nie siejcie głupot, ofe , nie ucieka tylko min, zmniejsza udziały, czytaj ze zrozumieniem, kurs na dnie blokowany pod super info, jak dopną transakcje to wam kapcie pospadaja jak w ciagu miesiąca bedziecie sie zabijac po 6,50 - fala wzrostowa, pomyslcie głowa - kurs specjalnie trzymany w ryzach akcje zbierane z rynku, niebawem TK , I INWESTOR STRATEGICZNY kto madry zarobi tu ok 300proc,
Głupoty piszesz nie naganiaj bo i tak nic to nie da:-)
Czy twój INWESTOR STRATEGICZNY Carlos Slim jeśli tak to już wiem co robisz
Naganiasz by wypchnac papier w rynek dobrze że odkupiłęm tylko niewielką część
Dnia 2013-01-12 o godz. 10:11 ~miłosz napisał(a):
> nie siejcie głupot, ofe , nie ucieka tylko min, zmniejsza
> udziały, czytaj ze zrozumieniem, kurs na dnie blokowany pod
> super info, jak dopną transakcje to wam kapcie pospadaja
> jak w ciagu miesiąca bedziecie sie zabijac po 6,50 - fala
> wzrostowa, pomyslcie głowa - kurs specjalnie trzymany w
> ryzach akcje zbierane z rynku, niebawem TK , I INWESTOR
> STRATEGICZNY kto madry zarobi tu ok 300proc,
ja naganiam, ale ostrzegam, nie wiem czy nie uksztaltuje sie kolejne dno, tylko info da pozytywna podbitke, mowilem ze bedzie tylko podbitka, jak sie wskazniki schlodza i dowiemy sie czegos w przyszlym tyg to moze cos ruszy, narazie to widze, ze juz dwa ofe siedzi pod progiem i straszy, ze nie bedzie finansowania na zakup TK, tylko wtedy mozna zajac dluzsze pozycje jak tranzakcja dojdzie do skutku, jest grozba ucieczki lub skierowania emisji do nich a byc moze innego inwestora, dlatego sie wycofuja lub opcja wejscia ponizej progu a w przypadku emisji powiekszenia udzialow czyli powrotu do posiadania akcji pow 5%, to samo bylo rok temu, podobny schemat
dla mnie ksztaltowanie kolejnego dnia i nie licze na atak, a jezeli bedzie to musi przejsc na stale 3,64-3,7 a do odbicia potrzebny jest spadek, bo tak beda zenic papier po 3,50-3,60, a na koncu ubiora znowu wszystkich i spadnie
Wydaje mi sie, ze w piątek była testowania siła popytu. Na koniec przyszłego tygodnia będziemy wyżej niż 3,51zl... Każdy ma inny bagaż doświadczeń i sytuacje na hawe ocenia na swój sposób... Pzdr
Problem polega na tym że nie ważne po ile będzie hawe, ważne co zrobicie jeżeli będzie spadać, a co zrobicie kiedy będzie rosło i nad tym trzeba się zastanowić. Ja kupiłem po tych cenach, ale mam dokładnie ustalony plan działania, co zrobić w każdym możliwym scenariuszu, ile mogę maksymalnie stracić, co zrobić jak zacznie gwałtownie rosnąć, a co jeśli cena będzie stać w miejscu.
zauważyłem od pewnego czasu wielkie roszady i przetasowania
nie chodzi mi typowo o Hawe,mam tu niezły pakiet,ale również w kilku innych spółkach
i na wszystkich są zwiększone obroty i widać napełnianie grubych portfeli
panika przed korektą bardzo pomaga w zbieraniu akcji od mniejszych
i na przykład Boryszew jest wykupywany przez impexmetal
i innych choć wiadomo że to również Romka,K
skoro duzi zbierają akcję to musi być coś na żeczy, należy zapakować portfel i czekać
to że BOREK i HAWE wystrzelą to pewne,przyjdzie czas a nawet takie coś jak Bioton dostanie kopa choć nikt już w tą spółkę nie wierzy
spokojnie wybrać sobie spółki które wam się podobają i poczekać
ten rok powinien być znaczący
pozdrawiam
To powiedz co mają zrobić ci co kupili po 6 i 5 i 4,5 i po 3,9 dalej mają uśredniać
Kiedy mogą sprzedać żeby nie stracić
Co???
Dnia 2013-01-12 o godz. 19:33 ~MAŁY BOSS napisał(a):
> zauważyłem od pewnego czasu wielkie roszady i przetasowania
> nie chodzi mi typowo o Hawe,mam tu niezły pakiet,ale
> również w kilku innych spółkach
i na wszystkich są
> zwiększone obroty i widać napełnianie grubych portfeli
> panika przed korektą bardzo pomaga w zbieraniu akcji od
> mniejszych
i na przykład Boryszew jest wykupywany przez
> impexmetal
> skoro duzi zbierają akcję to musi być coś na żeczy, należy
> zapakować portfel i czekać
to że BOREK i HAWE wystrzelą to
> pewne,przyjdzie czas a nawet takie coś jak Bioton dostanie
> kopa choć nikt już w tą spółkę nie wierzy
spokojnie wybrać
> sobie spółki które wam się podobają i poczekać
ten rok
> powinien być znaczący
pozdrawiam
I jeszcze jedno na HAWE odrobiłem starty dopiero jak zaczołem grać kapitałem na dziennym przy zarobku 3-5 gr. i dużej ilości tranzakcji (marża jest niska). Czasmi kupuję na dłużej i czekam do wybicie potem sprzedaję tak jak ostatnio kupiłem przy 3,40 i sprzedałem bez sentymentów 3,65. Obecnie sprzedałęm drugi raz po 3,66 raptem na drugi dzień ale w piątek już nie odkupiłem tej spółki bo na rynakch pojawiają się sygnały korekty a dlaczego popatrz sobie na początki sesji i jej końcówki. Podbijają pod wysypkę akcji w rynek do kowalskich i innych co jeszcze się nie sparzyli. Wolę poczekać z kasą a nie akcjami które spadły z 5 zł do 3,37 a potem nastąpiła korekta tych spadków do 3,66 na dodatek dwa razy wybijało na ten pułap po czym kurs spada co mówi o słabości popytu tutaj. Nic tego faktu nie zmieni dopuki nie będzie oficjalnej informacji o dobrych wynikach za 2012 lub przejęciu TK kurs bedzie się wam opadał.
Oczywiście na spadku zdarzają sie wybicia ale to tyle albo aż tyle jak na firmę spekulująca al'a Petrol.
Dnia 2013-01-12 o godz. 19:33 ~MAŁY BOSS napisał(a):
> zauważyłem od pewnego czasu wielkie roszady i przetasowania
> nie chodzi mi typowo o Hawe,mam tu niezły pakiet,ale
> również w kilku innych spółkach
i na wszystkich są
> zwiększone obroty i widać napełnianie grubych portfeli
> panika przed korektą bardzo pomaga w zbieraniu akcji od
> mniejszych
i na przykład Boryszew jest wykupywany przez
> impexmetal
> skoro duzi zbierają akcję to musi być coś na żeczy, należy
> zapakować portfel i czekać
to że BOREK i HAWE wystrzelą to
> pewne,przyjdzie czas a nawet takie coś jak Bioton dostanie
> kopa choć nikt już w tą spółkę nie wierzy
spokojnie wybrać
> sobie spółki które wam się podobają i poczekać
ten rok
> powinien być znaczący
pozdrawiam
Dnia 2013-01-12 o godz. 19:33 ~MAŁY
> BOSS napisał(a):
"skoro duzi zbierają akcję to musi być coś na żeczy, należy
zapakować portfel i czekać to że BOREK i HAWE wystrzelą to
pewne"
Tak pytanie tylko w którą stronę bo widzę że jesteś hurra optymistą a co będzie jak z powodu warunków na giełdach wystrzeli ale w dół.
Ostatnio jak było zielono na rynak to Hawe spadało albo kisiło ale nie zmienia to faktu że ci co trzymali tracili podczas wystarczyło kupić taki KGHM i zarobić to tutaj akcjonariusz powiększał tylko stratę.
Nie zapomnij że na rynkach ostatnio było okres hossy i wszystko rozło na GPW dłównie Wig20 i trochę spółek innych niestety HAWE pikowało w dół. Teraz na rynakach pojawiają się sygnały nadchodzącej korekty jestem wielce ciekaw co HAWE wtedy zrobi.
Skoro przy zieleni na rynkach pikowało bo taki OFE sprzedawał pewnie na spółkę z don falentą to teraz pewnie pojawi się drugie dno ale dużo niżej niż to pierwsze.
Obecnie HAWE ma problemy z utrzymaniem kursu na dłużej i to widać po wykresie.
W połowie tygodnia jak pojawią się wyraźne sygnały korekty będziesz milczał Mały bosie a możę mały naganiaczu ?
oj widze że strasznie cie rozczarowało hawe, i umoczyłes , ale spokojnie tak jak pisał mały boss teraz to okazja do pakowania portfela nawet dla tych co kupywali po 5,60, przeanalizuj wykres ze stycznia 2012roku ile ta spółka jest w stanie zarobic w 1mies. a teraz przy dobrych info bedzie duzo wyzej,,, to inwestycja - radze abys był czujny i nie przegapił pociagu na HEL, PAN MAREK nie da sobie krzywdy zrobic/// a pamietaj że hawe prowadzi skup///// i pan falenta i jego armia zbiera papier i czeka - na chleb mają, zycze wytrwałosci
monter -każdy ma swój rozum
nie mam ochoty nikogo namawiać
ale cały czas jesteśmy na dnie lub koło dna bo co to jest 3 czy 6 zł
jak przyjdzie hossa zdążysz kupić i sprzedać wiele razy za czym osiągniesz 80 czy 100zł
gdybyś napisał że zostałeś na 60-80zł to miał byś problem
a 6 to uwierz mi jak przyjdzie hossa to tydzień wystarczy na odrobienie twojej straty
widzę że nie byłeś na giełdzie w 2007r - zobacz historię 2006-2008 jak wiele może się zmienić
pozdrawiam tych co przeżyli 2007r
Miałem około 30 000 akcji które zjechały z 5 zł do 3,9 potem uśredniałem i głupi byłem że nie korzystałem jak była okazja wyjść z tego śmiecia
a obecnie do 3,5 i mam tylko 9 000 akcji resztę odkupię jak uznał że warto.
Dnia 2013-01-13 o godz. 13:09 ~MAŁY BOSS napisał(a):
> monter -każdy ma swój rozum
> ale cały czas jesteśmy na dnie lub koło dna bo co to jest 3
> czy 6 zł
jak przyjdzie hossa zdążysz kupić i sprzedać wiele
> razy za czym osiągniesz 80 czy 100zł
gdybyś napisał że
> zostałeś na 60-80zł to miał byś problem
a 6 to uwierz mi
> jak przyjdzie hossa to tydzień wystarczy na odrobienie
> twojej straty
widzę że nie byłeś na giełdzie w 2007r -
> zobacz historię 2006-2008 jak wiele może się zmienić
> pozdrawiam tych co przeżyli 2007r
Dnia 2013-01-13 o godz. 13:42 ~monter napisał(a):
> Miałem około 30 000 akcji które zjechały z 5 zł do 3,9
> potem uśredniałem i głupi byłem że nie korzystałem jak była
> okazja wyjść z tego śmiecia
a obecnie do 3,5 i mam tylko 9
> 000 akcji resztę odkupię jak uznał że warto.
Dnia
> 2013-01-13 o godz. 13:09 ~MAŁY BOSS napisał(a):
>
> monter -każdy ma swój rozum
> > ale cały czas jesteśmy na dnie lub koło dna bo co
> to jest 3
> czy 6 zł
jak przyjdzie hossa zdążysz
> kupić i sprzedać wiele
> razy za czym osiągniesz 80
> czy 100zł
gdybyś napisał że
> zostałeś na 60-80zł to
> miał byś problem
a 6 to uwierz mi
> jak przyjdzie
> hossa to tydzień wystarczy na odrobienie
> twojej
> straty
widzę że nie byłeś na giełdzie w 2007r -
>
> zobacz historię 2006-2008 jak wiele może się zmienić
> > pozdrawiam tych co przeżyli 2007r
własnie na takich jak ty zarabiaja, lepiej odkup i poczekaj szkoda prowizji i nerwów powodzenia
wiele razy robiłem tak samo ale uwierz mi że jesteśmy za mali na szukanie dołków i górek
kilka razy się uda ale większość nie
jak przestałem szukać górek i dołków mam zawsze taką samą ilość akcji
a czas mam jeszcze nie umieram i wycofam się jak przyjdzie na to czas
jest też zasada jak wiesz coś więcej kombinuj jak nie wiesz za dużo to czekaj ,bo do puki nie sprzedasz nie stracisz,kup na bessie tak jak teraz i czekaj w pociągu,on kiedyś ruszy
gdy byś to wiedział miał byś cały czas 30 000 akcji a tak masz 9000