• Klasyczna rozgrywka Autor: ~fisher [78.8.139.*]
    Klasyk. To co dzieje się na BGE, wydarza się już po raz trzeci.

Mianowicie:
    wysoki wzrost do 95gr(wrzesień)/1,7zł(listopad)/3,2zł(styczeń) po czym spadek niemal o połowę do 55gr/95zł/1,8zł.
    Spadki te są nieuniknione, musi polać sie trochę krwi by zbiegły się wilki skuszone wizją zysku.

Kiedy wszyscy będą zniechęceni - co można poznać po pomysłach typu: sprzedam BGE na chwilę, zarobię gdzieś indziej i szybko odkupię - WŁAŚNIE WTEDY pojawi się info, które wybije kurs w górę po raz kolejny. Czy będzie to nowy kontrakt, podanie wyników za zeszły kwartał, wejście funduszu czy coś innego, zobaczymy.

Myślę, że teraz kilka tygodni wymiany akcjonariatu w obecnych okolicach cenowych a potem w miarę zbliżania się terminu raportu powolny wzrost. No chyba, że wcześniej przywali jakieś info znienacka, czego nam wszystkim życzę:)

• Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~ronia [83.9.240.*]
    i o to chodzi
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~qqq [193.200.215.*]
    ja bym się usmiał jakby ktos na koniec o 17,30 wybrał i amknał na 2,50 -ale by oczy mjeli ci co oddali -)
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~prizm [46.186.43.*]
    Jeszcze jest w nas optymizm, jeszcze nie teraz :(
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    I klasycznie nie zdążą wejść na pokład.

Powiadam Wam, tu jeszcze będą widły.
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~jurek [78.157.165.*]
    a mialo byc 1,5zl

pozdrawiam!!!!!!
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~mms [89.69.44.*]
    jak widzicie AT nie kłamie - tak jak pisałem zamknięcie w okolicach zera;)
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~prizm [46.186.43.*]
    Ty mnie At na poniedziałek mów. Mam miec cash :)
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~fisher [78.8.139.*]
    AT to nic innego jak psychologia postępowania, psychologia tłumu.

Więc wydaje się, że mamy tu dwa elementy
    - długi postój na fixach spowodował, że trochę o BGE zapomniano
    - za BGE idzie sława spółki, która urosła od 3 groszy do 3 złotych, więc, podświadomie, dużo osób nie przewiduje dalszych wzrostów.

Dlatego fajnie, że po wzroście do 3,2 spadliśmy na 1,8-2,2. To zawsze wygląda zachęcająco i wywołuje szum. Ulica musi się też przyzwyczaić do obecnej ceny BGE by mogła, bez podejrzeń o przepłacanie, kupować dalej. No i przeceny zawsze przyciągają łowców okazji. To wszystko może spowodować, że BGE znów stanie się atrakcyjną inwestycją dla tłumu.

Wtedy jeszcze potrzebne info i jedziemy w górę by ubijać ziemię w okolicach 4-5 złotych.

W ogóle wydaje mi się, że po opublikowaniu raportów może nami zainteresować się jakiś fundusz. Bo, po pierwsze primo: i tak wciąż będziemy mieli super wskaźniki, oraz, po drugie primo: będą wyniki na papierze potwierdzające narodziny gwiazdy.

BGE to jedna z niewielu spółek na NC gdzie człowiek przestaje być spekulantem a staje się, teraz użyję takiego starego i zapomnianego słowa na giełdzie, inwestorem:)

• POLAC CHLOPAKOWI DOBRZE GADA Autor: ~BOSS [82.132.216.*]
    CHLiopak dobrze gada rozwiklal zagadke leje sie krew jest dobrze
  • Re: POLAC CHLOPAKOWI DOBRZE GADA Autor: ~ronia [178.43.11.*]
    moze w poniedzialek lekki zjazd bede mial 10tysia to kupie cos bo wczoraj az mnie skrecalo ze nie mam za co a po1.85 stoi
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~asad [81.190.45.*]
    po 1,85 w przyszłym tygodniu nie kupisz, nawet po 2 zł już nie bedzie, max po 2,10 ci się uda
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~ronia [83.28.78.*]
    dobre i 2.10 po 13tej bede mial 10tysto cos dokupie
    po 2,10 całkiem mozliwe, choć jak rozbujaja to o 13 może byc 2,50, ale kto wie, wywalania już nie widać
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~mms [79.184.163.*]
    z drugiej strony każda próba wyjścia górą od razu zostaje zasypana...no nic czekamy na jakiś konkretny sygnał ;)

ale fakt, że do kupienia coraz mniej;)
    do 2,5 to juz garstka paiera do ściągnięcia, jedna lepsza wiadomośc ze spółki zakończy się 3 zł na jednej sesji.
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~radek [83.12.58.*]
    to jak kiedy będzie 1.5, jak myślicie?? nie rośnie więc musi spaść.
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~omm [178.215.199.*]
    wystaw swoje po 1,3 i będzie niżej ,każdy chętnie kupi po co głupio pisać
    radek czeka bo juz swoje sprzedał gamoń, a ale jak ruszy do góry to będzie po 3 zł kupował, bo z niego taki inwestor, myśli nielogicznie, ale to juz jego problem -)
    qqq szkoda słów na Ciebie, czy ktoś Ciebie obraża?? I zapewniam Ciebie, że nie sprzedałem jeszcze ani jednej akcji ale po 3 zł chętnie sprzedam Tobie ile tylko chcesz. Tylko szykuj kasę.
    Jak jesteś taki pewnien wzrostów to kup dzisiaj chociaż 5000 tys. akcji, przeciez tanio jest.... No tak zapomniałem, że nie masz gotówki INWESTORZE.
    to nie ja namawiam na spadki, zapewniam cie że mam więcej akcji niż ty, mógłbym nawet się o to założyć...............sprzedawaj po 3 zł, ja za 3 nie sprzedam, bo mam już uzbierane za średnią cene 1,21 -więc to inwestycja długoterminowa, może za rok sprzedam, jak po 12,10 zł będzie choć też będzie szkoda to zrobić
    Bez nowego infa nie przejdziemy 2,50. Tak to widzę.

Pozdrawiam!!!!
    może 2,5 przejdziemy, tylko wyżej to info może byc potrzebne, zresztą kto wie
    A ja dalej twierdzę, że nie da rady przejść 2,5. Do tego za mała płynność jest
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    Radku, to jest kwestia jednego mocnego strzału na max 50k.

Czyli nic.

Nie znamy dnia, ani godziny:).
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~radek [83.11.138.*]
    vvu na co Ty liczysz?? bez infa nikt tego nie kupi po 2,5. A jak sam widzisz spółka milczy od jakiegoś czasu...
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~df [83.4.66.*]
    radek, wsadź sobie te swoje opinie w zadek.
    Jurka się pytaj. Taki sam oszołom.
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~radek [83.11.138.*]
    Chętnie posłuchamy Twoich mądrości df. Masz coś ciekawe do powiedzenia to słucham?? Następny co widzi wzrost ale akcji nie kupuje.
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~df [83.4.66.*]
    nie mam i dlatego nie kreuje się na znawcę. Staram się również nie wqr.wiac swoimi postami ludzi, jak to ty z jurkiem i qqq czynicie od dłuższego czasu, a które można o kant doopy rozbić. 3m się.
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Po co te historie odbytnicze...ziew.

Radku, mnie też to trochu niecierpliwi - ale nie niepokoi. Brak inf zachodzi dokładnie od niecałego miesiąca. Mamy początek roku, gorący okres dla każdej firmy, zwłaszcza - jak to ładnie ujął już ktoś na forum - trzyosobowej (i chwała spółce za tą oszczędność).

Dlatego uważam, że sprzedaż pod brak inf jest błędem i przejawem niepotrzebnej niecierpliwości. Osobiście myślę że w ciągu max miesiąca chwila czekają nas nowe wieści, ale... nie mi to oceniać:) - w braku arcynegatywnych inf nie skrócę się przed wejściem w życie ustawy o OZE, dotacjach, a może nawet przejściem na GPW.

Rozmawialiśmy o tym, czy kurs może przebić 2,5 bez infa. Podtrzymuję że może - to NC, płynność przychodzi z zaskoczenia i każde (nawet tak prozaiczne jak miesiąc powydatkowy, styczeń) czynniki mają na to wpływ. A tu wystarczy strzał na 50k.

Oczywiście mogę się mylić, tak jak przy twierdzeniu że realny opór mamy na 2,5. Faktem jest, że trudno kupić większą ilość, ale w rozdrobnieniu rochę tego towaru obrócono.

Także mam nadzieję że wczoraj ja, dzisiaj Ty:). Pzdr.
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~mms [89.69.44.*]
    jednak faktem jest, ze nie moze wrocic w okolice 2,5...ponad 2,2 od razu jest czapa i leci w dol...niestety ale mamy kiche...no i moze lekko niepokoic ta cisza...mnie najbardziej ciekawi kto bral te ilosci po 2,5 zł za akcje...
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~BOSS [82.132.244.*]
    Nie narzekac jest wysmienicie zaraz po wynikach ktore sa w tej chwili przygotowywane w firmie i ktore powiny sie ukazac w tym miesiacu lub na poczatku lutego

zacznie sie rozrywka

Pozdrawiam
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~Niki [79.185.165.*]
    rozrywka ... czyli powrót na grosze?
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~inz. Mamoń [37.225.62.*]
    Jeden NIKI panikuje, a postow nasypal ze czterdziesci :)
    Prosze, by pozostalych akcjonariuszy BGE nie laczyc z dzialalnoscia NIKI!!!
  • Re: Klasyczna rozgrywka Autor: ~Niki [79.185.165.*]
    Bardzo przepraszam wszystkich zawiedzionych tym, że przedstawiłem swoją opinię na temat dodruku nowych akcji w łącznej liczbie 4 mln sztuk. Ponieważ moja opinia jest negatywna i nie jest po "linii partyjnej" niniejszym składam samokrytykę. Chcąc zmazać swój haniebny postępek, w którym ośmieliłem się zwrócić uwagę, na to, że akcje dla towarzyszy z kadry menedżerskiej będą miały cenę emisyjną równą zaledwie 5% ich wartości rynkowej apeluję o podjęcie wyzwania "DODRUK AKCJI 500% NORMY" przez cały kolektyw.

Jeszcze raz bardzo przepraszam towarzyszy-inwestorów.
    Niech żyje BGE i kadra zarządzająca!
    Przyszłość BGE naszą przyszłością!
    Akcje kadry menedżerskiej BGE za 5% ich wartości rynkowej gwarancją naszego dobrobytu!
    Niech żyje towarzysz prezes! I niech ani przez chwilę nie waha się rozwodnić akcjonariat - wszak woda to dobrobyt i rozwój cywilizacyjny.
  • niki, wypad stąd! Autor: ~awe [83.12.104.*]
    syfiłeś na Babach i tutaj też zaczynasz syfić. Co to jest do qwy nędzy, V kolumna? :@
  • Re: niki, wypad stąd! Autor: ~Niki [79.185.165.*]
    Nigdy nikogo nie obrażam. Nikomu nie napisałem też aby przestał pisywać na wątku danej spółki. Tobie już raz wytłumaczyłem, że nie zamierzam z tobą korespondować ale widać nie zrozumiałeś co to znaczy "BEZ ODBIORU". A'propos syfienia to wszystkim pozostałym polecam przeczytanie wpisów awe na wątku GCL i można sobie wyrobić zdanie, kto "syfi" i jaki poziom kto reprezentuje. A do ciebie awe jeszcze jedna uwaga - czy myślisz, że jak ktokolwiek nie napisze swojej opinii na jakiś tema na forum danej spółki to problemu nie ma i reszta tego nie widzi? Może masz jakieś braki, powiedzmy ogólne, czy w obyciu ale, aż tak głupi to nie jesteś. A po co ty w ogóle piszesz na forum GCL jak podobno nie masz akcji?
  • Re: niki, wypad stąd! Autor: ~awe [83.12.104.*]
    dlaczego piszę na GCL? Bo cię lubię ;)
    Ja syfię na GCL? Niby czym? Tym, że w odróżnieniu od ciebie przestrzegałem przed katastrofalnymi spadkami? I tak, od mojego pierwszego, ostrzegającego wpisu przy cenie 60 gr, spółka stoczyła się na prawie 10 gr. Ty w tym czasie, snułeś pie.rdoly o swietlanej przyszłości tego śmiecia. :)
    To samo robisz tutaj, tylko teraz w drugą stronę. Jak już wspomniałem, goowno wiesz ale przez to powinieneś być szczęśliwy. Bujaj się :)
[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.