Sami dobrze wiecie ze spolka robila skup/co prawda nie w pelni zrealizowany/
Czy wszyscy wiedza gdzie. trafily te akcje -Chyba nie ? Mialy trafic nieodplatnie w rece wybranych pracownikow. No i chyba trafily faktycznie.Co robili pracownicy- sprzedawali.
Kiedy rok temu byla o tym mowa byl to dla mnie sygnal ostrzegawczy-zapalilo sie czerwone swiatlo i zwialem z zyskiem.Teraz widac golym okiem polki z tych akcji zostaly oczyszczone-reszte niech kazdy swoim rozumem sobie dopowie.
Twoja teoria jest błędna podaź całkowita wynosiła
od 550 do 650tys akcji i to w jednym zleceniu
a tylu akcji nie mieli.
Wice sprzedał 75 tys akcji
Skup 115 tys akcji
Prezes dokupił na swój rachunek ok 50tys akcji
to daje 240tys akcji.a tu na ukrytej było znacznie
powyźej 0.5mln.kto sprzedawał.taką ilość przy tej garsce
akcji co jest w ff.być moźe jakiś fundusz który nie miał 5%
i nie musiał tego zgłaszać.pozdr
Wystarczy ze ktos kto mial darmowe -czyli pracownicy np sypnal to inni na zasadzie instynktu -nie idzie to sprzedaje.Sam wiesz. zreszta ze presja psychiczna moze spowodowac wysyp kiedy traci sie wiare w papier-takze masz racje ze nie tylko oni,tyle tylko ze jak dostali za darmola to mieli zwis i rozpedzili kolo zamachowe.
Pozdro
Powtarzam jeszcze raz nawis podaźowy był w jednym
zleceniu.a tych parę wlewek poniźej 0.8 to wystraszony rynek
nie mam co dyskutować w tym temacie bo jestem pewny
Co piszę .bo osobiście sprawdzałem podaź przed fixingami
a ta podaź ciągneła się juź od 1zł i była przekładana na coraz
niźsze poziomy.gdy nie jestem pewny to nie improwozuje.
Dalsza dyskusja na ten temat jest dla mnie bez celowa
Pozdr
Ktoś ściągnął nawis na 0.8 o wielkości 280 tys papierów. 130k poszło w pojedynczych transakcjach powyżej 10 tys sztuk i jedna prawie na 50k. Chociaż całość trwała ponad 3 godziny więc nie były to strzały ale systematyczne ściąganie. Trudno powiedzieć, czy zdjął to ktoś jeden czy ludzie jak zobaczyli, że blokada schodzi. Trudno powiedzieć ile akcji zostało fundom bo żaden nie miał 5%. Największą pozycję miał Alianz ale to było tylko 3% akcji. Nie wiem czy mają jeszcze po roku czy nie.
To tylko w piątek.ale pamiętaj źe w ciągu ostatnich 2 tygodni
obroty w niektóre dni tego okresu były teź spore raz było 200tys
I parę razy po ok 100tys tak źe orientacyjne obroty to przez ten
okres to około 1 mln akcji.tak źe gruby odał z 600 700 tys.
reszta to wystraszony rynek.
Tak jak jakiś fundusz miał ok3% to prawdopodobnie juź niema.
panowie , krótko tu niema papieru drobny inwestor , spójrzcie jak mocne jest forum ,tu ulubiony prezes ustala kurs , moze być 50gr , ale wcale mnie nie zdziwi 2,5zł , na dniach taka pierwsza fala zawsze powodowała uśpienie , co nie znaczy że to musi tu być
Co prawda to prawda tu dalej produkuje
się kilka tych samych osób i parę bez akcji
Gdyby było duźo drobnych to po tych 25%
postów byłoby znacznie więcej.Co do tego
źe to prezes rozdaje karty nie mogę się
zgodzić.on siedzi cicho jak mysz pod miotłą
jemu na kursie nie zaleźy.takie są te rodzinne
spółki.pozdr
Dnia 2013-01-12 o godz. 19.Co do tego
źe to
> prezes rozdaje karty nie mogę się
zgodzić.on siedzi cicho
> jak mysz pod miotłą
jemu na kursie nie zaleźy.takie są te
> rodzinne
spółki.pozdr
I tu napisałeśprawdę i bardzo dobrze.Przykładów nie będzę podawał,ale tego jest duzo. A więc co "tajne porozumienie" i rodziny siedzą cicho skrępowane.A ogólnie to duzo za dużo dłupot napisałeś >
Tak jak napisałeś Egzorrcysto, tak uważam. Ten ostatni zjazd to kilka rzeczy na raz: akcje własne, vice, trochę pracownicy i jakiś fundusz, który miał poniżej 5% plus wiele stoplossów. Psychologia się kłania - tłum w kuli śnieżnej.Jednak niezależnie od podaży pojawił się też mocny popyt. I tu kłania się nowy "mały" animator. Mam przeczucie, że podbije kurs do 1,05-1,15 i ustawi systematyczną wyprzedaż.
Niezależnie jak będzie to darmowych akcji dla pracowników nie było. Kupowali z przymusu po preferencyjnej cenie ale chyba ponad 1,5 pln.