Kupiłem tydzień temu parę tysięcy akcji po 3.25 bo podobno cena zaniżona i zarząd sam zaczął kupować a tu w plecy już ponad tysiak. Kto tu sobie robi jaja i dlaczego uwala cenę ?
Spokojnie , bedzie dobrze. Papier własnie przechodzi w silne ręce.
Sporo osob ktorym pusciły nerwy sie wysypało juz . A skup bedzie działał pozytywnie.
Wybijemy sie z konsolidacji i w koncu powinnismy zobaczyc hosse na papierku :))
Jakim cudem LSI może przejść w "silne ręce" ? Obecny prezes ma większość głosów na WZA. Załóżmy ,że ów wymarzony silnoręki kupi wszystkie pozostałe akcje i co - pozbędzie się paru baniek i dalej nie będzie miał żadnego wpływu na to co spółka robi ??
Dnia 2013-01-19 o godz. 15:54 ~Akcjonariusz (były) napisał(a):
> Jakim cudem LSI może przejść w "silne
> ręce" ? Obecny prezes ma większość głosów na WZA.
> Załóżmy ,że ów wymarzony silnoręki kupi wszystkie pozostałe
> akcje i co - pozbędzie się paru baniek i dalej nie będzie
> miał żadnego wpływu na to co spółka robi ??
Pisząc silne rece miałem na mysli nowych akcjonariuszy, ktorzy wchodzą w papier w perspektywie conajmniej srednioerminowej.. Nie wiesz kto tak naprawdę skupuje papier. Moze słupy? Przeciez zarząd wiedział doskonale, ze sporo osob wykozysta ten skup do pozbycia sie papierka.. Jest swietna okazja na skumulowanie sporej ilosci :))
Prezes, ma swoj rozum i uwierz mi , ze jak bedzie chciał to na pewno wywinduje akcje o kilka set % w gore:) A to w odpowiednim czasie.. napewno nie wtedy kiedy "my "tego chcemy.
Pytanie jest proste - czy papier jest coś wart ? Czy obecna kondycja spółki jest dobra czy zła ? Z komunikatów giełdowych nie wynika nic sensownego.Dotychczasowe doświadczenia z prawdomównością LSI są kiepskie. Ktoś wchodząc z perspektywą średnioterminową musi to wiedzieć i myślę ,że każdy woli kupić KGHM czy PKO niż LSI bo tam jednak kreatywność księgowych jest znacznie mniejsza.
ty były mnie po prostu załamujesz swoimi wywodami....Mielisz cały czas w koło to samo...takie blebleble...;)) Wiemy , ze wcześniej umoczyłeś na lsi no ale chyba w końcu przychodzi czas żeby sobie odpuścić....., bo tak to naganiasz pod siwierę....
Ja nie naganiam nikomu. Po prostu sam umoczyłem więc staram się ostrzec innych. Dlatego moje komentarze są takie jak wiedza o spółce . Nic nie wiadomo więc nie można powiedzieć co oni kombinują
Traktuję poważnie prezesa Siewierę. Mówił o niedowartościowaniu i w związku z tym o skupie a w sieci jest nawet nagranie jego wypowiedzi. Tymczasem pisząc że jestem ynwestorem sugerujesz , że dałem się zrobić w balona przez prezesa Siewiera. Licz się ze słowami !!! Ja tylko pytam gdzie ten ch...y skup ???
21.01. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 5/2013
Zarząd Spółki LSI Software SA w wykonaniu uchwały Nr 34/2012 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 14 czerwca 2012 r. informuje, że realizując Program Skupu Akcji Własnych w dniach od 14 do 18 stycznia 2013 r. nabył 3 577 akcji własnych, o wartości nominalnej 1,0 PLN (jeden złoty) każda, podczas sesji giełdowych na rynku podstawowym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
Powyższe akcje własne stanowią 0,11% kapitału zakładowego LSI Software SA i uprawniają do 3 577 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
Średnia jednostkowa cena nabycia akcji wyniosła 3,27 PLN.
Łącznie LSI Software SA posiada 4 530 akcji własnych, które stanowią 0,14% kapitału zakładowego i uprawniają do 4 530 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
Podstawę prawną sporządzenia niniejszego raportu stanowi art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2005 r., Nr 184, poz. 1539, ze zm.) w zw. z ő 5 ust. 1 pkt 6 oraz ő 12 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r., Nr 33, poz. 259, ze zm.).
Ciesz się ,że pomoczyłeś tylko 10 % ja pomoczyłem znacznie więcej. Ja też nie wierze w tą spólkę a właściwie w jej prezesa. On na pewno jest świetny w marketingu, nie wiadomo więc co kombinuje.
W 2007 roku obecny prezes wykonał taki manewr ,że najpierw zaproponował split akcji jako zarząd co podniosło kurs , a potem jako akcjonariusz głosował przeciw !! Poczytaj sobie komunikaty !!!
Piszesz , że nie wiadomo co prezes kombinuje czyli może kombinuje dobrze dla akcjonariuszy a może źle. Twoja wypowiedź przypomina więc słynną diagnozę Koziołka Matołka "Jak nie umrze to żyć będzie" muszę więc ją potraktować jako bełkot. Moja kalkulacja była prosta - prezes zadeklarował zakup 10% akcji LSI co samo w sobie powinno podnieść kurs o 10% a dodając poprawę wizerunku firmy powinno wywindować kurs w okolice 4 zł. To uczciwe i realne założenie. Tak sobie też myślałem, że jeśli prezes zawiedzie to kto w w przyszłości poda mu rękę , że o kupowaniu jego akcji nie wspomnę. Na razie cokolwiek jestem zawiedziony bo zamiast zarobić 20% to tracę 10%. Ale dobrze, czekam co będzie dalej.
Re: do byłego Autor: ~Akcjonariusz (były) [79.184.201.*]
Wydaje mi się ,że ja piszę bardzo jasno. Nie wiem co prezes kombinuje, pamiętam tylko w jaki sposób ja straciłem na akcjach LSI. Nie wiem czy prezes bardzo boi się tego ,że nikt nie poda mu ręki. Ja pamietam gdy mówił o akcjach po 20 złotych ,a były wtedy po 10 i tak się nie stało. To fakty !!
Re: do byłego Autor: ~Akcjonariusz (były) [79.184.201.*]
Kolejna rzecz jest też dość prosta . Wyobraźmy sobie ,że LSI kupi za sporą w końcu kasę 10% swoich akcji. Jaki jest z tego zysk dla prezesa ?? Moim zdaniem żaden !! Chyba ,że potraficie pokazać ,że zyskz tego jest. To gratuluję !!
Masz racje, ta spółka to śmiech na sali... Ten skup akcji to jakaś kpina ;))
Mogłem wyrzucić przy 3,5 ale myślałem, że władza próbuje coś zmienić i zwiększyć płynność. Jak nadarzy się okazja to uciekam stąd.
A co ja mam powiedzieć. 15 % straciłem, dla mnie te 2 tysie to kupa kasy, ta spółka to totalne nieporozumienie. Same dobre wieści a kurs leci na ...... Ja już nie chcę na niej zarobić, Matko kochana jak z tego wyjść?
Dokładnie.. jak bedzie jakis dobry nius, to bedziesz mogł wyskoczyc.
Ta spółka to porazka i przestrzegam kazdego.
Nawet ten skup moim zdaniem był pod publiczke.. w takim tempie to oni tych 10 % do konca roku nie mają szans skupic. Oszustwo i tyle. Kolejna proba manipulacji i mydlenia oczu.
Nawet ten ich nowy produkt, o ktorym sie tak chwalił.. Zadnej reklamy.. nic. Przeciez przeciątny zjadacz chleba nie wie o istnieniu takiej aplikacji. Jak oni chcą na tym zarobić ? Zenada po prostu.
Jeszcze jedno.
10% akcji tc chyba kazdy wie ile to szt ? Podzielcie sobie te ilosc na miesiące i zobaczycie ile musieli by srednio kupic miesięcznie, a ile faktycznie kupią przez 1 miesiąc. Czemu zatem nie kupują ? Bedą kupowac jak bedzie drozej ? Otoz nie.. albo , tak jak pisałem jest to pic na wode, albo poprostu czują ze bedzie zdecydowanie nizej :))
Do tej pory traktowałem deklaracje poważnych ludzi poważnie. Można mnie nazwać naiwnym, ale czymś się w końcu w życiu trzeba kierować. Prezes gadał o niedowartościowaniu, spółka zdobywała nagrody za innowacyjność (kilka kolejnych) , wprowadza nowe innowacyjne produkty, ogłasza wzrost sprzedaży, a w końcu ogłasza skup 10% akcji na co chce przeznaczyć kupę szmalu bo prawie 2 bańki , czyli ma kupę wolnej kasy. Więc kupiłem 5 tysięcy akcji srednio po 3,25 na dziś mam w plecy ponad 2 000 (a dla mnie to kupa kasy i nie widzę nic pocieszającego, że jakiś dawny akcjonariusz stracił więcej). A tu widzę jedne wielkie jaja ludzie uciekają z tego jak szczury. Zaczynam się zastanawiać gdzie i komu można donieść o wprowadzeniu w błąd , próbie oszustwa i wyłudzeniu. Jestem po prostu wściekły na prezesa Siewierę i zaczynam podejrzewać szwindel. Ci co chcą się teraz ze mnie nabijać i pisać, że giełda to nie skarbonka niech sobie odpuszczą.
Nie wiem , nie rozumie, nic nie kumama, czy w tym kraju rzeczywiście trzeba wszystkich podejrzewać o oszustwo, przecież LSI zostało w ciągu ostatnich 6 miesięcy nagrodzone przez :
Dziennik Gazeta Prawna
HoReCa Gastrofood 2012
Tygodnik „Wprost”
Instytut Nauk Ekonomicznych PAN oraz Sieć Naukowa MSN
Którą z tych instytucji miałem według ciebie podejrzewać o sprzedaż nagród?
Co do posiadanej przez LSI kasy, to nie rozumiem, jak Walne mogło podejmować uchwałę o skupie nie mając środków, przecież to niemożliwe i śmierdzi oszustwem.
Ale być może masz rację a ja wciąż nie mogę zaakceptować prawdy , że zostałem wydymany przez cwaniaczków.
Wszystkie niemal nagrody się kupuje. Nie płaci się oczywiście za nagrodę tylko płaci się za uczestnictwo w konkursie. A co do środków to sprawa jets banalnie prosta :Policz sobie zysk jaki osiągnęło LSI od początku historii. I zobaczsz ile mają wolnych środków !!
Z nagrodami, tytułami itp jest dokładnie tak jak pisze Akcjonariusz (były). Wystarczy poczytać regulaminy tych "konkursów" i już będziesz miał jasność.
No ale lepiej wydać trochę kasy i mieć co napisać w komunikacie, niż nic nie pisać...
Też wielokrotnie słyszałem zapewnienia i dyrdymały Prezesa - już od wielu lat :) - i co ? - i nic?
Spółeczka na dno, pomalutku i sukcesywnie. Może Panu G.S. znudziła się już giełda i ma nowy pomysł na życie?
Dlaczego realne spojrzenie na sprawę nazywasz czarnowidztwem ?? Jakie są argumenty za tym ,że LSI jest spółką z przyszłością. Bo ja widzę powolny upadek z powodu rosnącej konkurencji.