Przeciez klif mieli zlikwidować jeszcze w listopadzie minionego roku. Ten sklep jest do odstrzału od dawna. Prezes coś mówił o zerwanych umowach i jakiś potyczkach sądowych. Info bez znaczenia większego. Teraz albo warranty, albo po gębie. Ostatnia prosta panowie. Cierpliwości :)
Prawdę mówiąc na ostatnim walnym prezes zapewniał, że w Klifie na Okopowej są nie do ruszenia. Ciekawe co się przez miesiąc zmieniło?
Ta informacja jest trochę niepokojąca. Ciekawe, czy w innych poruszanych na walnym kwestiach też było tyle prawdy?
"W związku z nieprzedłużeniem najmu dwóch lokalizacji w centrach handlowych Klif w Warszawie oraz Gdyni zarząd spółki Bomi zamierza wnioskować o zaakceptowanie przez wierzycieli propozycji układowych, które mają zwiększyć szanse firmy na kontynuowanie działalności i spełnienia zobowiązań układowych."
czyli juz wstyczniu było wiadomo, ze są na okresie wypowiedzenia. Akurat się kończy. No not niezły odgrzewany kotlet zapodaliście. Może kilku z forum sie wystraszyło i sprzedało dziś.
czyli nie znaleźli franczyzno-biorcy na Wawe, więc zamykają. W takim przypadku druga lokalizacja też pewnie pójdzie do zamknięcia. A może na drugi sklep znalezli chętnego i dlatego tam cisza. Czas wyjaśni.
jak te sklepy przynoszą straty, to niech,je zamykają.
Z jednej strony OK, jak przynoszą straty niech zamkną, tylko, że:
1. sklepy są pod franczyzą więc straty nie do końca są udziałem BOMI (choć nie wiem jakie są warunki franczyzy)
2. jedynym "kapitałem" BOMI są lokalizacje, więc im więcej ich stracą tym mniej BOMI będzie warte.
3. Skoro sklepy nie przynoszą zysku to coś jest nie tak, albo ze sklepem, albo z lokalizacją.
Pisałem że taka sama jest sytuacja w BOMI w Legionowie Przyszedł fraczezobiorca i jest tak samo jak było zero kliętów ceny z kosmosu i tak BOMI chce wyjśc na prostą Niech ich w koncu szlag trafi i bedzie spokój po co sobie dalej d.... zawracać
cyt."Bomi przedstawiło bankom nowe propozycje układowe
Zarząd Bomi wnioskuje do banków o zaakceptowanie zmodyfikowanych propozycji układowych - podała spółka w komunikacie. Drobnych wierzycieli do kwoty 25 tys. zł chce spłacić w całości, pozostałym proponuje redukcję zobowiązań o 60 proc.
>>>>>>>W komunikacie podano, że zmiana propozycji układowych podyktowana jest nieprzedłużeniem Bomi najmu dwóch istotnych lokalizacji w centrach handlowych Klif w Warszawie oraz Gdyni."
wiec z czego szum robicie ? ktos nie wiedzial ze bedzie "wypad" z klifa ?
– Sprawa powinna się zamknąć do końca miesiąca na „tak" lub „nie" – powiedział „Parkietowi" Witold Jesionowski, prezes Bomi.
Czy taka informacja, która decyduje o przeżyciu spółki nie będzie podana do publicznej wiadomości?
Pozostanie słodką tajemnicą wewnętrzną spółki?
Czy bomifani dowiedzą się o niej poprzez wniosek zarządu o zmianę na likwidacyjną?
Napisałem już wcześniej, że ciekawi mnie:
*heca z emisją warrantów, gdzie nikt nie chce wpłacić kasy
* strata za Q4, którą zarząd próbuje ukryć w bilansie rocznym
* strata za Q1, gdzie franczyza ma już przynosić zyski
* tracone nadzieje przez bomifanów
itd. itp.
Chcecie to macie - skumbrie w tomacie: zamknięcie na historycznym dnie: 0,16.