• ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~desperado [77.115.106.*]
    niby jest ok ale od wczoraj mam takie wrażenie ...
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~stiopa [89.68.60.*]
    Nie tyle uwalić co go przytrzymać....po co oto jest pytanie. Może chce jeszcze co nieco zebrać przed odpałem, który wisi w powietrzu...
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~desperado [46.169.53.*]
    ...wygląda na manipulatora...cena mu nie pasuje ,wcześniej zapore ustawił na 5,20
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~ZWG5 [83.5.49.*]
    Wygląda na to że miętko co
    niektórym się robi w gaciach.
    he he.
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~piter18pl [79.163.123.*]
    hehe :D kredyciki pobrane i teraz wywalają :)
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~ZWG5 [83.5.49.*]
    Ktoś demonstruje pokaz swej siły
    dwa zlecenia na 75000 szt.na sprzedaży
    śmieszne zagrywki he he.
    Sobie tylko krzywdę zrobicie.
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~desperado [46.169.53.*]
    żebyś nie musiał kredyciku brać ,żeby uśrednić ...
  • Re: ....21.01 Autor: ~Outsider [77.114.13.*]
    uwalone na zamknięciu 48 szt po 4.68
    lepiej żeby analitycy się nie wypowiadali mogą co najwyżej mocz do analizy oddać
  • Re: ....21.01 Autor: ~zły [77.253.161.*]
    Bo tu tak jest regularnie, ubicie kursu na koniec. I pozniej wychodzi czarne marubozu albo młoteczek :) I ludziska sie przejmuja albo ciesza podczas gdy jedynym wskaznikiem powinno byc to ze komus CHOLERNIE zalezy zeby zebrac duzo akcji.
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~baw się w klocki [83.30.196.*]
    Co to za menda tak się bawi
    w zbijanie.
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~wit [178.36.194.*]
    Chylę czoła dla tego który to robi , a reszta to barany które nie wiedzą co jest grane.
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~zły [77.253.161.*]
    Dnia 2013-01-21 o godz. 19:07 ~wit napisał(a):
    > Chylę czoła dla tego który to robi , a reszta to barany
    > które nie wiedzą co jest grane.

zeby zarobił ktos, ktos musi stracic
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~piter18pl [79.163.93.*]
    barany :) i co kolego twoim zdaniem to ma do zrobienia ? :D tak czy siak w dłuszym horyzoncie i tak kurs poleci do góry :) więc nie wiem kto jest baranem :D chyba tylko ci co oddają teraz :) śmieszysz mnie WIT :)
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~wit [178.36.194.*]
    wszyscy gram,inwestujemy lub jak to nazwać inaczej, po to by zarabiać. na tej spółce kurs nie rośnie już 4 miesiące porusza się w bocznym trendzie, bez większej korekty kurs nie wzrośnie ,na dodatek jakiś grubas doszedł do wniosku że eldorado się skończyło i robi wyprzedzaż, jak kurs spadnie jeszcze parę procent to będzie po zamiatane.
    spokojnie ja tam myślę że do końca roku zarobimy :) i to nie mało day trayding mnie nie obchodzi no ale jak kto woli :)
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~Hiena [83.30.47.*]
    Kurs wisi na włosku, nie musi to być korekta ... tylko zmiana trendu na spadkowy. Kto miał zarobić to zarobił. Formacja RGR jak byk się kroi. Z tymi fundamentami też nie ma co przesadzać - nic szczególnego w firmie się nie dzieje. Młyn jest w cenie, a gdzie ten młyn ??? rynek wspaniale zweryfikuje "potęgę" ZWG i obyście się nie zdziwili jak na koniec roku będzie 1 pln... teraz długi marsz na południe.
    masz racje rgr wyrysuje się dzięki 48 szt akcji :) zajebiście wiarygodny RGR :) haha
    Dnia 2013-01-21 o godz. 20:48 ~Hiena napisał(a):
    > Kurs wisi na włosku, nie musi to być korekta ... tylko
    > zmiana trendu na spadkowy. Kto miał zarobić to zarobił.
    > Formacja RGR jak byk się kroi. Z tymi fundamentami też nie
    > ma co przesadzać - nic szczególnego w firmie się nie

Rozumiem że jutro wywalasz bo z AT wychodza ci spadki? Wywalaj, z przyjemnoscia kupie :)
    weź szkoda z goścmi gadać :) rysują sobie te swoje wykresiki i formacje ale zapominają o jednej ważnej rzeczy !! obrotach !!!! przy lipnych obrotach i wysokim wskaźniku A/D te formacje mogą sobie wiadomo o co wytrzeć :) popatrzcie sobie na wskaźnik A/D i wtedy zobaczycie czy grubasy skupują czy wyprzedają :) ps. podstawy panowie a dopiero potem formacje :) elo
    Dnia 2013-01-21 o godz. 21:39 ~piter18pl napisał(a):
    > weź szkoda z goścmi gadać :) rysują sobie te swoje
    > wykresiki i formacje ale zapominają o jednej ważnej rzeczy
    > !! obrotach !!!! przy lipnych obrotach i wysokim wskaźniku

Ale juz tu widzieli czarne marubozu i miały byc spadki, pózniej z przyjemnoscia obserwowalem ich reakcje na młotek, teraz juz RGR widza. No nic, zeby ktos zarobił ktos musi stracic, lepiej oni niz my.

A wykres wyglada tak jak ktos chce zeby wygladał. Zbijanie kursu jest cykliczne.
    Dnia 2013-01-21 o godz. 20:48 ~Hiena napisał(a):
    > Kurs wisi na włosku, nie musi to być korekta ... tylko
    > zmiana trendu na spadkowy. Kto miał zarobić to zarobił.
    > Formacja RGR jak byk się kroi. Z tymi fundamentami też nie
    > ma co przesadzać - nic szczególnego w firmie się nie
    > dzieje.

Rzeczywiscie nic szczegolnego, ledwo co było info o podwojeniu przychodów z racji uruchomienia nowej linii. Facet, ja wiem ze chcesz tanio kupic. Ale wez no, chociaz odrobine inwencji włóż w to naganianie.
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~Antek [46.76.222.*]
    Podwojenie przychodów, młyn i wiele innych dobrych info jest już w cenie (wzrost 500%) - tu może być nisko ok 2-2,5 zł - RGR bardzo prawdopodobne. Obroty się zrobią jak przejdzie linie szyi - spokojnie, nie uwierzysz jak będą sypać na wyścigi. Pozdrawiam.
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~1 3 2 8 . [83.30.16.*]
    Widzisz ,zły ,jest pewna grupa niby Polaków
    ale to są tylko polaczki
    i niby Katolicy ale to są oszuści , oni wierzą
    ale w pieniądz i oszustwo i li tylko oszóstwo,
    którzy za wszelką cenę myślą kombinują
    jak drugiego oszukać jak mu informacje przekazać
    złą żeby pomyślał że tylko tak należy zrobić nie inaczej
    w innym bądź razie będzie bardzo stratny , a tak to odzyska
    jeszcze część kapitału inaczej mówiąc będzie jeszcze do przodu .
    Tak to nasi giełdowi krezusi robią i chcą zrobić majątek na
    nie mających możliwości cały czas śledzić notowań.
    Zapominają o jednym że to co robi teraz dana osoba ,
    to wróci w najmniej spodziewanym momencie i to ze zdwojoną siłą ,
    nie muszą wierzyć ,przyjdzie moment taki że uwierzą .Igrają nie wiedząc czym się to skończy.

• Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~brat brata [95.49.241.*]
    AMEN , przekażcie sobie znak pokoju i idźcie na piwo ofiara spełniona.
    Dnia 2013-01-22 o godz. 10:59 ~1 3 2 8 . napisał(a):
    > Widzisz ,zły ,jest pewna grupa niby Polaków
    ale to są
    > tylko polaczki
    i niby Katolicy ale to są oszuści , oni
    > wierzą
    ale w pieniądz i oszustwo i li tylko oszóstwo,

Ja tam nawet rozumiem ich niskie pobudki, ale na Jowisza. Naganiac tez trzeba umieć !
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~Outsider [77.113.200.*]
    ...https://www.bankier.pl/wiadomosc/ZWG-S-A-Zawiadomienie-w-sprawie-sprzedazy-akcji-ZWG-S-A-2746152.html

jest manipulator ostatnich spadków
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: spekulant24 [178.36.74.*]
    Trudno mówić tutaj o manipulacji. Równie dobrze manipulatorami ostatnich ruchów w dół mogą być przeciętni Kowalscy.. Jeszcze kilka dni temu ZWG należało do spółek, które cieszyły się sporym zainteresowaniem w kręgu inwestorów.
    Kilka dni temu dostała kopniaka i wyleciała ze ścisłej czołówki. w której utrzymywała się przez wiele miesięcy z krótkimi przerwami.

• Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~Mietek105 [89.79.249.*]
    coś mi się zdaje że RGR się nie domknie, to by znaczyło o długoterminowej sile spółki
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~piter18pl [79.163.97.*]
    a miały być widły :) niektórzy nie rozumieją że formacje są super ale po fakcie :):) takto do niczego się nie przydają :)
    to prawda a dodałbym jeszcze że analiza techniczna nie jest zero-jedynkowa i wnioski z niej płynące są zawsze wiążą się z pewnym prawdopodobieństwem, co można wykorzystać np do zmiany udziału waloru w portfelu
    AT jest super w połączeniu z AF ale trzeba wiedzieć jaka część AT :) to grubi sterują rynkiem więc wszystko co związane z obrotami jest super a nie jakieś tam formacje :) dlatego wskaźnik A/D np jest fajny mówi ci czy grubas wchodzi czy wychodzi :) i trendy też są super :) ale nie formacje pozdro :)
    miło poczytać kogoś kto pisze z sensem, co do formacji mam chyba więcej zaufania choć zgadzam się z Tobą że jak się uformują i potwierdzą to zwykle jest za późno pozdrowienia
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: spekulant24 [178.37.225.*]
    Jeżeli stosujesz AT warto ignorować obecne ceny i spojrzeć w przeszłość, narysować "jakieś kreski" i zobaczyć czy formacja techniczna w dniu dzisiejszym czy wczorajszym się spełniła....

Piszesz, że wskaźnik jest fajny, ale nie formacje. Formacje dokładnie opisują zachowanie się strony popytowej i podażowej. Oczywiście tyczy się to płynnych walorów, przy spółkach gdzie płynność jest znikoma, stosowanie AT mija się z celem i jest w mojej ocenie kompletną stratą czasu.

Ciekawa interpretacja A/D :-)

Co do formacji... formacje flag, chorągiewek, klinów czy trójkątów świetnie pokazują zachowanie strony popytowej czy podażowej.

Pamiętaj również o tym, iż na wielu spółkach siedzą kreślarze wykresów :-)

pozdrawiam
    wolę proste sposoby :P i skuteczne jak narazie mnie nie zawodzą już od kilku ładnych lat :) oczywiście rozumiem że każdy ma swoją strategie ale jak mówię formacje są fajne po fakcie :)
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~desperado [77.112.31.*]
    minął już miesiąc odkąd Ktoś manipuluje kursem ...
    po mojemu blokuje tak by nie sprzedać za bardzo swojego pakietu tylko zbierać to co spada...a wszystko to przez prognozy kursu w drugiej połowie roku,spekulanci przewidują kurs dwucyfrowy
    co wy na to...???
    może ty Asad powiesz coś mądrego ...
  • Re: ktoś chce uwalić kurs... Autor: ~stiopa [89.68.55.*]
    Klasyka. Pchanie od góry i zbieranie na małym wolumenie. Zobaczcie na wskaźnik AD prawie max. Rychły powrót do wzrostów
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.