• spekulant Autor: ~Outsider Ali [77.112.112.*]
    ...http://spekulant.com.pl/2013/01/16/zwg-kior-czy-harmonic-energy-inc-a-moze-iracore/
  • Re: spekulant Autor: ~spekulant [83.6.155.*]

20 stycznia 2013 o 22:29

Myślę, że do momentu publikacji raportu finansowego będziemy poruszać się w dość szerokiej konsolidacji
  • Re: spekulant Autor: spekulant24 [178.36.74.*]
    Tak dokładnie uważam. Spodziewałbym się nawet ruchu w okolice 3.89.

Gdy notowania ZWG sięgają szczytów, zainteresowanie spółką również sięga szczytów (nie mylić z kupowaniem waloru) Jednak "Kowalscy" miast kupować akcje, wybierają spoglądanie na wykresy czy czytanie for internetowych.

Gdy dochodzi do powolnego osuwania się kursu, "Kowalscy" przestają interesować się spółką, spoglądają na wykres sporadycznie, a nawet wyrzucają z arkusza notowań. Wzrost zainteresowania pojawia się w momencie gdy dochodzi do konkretnego tąpnięcia. Chyba, że kurs znajduje się odpowiednio daleko od szczytów, wtedy zainteresowanie może pojawić się w przypadku ruchu w górę.

Wraz z samym spoglądaniem na wykresy czy czytaniem for internetowych pojawiają się zlecenia ofertowe po stronie popytu. Wzrost wolumenu zachęca kolejnych Kowalskich do zakupów i tym samym kurs znów szybuje w górę. ZWG wraca do ścisłej czołówki spółek z NewConnect cieszących się największym zainteresowaniem.

I co ? Tak w kółko ?

Niekoniecznie, jeżeli w okolicach szczytów pojawi się ciekawa informacja "Kowalscy" mogą zadecydować się na krok "Panie, kupuj po każdej cenie". Co więcej. im dłużej to "błędne koło" będzie zataczać kręgi (czyt. konsolidacja) tym silniejsze będzie wybicie. W mojej ocenie, będzie to ruch w górę.

Być może zobaczymy powtórkę z ubiegłego roku: kilkumiesięczna konsolidacja i wybicie. Według mnie, katalizatorem do wzrostów będą raporty finansowe.
  • Re: spekulant Autor: ~nhyt [77.114.21.*]
    Natomiast ja uważam, że jeśli już ma rosnąć to nie na podstawie raportu zawierającego to co już się wydarzyło, ale na podstawie mniemania, że przyszłość bedzie pomyślna.
    W tym miejscu wrócę do:
    a) "Harmonogramu budowy prototypu młyna elektromagnetycznego" z 31.07.2012. Publikacja harmonogramu stała się katalizatorem wzrostów. Harmonogram opisywał to co się wydarzy w niedalekiej przyszłości, a kurs to dyskontował.
    b) oraz do "Wyników testów laboratoryjnych i planów testów półprzemysłowych prototypu młyna elektromagnetycznego" z 20.09.2012. Publikacja wyników testów - po wzroście z 2,5 na 5,3 - zakończyła dyskontowanie przyszłości, zatem obecnie kurs NIE MA JUŻ POD CO ROSNĄĆ.

Aby rosło dalej, POTRZEBNE SĄ KONKRETY, czyli np. info albo najlepiej harmonogram WDROŻENIA MŁYNA DO PRODUKCJI, a wtedy kurs będzie miał szansę dyskontować przyszłe wyniki sprzedażowe spółki.
  • Re: spekulant Autor: ~piter18pl [176.113.207.*]
    "NIE MA JUŻ POD CO ROSNĄĆ"

Ostatnie info o sprzedaży w nowej przejętej fabryce ? Podwojenie przychodów dzięki temu ? Weryfikacja prognozy w górę bez młyna ? proszę nie wprowadzać ludzi w błąd ok ? Nie powiesz mi że to było już zdyskontowane bo o tym jeszcze nikt nie wiedział :P dlatego właśnie ostatnia próba uwalenia kursu zakończyła się porażką i ładnie zatrzymało się na 4,50 po czym się odbiło :)
  • Re: spekulant Autor: ~FLD [83.4.12.*]
    spekulanciny i inne swołocze naganiające na spadki
    macie tyle innych dobrych spółek dlaczego tam was nie ma,
    pytam się
    po co wam taka słaba spółka .
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.