .
Brakowało tu kogoś kto potrafi sensownie i obiektywnie wypowiedzieć się na temat sytuacji spólki może ty coś mądrego powiesz , czy masz jakiś scenariusz co do przyszłości bo niestety twój poprzedni się sprawdził nie w 100 lecz 200 procentach .
Kurde nie do wiary udało mu się !
Pozdrawiam !
Biorąc pod uwagę, że w piątek kurs otarł się o 1 grosz, to respilt musi być, bo inaczej REGNON z fixów nie zejdzie. Czekają zapewne na jakąś uchwałę GPW, aby sprawę domknąć.
A widzieliście, co się podziało na IDEON-ie!!?? Widzę, że obie królicze spółki robią zawody, która pierwsza osiągnie cenę 1 grosza na zamknięciu... :)))
Nie chcę nic mówić, ale IDE wygląda ciekawie. Chyba w poniedziałek się skuszę i wejdę pod info o odszkodowaniu... Spaść już dużo nie spadnie, a jak odbije, to i 100% można przytulić na szybko...
granie na spolkach notowanych ponizej 10gr to bardzo szybki krok do pozbycia sie kapitalu bo wahania kursowe sa bardzo duze procentowo.
ryzyko jest ogromne, a pod odszkodowanie to tam gralo sie kupujac po 95gr i sprzedajac po 1.05zl w 2008r.
a teraz smiecia za 4-5 gr nawet kijem bym nie ruszal. tam bedzie to samo co tutaj.
uzalezniac wyjscie z impasu od jednego niepewnego zdarzenia od ktorego zalezy zycie spolki, to nie brzmi dobrze.
dla zabawy za 1tys zl moznaby sie zabawic. ale tylko przy tak duzym portfelu ze ewentualne stracenie calosci kwoty nie bedzie w ogole odczuwalne.
I dlatego wejdę za maksymalnie 4-5 dyszek, nie więcej. Poza tym tam nie ma obrotów chwilowo. Jak stracę, to trudno. Ale jak będzie dobrze, to 100% w 2 dni będzie, jak nic. I na to liczę.
Mnie tez tak sie wydawalo ze kupujac akcje Regnona po 0.05 gr zlapalem Pana Boga za nogi ,a teraz mi zostalo na sczaw i mirabelki
Wszystko krolkowe to jedno i o samo>; dno i wodorosty -lepiej przepic te pieniadze alo rozdac ubogim ,niz sponorowac tlustego kroliczka
Tak, jak napisałem, nie wchodzę na 50% czy 100% portfela, tylko na pomijalnie małe wartości. Po drugie: na REG przy 5 groszach nie było pod co grać. Wiem, bo sam wtedy sprzedawałem. A tam jest CHYBA właśnie moment, w którym może odreagować ostatni spadek z 15 groni na 4...
Witaj Chłopie :)
Świetnie,że udało ci się pokonać to cholerstwo. Oby na zawsze.
Co do Ideona powiem szczerze dziwie ci się. Na bankrutach ogromne ryzyko. Zobacz Pbg i resztę budowlanej padliny, wystarczył 1 dzień i 1/3 poszła się j...ć. Naszego Pronoxa już nie wspomnę. Powiedz co sądzisz o poczynaniach królika. Czy przypadkiem to wszystko nie zostało zostało od początku zaplanowane,że żadnego biznesu nie miało być tylko wydrukować ile się da ,ożenić ulicy i zwinać manatki?
Królik w pewnym momencie wykorzystał Pronoxa do przesunięcia do niego śmieci z CZP (kawałek Komi i zakład Zgoda, czyli projekty, który nigdy nie były rentowne), a pozabierał z niego np. Agito na CZP, który potem opierdzielił do Allegro za grubą kasę, którą z kolei zarobił na tej transakcji CZP.
Od samego początku Król mówił, że jego poczycja na PRO jest krótka, więc to nie nowość. Poza wyjściem z upadłości nie zrobili jednak nic, aby spółka zaczęła być dochodowa... To jest dokładnie to, o czym pisałem tu kiedyś. Póki nie ma pomysłu na biznes, póty to będzie spadało, a sama spółka będzie generować straty...
Dziwi mnie taka sprawa. Sąd zgodził się na układ,jakie argumenty król przedstawił za tym,że spółka powinna istnieć i jakie sa plany na przyszłosc,na czym będzie zarabiać ?
Chyba takie rzeczy sąd powinien wiedzieć przed podjęciem decyzji. Czy chodziło tylko o zaspokojenie wierzycieli w jakimś stopniu i likwidacja?
Tylko o to drugie. Sądu nie interesowało, co spółką zamierza robić w przyszłości, tylko, czy w wyniku układu Wierzyciele dostaną więcej, niż w przypadku upadłości likwidacyjnej...
A, jak już wiemy, dostali mniej... Bo 1% swoich należności...
Hmm....wiesz jak patrzę na tą spółkę i jej podobne mam wrażenie,że to nic innego jak Ambergold. Wyciągnąć kasę od naiwnychz tą róznicą,że na giełdzie robią to w świetle prawa (mniej więcej) .
Muszę kończyc bo żona już ma focha ;)
Trzymaj sie. Zdrówka życzę
Krol biznes w IDEONIE i REGNONIE prowadził w sposób specyficzny. Nie starał się firm rozwijac, ale przez tworzone przez siebie spółki kontrolował finanse tych firm i wysysał z nich pieniądze. A teraz piramida runela!
W Pronoxie - tak, ale w CZP - nie do końca... Jak weszli w handel energią i zobaczyli, że to może im w przyszłości przynieść jakieś pieniądze, to Król nawet chciał się poświęcić dla oczyszczenia sytuacji wokól CZP. Stąd jego decyzja o odejściu, jako Prezesa, zmiana nazwy, itp...
Myślę, że IDE miał przetrwać, a REG miał iść do pieca. Stąd takie, a nie inne podejście do obu tych spółek.
Ciesze sie Chlopie, ze znowu jestes tu z nami. Zycze Ci duzo zdrowia!
Powiedz, co w tej sytuacji z ukladem i wierzycielami ,ktorzy objeli akcje po PLN? Czy ta spolka z nowym zarzadem(chociaz to ta sama banda) ma jeszcze jakies szanse-jak Ty to widzisz?
Nic. Wierzyciele stracili pieniądze bezpowrotnie. A firma nie ma żadnej przyszłości.
Plany kolejnej restrukturyzacji (sprzedanie udziałów w Komi, wydzielenie spółki z zakładem Zgoda i sprzedaż nieruchomości w Dąbrowie), to są mrzonki, które były, są i będą na papierze od dawna...
Jakby się dało sprzedać Zgodę, Komi czy Dąbrowę - to już dawno by to zrobili.
Mnie ciekawi jaki plan ma Król w stosunku do wydrukowanych akcji. Nie chce mi się wierzyć że nie zrobi tu podbitki żeby papier nam wmusić po wyższej cenie niż tylko na spadkach w dół. Zresztą Król zapowiadał że Pronox ma być wehikułem inwestycyjnym. A to się może właśnie wiązać z przerzucaniem kapitału między firmami w dogodnym dla niego momencie w celu spekulacji na akcjach.
A ja się pytam gdzie są te akcje ? gdzie jest 250 mln akcji ? chyba nie sądzicie że mają je drobni. Przypomnijcie sobie akcje 0,99 gr , nawet 10 mln nie udało się uciułać - myślicie że drobnym którzy mają ponad 200 mln akcji aż tak nie zależy na kasie i nie chciało im się wystawić akcji ?
To też jest ciekawe pytanie. Nie udało się uciułać 10 mln. Chociaż trochę niewiarygodne się wydaje żeby to Król czy jakiś inny diabeł tak wszystko zbierał. No bo kto do cholery te akcje wywalał ?
Dziwne to wszystko.
duża część tych akcji musi być w rękach gangu króla , bo drobni nie mają ponad 200mln akcji a żaden poważny większy inwestor tego gówna nie dotknął by nawet patykiem. To całe sypanie mogło być trochę złudne bo równie dobrze mogli przerzucać z rąk do rąk straszyć itp. i tak sobie kurs opadł trochę pod własnym ciężarem przy pomocy gangu króla. Moim zdaniem ta hołota ma jakiś cel w tym aby kurs był jak najniżej, bo jak tłumaczyć fakt gdzie ostatniego dnia notowań przed scaleniem gang króla nie przeznaczył 40 tyś zł aby zebrać wszystko po 2 grosze (przecież to są grosze) aby po scaleniu kurs był 60 groszy a nie 40 gr. Gdyby im zależało na sypaniu to ile makulatury mogli by sypnąć od 60 gr do 40 gr - inwestując parę groszy i zebrać to gówno choćby tylko do 3 groni.
warianty są dwa
albo im zależy z jakiś powodów na jak najniższym kursie
albo mają już totalnie gdzieś tą spółkę i dalsze losy już nikogo nie interesują
a bylo jakies info od GPW albo ze samej spolki?
w uchwalach z walnego zostal okreslony dzien ale nic nie widac nic nie slychac aby to zmienili?
wyglada na to ze w poniedzialek to scierwo bedzie dalej notowane
Jak to mówili kiedyś w reklamie... Pan kupił, Pani kupiła... Wiem, że robliście akcje 99 groszy. Tyle tylko, że wielu ludzi, którzy grają na giełdzie, nie wchodzi w ogóle na fora internetowe takie, jak to, ponieważ traktują to jako stratę czasu.
Wszystkie akcje REG są u drobnicy, która, przerzucając akcje między sobą, jak gorący kartofel, spowodował zejście ceny do 1 grosza. Króliki wyzbyły się ostatnich sztuk papiera przy 5-6 groszach.
Najgorsze jest to, że zamiast wymyśleć nowy biznes, zaśmiecili Spółkę tylko Zgodą, Komi i swoimi chorymi kosztami zarządu. No bo jak może Prezes Regnona zarabiać 2,1 mln PLN i dostawać jeszcze dodatkowo akcji za 2,5 mln PLN...??!! Przecież to rozbój w biały dzień, zwykła kradzież, działanie na wyrwe. Prezesi banków, mających dochody roczne na poziomie SETEK milonów złotych tyle zarabiają, a nie ktoś, kto nic nie robi !!!
Jak dla mnie, nie ma tu przyszłości. Ta firma istnieje, bo nie da się jej, ot tak, z dnia na dzień zamknać. Piszą w komunikatach o rozpoczęciu kolejnej restrukturyzacji... To co, będą teraz restrukturyzować skutki swojej restrukturyzacji, trwającej już 3 lata z okładem ?!?! Przecież to chore jest.
Po resplicie cena dalej będzie spadać. A wartość księgowa, która obecnie jest nadal ujemna (mimo zakończenia procesu upadłościowego), wskazuje najlepiej, do jakiej kwoty będzie zmierzać cena akcji tej Spółki.
To że Pani czy Pan kupili to fakt, tylko że nie zgodze sie że tylko 5% akcji pokazało się na forum?????? Tracący sa zainteresowani losem swojej kasy w większym procencie. Tutaj duże zabezpieczenie jest zachowane bo inaczej być nie może.
Akcje tego typu ścierwa kupują głównie "siuśki" - bez obrazy, które siedzą na tego typu forach i nie wierzę że tego typu drobnica ma tyle akcji a ktoś je mieć musi. Nie ma ich również zbłąkany grubszy inwestor bo tacy się za takie gówna nie biorą a jeśli biorą to spekulacyjnie i mają to bardzo krótko.
Już była akcja skrzyknięcia się i z bidą udało się z 10 mln akcji uzbierać - a podobno ten papier mają tylko drobni. A może ci drobni są tak bogaci że nie interesuje ich co się dzieje z ich kasą - nie wiem.
No właśnie, a dlaczego nikt nie odbierze?????? Dla straty np. ?? Bo ile by akcji skupił???????? Tyle co by wystarczyło na marny głosik w zarządzie hehe. Wiecej nie da rady bo ni ma.
Ile jest warte samo miejsce spółki na giełdzie........4, 5milionów ?
Na pewno się orientujesz w tym temacie.
Bo czy nie warto wtedy przejąć takiej groszowej spółki jako platformy dla jakiej by to nie było działalności i samego miejsca na giełdzie ?
Wejście na GPW kosztuje od 100k w zwyż. Średnia firma musi za to zapłacić ok. 0,5mln PLN. Ale jest inny problem. Historia Regnona, obciążenia kredytowe, wartość spółki jest ujemna... To wszystko powoduje, że nie ma chętnych na ten papier, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie chciałby w to wchodzić na większą kasę.
Widziałem, że na Intakusie chyba zarobiłeś w końcu... Swoją drogą, niezły numer tam zrobili...
Nie wiem, czy wiecie, ale, żeby zablokować obsuwanie się kursu, Intakus przeprowadził split, chyba 1:25, czym spowodował, że cena akcji oscyluje obecnie pomiędzy 1, a 2 gronie. No, ale dawniej był grubo poniżej 20 groszy, więc teraz mamy odpowiednik 25-50 groszy.
Pewnie zarząd INT miał kredyty pod zastaw akcji i nie chcieli, aby im zabezpieczenie zmalało, co by ich nie wypowiedzieli... :)))
taki byl plan, zeby wykorzystac poduszke podatkowa
ale ci z nieudacznicy nawet to spieprzyli i nawet po udanej restrukturyzacji jest tu -4gr wartosci ksiegowej na akcje.
nikt tego nawet patykiem nie ruszy, nawet gdy spije sie rumem Dictador i najara tymi kubanskimi luksusowymi cygarami zakladajac sobie majtki z koronka na glowe
A wiecie, dlaczego Jawoszek w końcu nie połączył się z REG....? Przejrzał Króla i zobaczył, że lepiej mieć, co ma - na New Connect + Dictadora, jako spółkę osobną, poza giełdą, niż łączyć się z człowiekiem, który nie ma za grosz w sobie odpowiedzialności, nie potrafi zarabiać pieniędzy, prowadzić biznesu i żyje tylko jak huba na drzewie.
Jakby ten odpis był coś wart, to takie firmy, jak KGHM, Azoty Tarnów, czy choćby Asseco Poland skupowały by takie spółki hurtem. A coś nie słychać, aby ktoś przejmował upadłe anioły pod tarczę podatkową...
A co to niby znaczy:
" wskutek nieosiągnięcia porozumienia w zakresie zawiązania spółki celowej dla prowadzenia działalności usługowo-produkcyjnej w zakładzie Zgoda"
Czy wiesz może coś więcej co to za porozumienie ?
Król pewnie zaproponował pracownikom że będzie im wypłacał w akcjach :)))
Król chciał zrobić spółkę pracowniczą ze Zgody. Ale pracownicy się wypieli i stwierdzili, że wolą być pracownikami, a nie właścicielami. Więc ich pogonił i zamyka zakład, do którego cały czas dopłacał Czentrozap, a potem Pronox...
Witam Cię Chłopie po długiej nieobecności ma nadzieje że u Cie wszystko w porządku i że już zdrowy jesteś ! Dziękuje za to że napisałeś o Ideonie dzięki Tobie w jeden dzień przytuliłem 60% Ty to masz nosa !