• sztuczne zaniżanie Autor: ~bge8 [178.181.234.*]
    Widać jak ewidentnie jest zaniżany kurs. Wiadomo, że jest realna szansa na jakieś odbicie powyżej 2 złotych.
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~mms [89.69.44.*]
    chciałbym aby tak było ale niestety raczej nie...
    co już się udało wyciągnąć wyżej od razu jest zrzut plus powystawiane po prawej...a do tego ten żałosny arkusz kupna...

teoretycznie jakby ktokolwiek z nas chciał sprzedać to by było 0,10...

no nic czekamy na raport...obym się mylił i wszystko było ok!
    ale w 99% przypadków jak ma się ukazać dobry raport to kilka sesji przed jest już zbieranie...a u Nas?

• Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~MEGI [83.19.237.*]
    masz całkowita racje
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~awe [83.7.183.*]
    no, tak :)
    z tym, że jak o tym pisałem dwa tygodnie temu, posypały się na mnie gromy. Czasami nie lubię mieć racji
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~boss [89.67.66.*]
    Pisałem już parę dni temu ,że warto wejść w MONDAY.
    http://www.czasnazysk.pl/wykres/mdv
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~bge8 [88.199.45.*]
    Chyba macie racje, ze cos jest nie tak. jesli jutro nie bedzie zbierania, to czuje, ze wtedy juz powolne spadanie, a kto wie moze i szybkie. Czekamy na jutrzejszą sesję.
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~as wywiadu [88.220.56.*]
    co ty bzdury wypisujesz jeden z drugim , ze kilka dni wcześniej powinno byc zbieranie ze dzien wczesniej powinno byc zbieranie jak raport dobry itp Pamietaj jak jest spolka solidna to nie wypuszcza pary z ust az do raportu.TPSA tez pary nie wypuscila do wczoraj .Owszem 2 tygodnie temu ktos troche papierka oddal , ale ostatnio nikt nie oddaje ani nikt nie zbiera kurs jest trzymany 1.50-1.70.Jak myslicie ze ktos zaplacil 7.5 mln za 3 mln akcji ot tak sobie bo mial duzo kasy , nie znajac tematu i co w spolce pisszczy?brac to na logike a sama logika mowi ze tu bedzie dobrze.Moze i raport nie bedzie powalal na nogi zeby kurs mial od razu leciec na 3 - 5 zl , ale jak beda realizowane kontrakty i zyski beda odpowiednie , to nie ma co caly czas panikowac.Inwestycja w BGE to inwestycja dlugoterminowa , a na zyski dla nas przyjdzie czas za kilka , kilkanascie tygodni jak spolka sie bedzie coraz bardziej rozwijac i z kwartalu na kwartal przynosic wyzsze zyski.
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~olo [178.180.72.*]
    na większości spółek piszą podobnie, problem w tym, że ta większość spółek spada.
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~edo [206.130.99.*]
    kazda spolka podaje ze ktos bierze 3 mln akcji na boczku po 2.50 ?
    jest tylko mały problem - coś ani słowa o nowych kontraktach....
    a co z lotosem?? też cisza...więc po co było to przejmowanie spółek a więc rozwadnianie zysku jak samo robili dużo więcej niż z nimi?? kasa w błoto i rozwodnienie kapitału...

polityka informacyjna ostatnio pozostawia wiele do życzenia:(
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.66.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~asad [193.200.215.*]
    MDV to jak mi to mowią koledzy z biura maklerskiego -ma z czego spadać, więc odradzam
    i dalej sypanie...dzisiaj już powoli nie patrzą na cenę...ale jestem na siebie zły, że nie sprzedałem a wręcz dobierałem:(

już chyba nawet się nie zdziwię groszówkami w piątek/poniedziałek :(

a kobita mi mówiła wywalaj w okolicach 2,5...czemu się nie słuchałem i teraz wyszedłem na debila a sprzedam jeszcze się okaże, że ze stratą (podbiłem średnią do 1,56)

już chyba nie patrzę na notowania...odpalę w poniedziałek..powodzenia...
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~Piotrek [93.154.186.*]
    Hej

Nie łam się. Moja żona też mi doradzała "sprzedaj". Kobietki mają jednak tę swoją intuicję.
    Gdybym słuchał teraz bym dokupił z 50% więcej....
    Ale czy na BGE o to chodziło? Tu nie chcieliśmy łapać dołków i szczytów tylko inwestować na dłużej. Były przecież takie kontrakty, że kurs dwucyfrowy nie dziwił wtedy nikogo...
    A teraz? Nie nikt sztucznie nie zaniża. Tu po prostu jest masa osób co brała w granicach 0.3 - 0.8. To oni się ewakuują ratując jeszcze zyski
    Czy robią dobrze? Nie mam pojęcia. Cisza przed raportem raczej dobrze wróży.
    Gdyby miała być katastrofa to raczej teraz by podbijali jakimś infem i wywalali...No chyba że zdążyli się ewakuować przez ostatnie tygodnie.

Ja jestem dobrej myśli. Dziś wystarczyło 1k i byliśmy 15% do dołu...To nie są prawdziwe spadki, ale też nie sztuczne. Po prostu ktoś parę groszy zrealizował
    Problem to brak popytu. Ale nikt nie będzie kupował po takich wzrostach (od września) bez nowych informacji. Zwykły strach...

Jutro raport nada kierunek.
    70% do 30% że ten nowy kierunek to północ

Pozdr
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Podzielam. Trzymaj sie Piotrek, ja tez sie nie skracam. Pzdr
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~radek [83.12.58.*]
    Więcej taki inwestorów jak Piotrek i w szybkiem tempie wrócimy na 2 zł. Ja osobiście zainwestowałem na dłużej. Czy robię dobrze to pokaże przyszłość. Ale nie zmieniłem zdania, nadal wierze w spólkę.

Pozdrawiam!!!
    teoretycznie mamy potrójne dno, wskaźniki już wyprzedane a więc technicznie powinny być wzrosty...szczególnie, że ponad 50% wzrostów oddaliśmy...a jak jest każdy widzi...może jutro wszytko się wyjaśni...ale czy wspomną co z lotosem no i z nowymi zamówieniami?!

ja niestety chyba za bardzo uwierzyłem w te piękne historie i zapakowałem 95% portfela...już nie mam za co dobierać a jest tak nisko...albo się okażę, że w dalszym ciągu tak wysoko...ale wtedy mnie kobieta chyba z domu wywali;P

a dzisiaj się zapowiadają dolne widły:( to dobrze nie wróży...
  • "teraz wyszedłem na debila" Autor: ~awe [83.12.104.*]
    mms, zaczynasz się powtarzać bo to już wiemy. Chyba, że to kajanie się ma związek ze Środą Popielcową?
    Kto w twoim domu pełni rolę faceta? Pytam, bo po waści wynurzeniach mam już wątpliwości. Zachowujesz się jak baba (przepraszam kobiety).
  • Re: "teraz wyszedłem na debila" Autor: ~vvu132 [83.11.216.*]
    Dokładnie, nie da się już czytać tego wycierania nosa w forum. Weź się w garść Panie, bo masz wahania nastroju gorsze niż kobieta przed okresem.

Albo zmień nicka na PMS:).
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~czaro21 [217.28.147.*]
    Piotrek dobrze prawi, trzymać chłopaki, panikę szybko można wywołać, tu będzie dobrze. Sądze ze już dzisaij na plusie będzei. Czekać aż się wypstrykają. Ja sie nie zdziwie jak za chwile ktoś zaczenie brać z dołu, bo to już oststnia chwila...
    mam zacząć?
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~observer [83.30.124.*]
    go!
    no jak są chętni po 1,30 mogę wam usnieżyć ból, pewnie i tak znajdą się tacy co dadzą -)
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~mm [89.69.44.*]
    no tak ból uśnieżamy od 2.5...teraz po 1,4 a za tydzień pewnie po 0,9x :P

sami siebie oszukujemy...od stycznia...
    kto ciągle dokłada po prawej??

to samo co wczoraj...
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~awe [83.10.240.*]
    no, a to świnie
    buuuuu.... ;-)
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~vvu132 [83.11.216.*]
    chlip chlip ;(
    brawo vvu - gratuluje podejścia...50% mniej w portfelu ale się cieszysz:P

a poza tym czemu nie korzystacie z promocji? jest kilka kilo w genialnej cenie do zebrania...
  • TO TRZEBA BYŁO SPRZEDAWAĆ!!! Autor: ~awe [83.10.240.*]
    teraz trujesz żałośnie wszystkich na forum. Założe się, że jak znów podejdzie pod 3 to będzie ci żal wyrzucić. Pojawią się bowiem komentarze, że idzie na 15 i 40 zł. Gdy zaś po raz kolejny zjedzie, zaczniesz swój męczący repertuar. Najlepiej sprzedaj wszystko i odkup sobie po 70 gr. Znów będziesz miał 400% zarobku. ;-)
  • Re: TO TRZEBA BYŁO SPRZEDAWAĆ!!! Autor: ~vvu132 [83.11.216.*]
    Jakbym czytał swoje myśli. Nowy oscylator AT - MMS. Człowieku, Ty swoim lamentowaniem wyprzedzasz nawet kurs:).
  • a nie napisałem 2 dni temu, że sobie odkupisz po 0,70? :-D Autor: ~awe [83.26.250.*]
    myślałeś, że żartuję? :-)
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~taki sobie [83.22.31.*]
    Do asada. Koleś , pisze sie
    ' uśmierzyć
    Twoja pisownia świadczy o półanalfabetyżmie. I jeszcze jedno ; wysmiewasz sie z mms a on teraz jest na stratach. Nie wiem ile ma papiera, ale po spraedazy może skonczyć na groszówkach. A ty jestes mądrala bo pewnie kupiles za grosze i nie stracisz, lub masz b.małe ilości.'
    mam sporo tego ale nie wyjdę z papiera bo ktos tak lamentuje i bidoli faktycznie mam po groszach kupione, ale chyba nie zazdrościsz?
    właśnie widać ilu ściemniaczy...też miałem średnią w okolicach 0,3...ale jak pisałem tak zrobiłem - a więc dobierałem i średnia się zwiekszała...

więc jakim cudem skoro ciągle dobierasz masz groszową średnią? :P

ale spoko - pisać można przecież wszystko;)
  • Re: sztuczne zaniżanie Autor: ~Pin [188.127.14.*]
    A ja wyszedłem przy podbitce na 2 zł bo teraz to byłbym na 0 albo w plecy. A żona mówiła sprzedaj przy 2.5. Dziś się cieszę, że zarobiłem a nie straciłem, a średnią miałem 1.5
    wniosek jeden- jednak trzeba słuchać żon;P
[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.