• sobota 23.03.2013 Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Witam was koledzy (i koleżanki też) w ten jakże słoneczny wiosenny dzień przykryty grubą warstwą śniegu. Jak widzicie wpadam tu rzadko, bo i specjalnie nie ma po co (jeszcze).
    Chcę wam przedstawić jak widzę sytuację Barlinka poprzez analizę techniczną księżycową
    czyli popularnie zwaną ATK. Jednak na początku chciałbym abyście przyjęli pewien aksjomat a mianowicie taki, że Chodzik Księżycowy bezapelacyjnie jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) analityków technicznych na forum Bankiera.
    Ostatnio interesowały mnie cztery spółki a z nich Barlinek najmniej. Zapewne z czasem się to zmieni i będziecie mieli możliwość częstszego ze mną obcowania, co zapewne ucieszy poniektórych z was. Interesowała mnie TPSA, Trakcja i Sfinks. Ten ostatni odleciał w górę od grudnia o 160 % i była to jedyna spółka, którą rekomendowałem do kupna !
    Od tygodni zaś przestrzegałem, przed nawisem podaży na Trakcji i jak wiecie cały ten bagaż w ostatnich dniach zwalił im się na głowy. A nie brakowało tam głosów zapowiadających znaczne wzrosty. Niestety stało się dokładnie tak jak to przewidziałem. Również na TPSA nie słuchali moich ostrzeżeń. Dwie ogromne fale wyprzedaży pokazały jaki ze mnie geniusz techniczny.
    Tak tak, moi drodzy. Akcjonariusze Trakcji powinni postawić mi złoty pomnik, bo dokładność moich analiz przeszła najśmielsze oczekiwania. Wróćmy jednak do Barlinka.
    Przestrzegałem WAS delikatnie, że sytuacja techniczna tego waloru systematycznie się pogarsza. Pamiętacie, zawsze piszę aby patrzyć na drogę a nie pod nogi. Wielu z was wzięło korekcyjne wzrosty za dobrą monetę lecz tymczasem wbrew waszym założeniom technicznie walor ten jest wyprzedawany. Oczywiście powinienem teraz napisać dlaczego tak sadzę i podać szereg popierających tę analizę faktów. Nie mam na to ani czasu, ani ochoty, przynajmniej w tej chwili. Jest to jednak moment, którym co światlejszym posiadaczom tych akcji powinno się zapalić czerwone światło. Zwrócę wam uwagę jedynie na jeden ale za to ważny aspekt techniczny a mianowicie :
    Już nawet pobieżna analiza świecznikowa pokazuje, że dominują na wykresie świece czarne spadkowe poparte volumenem, a na domiar złego macie tu przypadek bardzo podobny do tego jaki widzieliśmy na Trakcji. Całość bowiem przypomina czaszę spadochronu, zaokrągloną, gdzie przewagę zyskały już niedźwiedzie. Jest to o tyle niebezpieczne dla posiadaczy tych akcji, że w dalszym ciągu będą tu pokazywały się lokalne zwyżki, co będzie podtrzymywać nadzieje na wzrost tych akcji. Niestety jest to klasyczny objaw wyleszczania.
    W pewnym momencie nastąpi silne tąpnięcie a po nim przyjdą następne.
    No i to tyle na dzisiaj.
    Jeden z was zadał mi pytanie na forum, dlaczego to robię ? Odpowiedź jest prosta jak drut.
    Jeśli bowiem kilku z was uda mi się ocalić od straty całej kasy jaką tu włożyli, to zapamiętają
    moje dobre serce na zawsze. A inni, cóż przecież ostrzegałem, zrobią co zechcą. A potem kiedy już zostaną obdarci żywcem ze skóry (zapewne w perspektywie kilku miesięcy) wspomną moje słowa i swoją głupotę.

Chodzik Księżycowy
    A jak Wam się podoba mój styl ?
    Prawda, że mam klasę !
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~lorneta [193.108.194.*]
    dzięx za wskazuwki
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Dziś mamy 26 marca wtorek i moje prognozy zaczynają się materializować.
    Gdybym posiadał ten papier, to bym go bez najmniejszego wahania natychmiast sprzedał.
    Przed posiadaczami tych akcji bardzo ciężkie dni. Trzymanie się kurczowo deski barlineckiej
    rzuci wami o podłogę i to mocno !

Chodzik Księżycowy
    No i poleciało na zbity pysk !

CK
    Ręka w górę, kto mnie posłuchał i wcześniej sprzedał !
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~lorneta [193.108.194.*]
    chodzik gdzie widzisz dno?
    Na razie to go w ogóle nie widać ! Co najwyżej korekty w spadkach, ale trend główny jest bardzo mocny. Ci co nie sprzedali niech kupią pampersy.

CK
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~darky5 [83.23.49.*]
    mógłbyś trochę niżej z kumplami puscić
    0,6x mi nie pasuje
    Masz to jak w banku. A dno zobaczysz na takim poziomie, że nie będziesz mógł uwierzyć !
    bo ja jestem niewierzący , ale mało strachliwy
    Wielu z was zapewne patrząc na wykres doszukuje się formacji podwójnego dna !
    W okolicach 0.65 zeta.
    Wybijcie to sobie z głowy. Popatrzcie na volumen obrotów i wszystko będzie jasne.
    A jak wsparcie zostanie pokonane to się otworzy droga do dna.

CK
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~septymiusz severus [84.10.245.*]
    ....mój chodziku!!!!!jestem tu od dawna obserwuję czytam i już czas by rzec słów parę...niestety chłopie masz rację...albo trafiasz przez przypadek ,albo masz pojęcie o tym o czym piszesz...jest to książkowy przykład jak ze świetnej spółki zrobić śmiecia...popatrz na dzisiejsze notowania...makabra...ciekawe co z tym dalej...jakie są twoje prognozy???olej swoich oponentów ,pisz do tych co traktują to jako coś z czego można się pouczyć...życzę sukcesów i WESOŁYCH ŚWIĄT...
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~Józek [83.9.175.*]
    Wychodzi na to ,że cała kasa spółki była na Cyprze /tak mi się wydaje/
    Dzięki za te kilka sympatycznych słów w tych trudnych chwilach.
    Dodam tylko, że mnie nie chodzi o to aby kogokolwiek tu czymkolwiek straszyć.
    Przedstawiam jedynie i wyłącznie to co widzę i jak widzę i robię to zgodnie z posiadaną w tym zakresie wiedzą.
    Życzę wszystkim posiadaczom Barlinka samych wzrostów, ale to nie ode mnie zależy jak zachowuje się kurs obecnie. Staram się na tej podstawie spoglądać w przyszłość a jedyne czego oczekuje to merytoryczne odpowiedzi z waszej strony na temat Barlinka.

CK
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~Józek [83.9.175.*]
    Mam pytanie - czy coś może się zmienić /na +/ w dłuższej perspektywie?
    jak się dobrze zrobi na - to póżniej będzie dobrze na +
  • chodzik miało Autor: ~darky5 [83.23.49.*]
    spadać a rośnie
    znów spaprałeś sprawę
  • Re: chodzik miało Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Pewnie wielu z was nie pomyśli nawet o tym aby powiązać notowania tej spółki z tym co dzieje się na Cyprze. Jednak będzie to miało przełożenie na giełdy w Europie a co za tym idzie także na naszą. Wyobraźmy sobie tłum ludzi, którzy czują się wystrychnięci na dudka. Pomijam fakt , że Cypr to w dużej mierze pralnia pieniędzy, mnie chodzi o wkurzonych na maksa, a teraz znacznie uboższych ludzi. Kogo będą winić ? Polityków Unii Europejskiej. A co zrobią ? Ruszą do banków po resztę kasy. Cypr jest wprawdzie mały ale za to kasy w bankach było sporo i na dodatek mocno powiązanych z Grecją. I tu kończy się zabawa, bo obok są Włochy, Portugalia
    i Hiszpania i cały region zarazi ta choroba unijnych głupich i bezmyślnych polityków. A od tego do paniki na rynkach akcji droga nie tak daleka jak się wam wydaje braciszkowie. Na dodatek sytuacja w kraju przypomina tykającą bombę zegarową. Zawsze możemy pójść jednak na szczaw i mirabelki.

CK
  • Re: chodzik miało Autor: ~SSij [212.59.234.*]
    Chodzik a mógłbyś przesdtawić swoje zdanie na temat spółki Patentus i Hyperion? Będę wdzięczny.
  • Re: chodzik miało Autor: ~Boss [101.119.15.*]
    Powiem tak, panika moze jest ale długo nie potrwa, wyskakiwac z akcji za grosze raczej bym nie doradzał bo wzrosty przed nami. Stopy procentowe najniższe w historii , oprocentowanie spada ludzie bedą szukać większych zysków właśnie na giełdzie. Lepiej nie panikowac. A pozatym czym różni sie obecna sytuacja w brk od tej co była 2 lata temu na poziomach 4zl za akcje. Raczej niczym tylko sztucznym szumem kryzysu finansowego
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~Armator [83.27.110.*]
    Dzieciaku skąd tyś się wziął ? Jak można pisać takie brednie w stylu.
    Cytuję:
    "Jednak na początku chciałbym abyście przyjęli pewien aksjomat a mianowicie taki, że Chodzik Księżycowy bezapelacyjnie jest jednym z najlepszych (jeśli nie najlepszym) analityków technicznych na forum Bankiera."

Jak można mieć tak na...e w głowie ??
    Owszem teroretycznie AT faktycznie wskazuje na to o czym piszesz ale to żadna nowość i każdy chociaż trochę obyty sam to zauważy po krótkiej analizie i ustawieniu kilku wskaźników. Ale ton twoich wypowiedzi zakrawa o jakiś absurd. Aksjomaty to mogą ustalać ludzie którzy coś osiągneli w życiu . I te brednie o sfinksie :)
    Armatorze, co ty o mnie wiesz ? NICCCCCCCCCCCCCCCCCCCC.
    Brednie o Sfinksie ! Dobre sobie. Cały wzrost od 0.82 do 2.40 przepowiedziałem jak ze szklanej kuli !. 160% od grudnia ub. w kilka miesięcy !
    A te spadki tutaj , to co ? Może o nich nie pisałem ?

A teraz interesuje mnie wykres .................................TPSA.

I mogę cię zapewnić z całą odpowiedzialnością, że bezapelacyjnie jestem najlepszym analitykiem technicznym na forum Bankiera. Koniec, kropka i wykrzyknik !
    Chodzik Księżycowy
  • Re: sobota 23.03.2013 Autor: ~Lol [101.119.14.*]
    Gdybyś był taki dobry już byś natrzepal kasy tyle ze byś nie miał czasu postowac głupich bredni na forum tylko byś siedział w ciepłych krajach i pospwal lokalne dziewki. Ale nie siedzisz na forach i postujesz i czaisz sie jak tu kupić 1000 akcji bo na wiecej cię nie stać. Każdemu sie uda czasem coś przewidzieć . Przestanieszctrafic icieknisz gdzie indziej sie dowartoscowywac drobnico ty jedna. Taki z cienie analityk jak z rep polski mistrz swiata w noge
    Dobre, całkiem dobre, tylko widzisz ja już nie muszę !
    Mogę robić co zechcę. Dla ciebie ciepłe kraje a mnie to co robię sprawia frajdę.
    A co robię ? Uczę takich leszczy jak TY jak nie tracić pieniędzy. Zresztą sam się przekonasz jak to badziewie dalej kucnie.

Mnie interesuje obecnie wykres TPSA a nie jakaś przegniła, zżarta przez korniki deska.

CK
[x]
BARLINEK 0,00% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.