• NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~leo7 [188.122.19.*]

Tylko na luzie Panie i Panowie.
    Jak dla mnie Wiśnia ewidntnie coś knuje.
    Głupotą było by zaniżenie kursu do takich pozimów , bo teraz papiera nikt nie tknie, więc i on nic nie zarobi, nawet jak co jakiś czas chciałby puszczać pakiet po kilka groszy, a dodatkowo traci na wiarygodności jego spółka , czyli WI, która jest już bezpośrednio powiązana z IGR i jest zaangarzowana w kilku inwestycjach, więc podwójna strata. Samo dodrukowanie mu nic nie da , jak tego nikt nie weźmie.
    Jest więc pytanie, co on kur...a robi ?
    I nie mądrujmy sie , bo nikt z nas nie wie, a gadanie Agenta , że spada na łeb, bo do dupy spółka to czcze gadanie . Spada bo Wiśnia tak chce. Jak by chciał aby rosło, to by rosło.
    Więc o co mu chodzi?
    I ja wam to powiem, choć nie wiem kiedy, bo zamierzam dziada przetrzymać . Mam akcje prawie 2 lata i bedę je trzymał jak długo trzeba będzie (nie ma problemu), aż się wszystko wyklaruje. Na pochybel mu.

P.S.
    Nie zdziwi mnie jak po wykożystaniu tarczy podatkowej, podejmą uchwałę o zmianie kapitału zakładowego i ilości akcji wraz z ceną z 1,4 mld po 0,1 na 140 mln po 1 zł. No bo kto mu zabroni.
    Wtedy pozbędzie się na pniu Spółki, oddłużonej , perspektywicznej i dobrze wycenionej, nie mówiąc o tym, że ulica wtedy rzuci się na akcje jak wariat.
    Może trochę fantazjuję, ale jest to możliwe, bo sami widzicie, że uchwały to on lubi podejmować.

Pozdrawiam,
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~Me [99.111.5.*]
    Like your mysle nie nektary ;)
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~zamyślony [89.167.100.*]
    Witam
    Też posiadam trochę tego papieru (czy już tylko do podtarcia tyłka...?)... Oczywiście wchodząc w to miałem świadomość że jest to ryzykowna gra, ale dlaczego aż tak bardzo teraz spada... Czy jest to w interesie zarządu spółki aby teraz tak było..? Bo jeżeli się na chłodno zastanowimy to możemy mieć kilka przemyśleń,.. ale jednak jak widać człowiek to nie maszyna ulega emocjom i trudno jest zachować zimna krew jak się tak dzieje i nawet nie wiem czy ma teraz sens uśrednianie kursu bo za chwilkę możemy być po 10 lub mniej groszy jak tak dalej będzie... Jedyne co mnie jeszcze zastanawia to czy to już można powiedzieć koniec czy za rok, półtora będziemy w innych nastrojach..? I dlaczego skoro są tak złe przewidywania to jeszcze ktoś to kupuje? Czy wywalenie teraz w nerwowych momentach papieru to ostatnia okazja na obronę choć części kapitału czy głupota bo warto przeczekać... Pewnie nie tylko ja mam takie wahania i niepewności co dalej...
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~nektary [77.115.225.*]
    już za dwie godziny pomarańczowy i fazi powiedzą co robić
    po raz kolejny zaśmiecą całe forum , będzie 90% chorych umysłowo wypowiedzi
    i wszystko by Wam drobnym pomóc !
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~darky5 [79.184.67.*]
    razem akcji jest ok 1,4mld jeżeli sie nie mylę.
    jeżeli zwala na 0,1 to bedzie ok 140baniek czyli tyle ile wyceniany jest teraz igr
    przy takim kursie giełda każe mu zrobić resplit np na 1/10
    ktoś mający trochę kasy może mu za ok 20% tej sumy walnąć spółkę wartą ok 140baniek /min w-ce prezes,członek RN/ a nie sądzę żeby im o to chodziło
    myślę ze zwała się kończy, resplit będzie i wtedy muszą pociągnąć do góry
    akcję mam jak spadnie na 0,1 dokupię drugie tyle i mogę czekać
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~agent_dyletant [194.63.135.*]
    masz złą perspektywę, którą ja miałem tutaj przez prawie 2 lata i doprowadziło mnie to do może nie strat finansowych ale strat czasu... załóż w myśleniu chociaż raz dwa elementy: ulica nie jest na nic potrzebna na tym etapie, drugi element: jest to manewr księgowy którego do końca na razie nie rozumiemy, ale zapewniam cię, że W na tym nie straci, bo to nie jest idiota. Dodam od siebie, że założenie 2 znajduje potwierdznie w ruchach IDMSA, który chce ugrać coś dla siebie i zablokować plan W... tyle. Nie piszę, że tak jest... to tylko kwestia założeń i rozumowania. Do tej pory czytałeś tutaj rozumowanie o takim schemacie: wprowadza wartościowe aktywa, później cena akcji wzrośnie itp. z których logicznie wynikało: zarobimy. Problemem jest to, że jest to zła perspektywa, bo wy tutaj nic (jako akcjonariusze) nie znaczycie w tej układance. Dodam, że podobny schemat przejmowania aktywów i drukowania był na Rovese... i pomimo, że spółka ma pozycję na rynku i myślę, że nie jest śmieciem, to wiemy jak zareagował rynek na dodruk akcji... tutaj aktywa przepraszam jak zostały wycenione? Są jakieś plany przedstawione rozwoju? i tym podobne... ale to już tych pytań to nawet moim zdaniem nie trzeba stawiać
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~darky5 [83.8.100.*]
    chcesz powiedzieć żę W da sobie łyknąć spółkę za ok 20% bo tyle jest potrzebne do jej przejęcia
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~agent_dyletant [194.63.135.*]
    a kto mu zabroni zrobić emisję na kolejne 200 mln pod perspektywiczne aktywa gdyby ktoś tutaj chciał zbierać? no powiedz.. bo dobrze wiesz jak się broni spółki przed tzw. wrogim przejęciem... czekaj czekaj nawet była ostatnio taka spółeczka co walczyła od 2 zł z wrogim przejęciem a teraz jej kurs jest nomen omen po 13 gr i dodam też dodrukowali śmiecia po 10 i co więcej też akcjonariusze blokowali emisję... :-) w sądzie.
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~darky5 [83.8.100.*]
    konkurencji się nie przejmuje bo to jest za drogie
    wprowadza sie tam legalnie oficjalnego kreta i wykancza się ją od środka poprzez znajomość planów i wykonywanych ruchów
    popracuj trochę w realu a nie tylko monitor
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~procka [83.4.188.*]
    Z przykrością stwierdzam Agent, że masz rację w kontekście takim, że W. leje na drobnych akcjonariuszy i w ogóle nie są mu oni do niczego porzebni.
    Błędem podstawowym było i jest przyjmowanie założenia, że będzie tu gra fair wobec ulicy - mnie się takie świństwo nie mieści w głowie i może dlatego nie dawałam takiej wersji zbyt dużo szans.
    Okazuje się jednak, że dymanie zwykłych ludzi przychodzi dośc łatwo, zwłaszcza że można brac dobre i ciekawe przykłady z innych spółek...

Nie zmienia to faktu, że póki nie zarejestrowano nowych akcji, to rzeczywiście chyba całkiem łatwo można tu zrobic ciekawa akcję, po której Pan W. może byc lekko zdziwiony.
    Nie mówiąc już o sytuacji, w której IDM wygrałby w Sądzie...
    Ale to chyba lata świetlne...

Jeszcze oczywiście w mocy pozostaje opcja, że wszystko się odwróci, ale tak naprawde nie znamy planów szanownego Pana Milionera i wszystkie wypowiedzi tutaj to są zgadywanki - zarówno w jedną jak i w drugą stronę.
    Nadal podtrzymuję, że akcje nie trafią w rynek wcale, ale jak widac wcale to nie jest konieczne by kurs miał się "dobrze".

Kłótnie na forum nic tu nie dadzą, bo my tylko możemy pociągac za pojedyncze sznurki, ale armatę ma tu ktoś inny...

Pozdrawiam:)
  • Re: NO TO UWAŻAJCIE !!!!!! Autor: ~zamyślony [89.167.100.*]
    tak serio warty ryzykować i trzymać,... czy przełknąć stratę i sprzedać ratując resztki włożonej kasy... mogę trzymać jeszcze rok ale czy to coś da..?` Może jestem ślepy przez smutek ale ja nie widzę realnych szans na rozwój i wzrost akcji przy tym co się tu teraz dzieje... Prosze jeśli ktoś patrzy na to chłodniejszym okiem to niech mądrze poradzi.
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.