Bo tu tak jest regularnie, ubicie kursu na koniec. I pozniej wychodzi czarne marubozu albo młoteczek :) I ludziska sie przejmuja albo ciesza podczas gdy jedynym wskaznikiem powinno byc to ze komus CHOLERNIE zalezy zeby zebrac duzo akcji.
barany :) i co kolego twoim zdaniem to ma do zrobienia ? :D tak czy siak w dłuszym horyzoncie i tak kurs poleci do góry :) więc nie wiem kto jest baranem :D chyba tylko ci co oddają teraz :) śmieszysz mnie WIT :)
wszyscy gram,inwestujemy lub jak to nazwać inaczej, po to by zarabiać. na tej spółce kurs nie rośnie już 4 miesiące porusza się w bocznym trendzie, bez większej korekty kurs nie wzrośnie ,na dodatek jakiś grubas doszedł do wniosku że eldorado się skończyło i robi wyprzedzaż, jak kurs spadnie jeszcze parę procent to będzie po zamiatane.
Kurs wisi na włosku, nie musi to być korekta ... tylko zmiana trendu na spadkowy. Kto miał zarobić to zarobił. Formacja RGR jak byk się kroi. Z tymi fundamentami też nie ma co przesadzać - nic szczególnego w firmie się nie dzieje. Młyn jest w cenie, a gdzie ten młyn ??? rynek wspaniale zweryfikuje "potęgę" ZWG i obyście się nie zdziwili jak na koniec roku będzie 1 pln... teraz długi marsz na południe.
Dnia 2013-01-21 o godz. 20:48 ~Hiena napisał(a):
> Kurs wisi na włosku, nie musi to być korekta ... tylko
> zmiana trendu na spadkowy. Kto miał zarobić to zarobił.
> Formacja RGR jak byk się kroi. Z tymi fundamentami też nie
> ma co przesadzać - nic szczególnego w firmie się nie
Rozumiem że jutro wywalasz bo z AT wychodza ci spadki? Wywalaj, z przyjemnoscia kupie :)
weź szkoda z goścmi gadać :) rysują sobie te swoje wykresiki i formacje ale zapominają o jednej ważnej rzeczy !! obrotach !!!! przy lipnych obrotach i wysokim wskaźniku A/D te formacje mogą sobie wiadomo o co wytrzeć :) popatrzcie sobie na wskaźnik A/D i wtedy zobaczycie czy grubasy skupują czy wyprzedają :) ps. podstawy panowie a dopiero potem formacje :) elo
Dnia 2013-01-21 o godz. 21:39 ~piter18pl napisał(a):
> weź szkoda z goścmi gadać :) rysują sobie te swoje
> wykresiki i formacje ale zapominają o jednej ważnej rzeczy
> !! obrotach !!!! przy lipnych obrotach i wysokim wskaźniku
Ale juz tu widzieli czarne marubozu i miały byc spadki, pózniej z przyjemnoscia obserwowalem ich reakcje na młotek, teraz juz RGR widza. No nic, zeby ktos zarobił ktos musi stracic, lepiej oni niz my.
A wykres wyglada tak jak ktos chce zeby wygladał. Zbijanie kursu jest cykliczne.
Dnia 2013-01-21 o godz. 20:48 ~Hiena napisał(a):
> Kurs wisi na włosku, nie musi to być korekta ... tylko
> zmiana trendu na spadkowy. Kto miał zarobić to zarobił.
> Formacja RGR jak byk się kroi. Z tymi fundamentami też nie
> ma co przesadzać - nic szczególnego w firmie się nie
> dzieje.
Rzeczywiscie nic szczegolnego, ledwo co było info o podwojeniu przychodów z racji uruchomienia nowej linii. Facet, ja wiem ze chcesz tanio kupic. Ale wez no, chociaz odrobine inwencji włóż w to naganianie.
Podwojenie przychodów, młyn i wiele innych dobrych info jest już w cenie (wzrost 500%) - tu może być nisko ok 2-2,5 zł - RGR bardzo prawdopodobne. Obroty się zrobią jak przejdzie linie szyi - spokojnie, nie uwierzysz jak będą sypać na wyścigi. Pozdrawiam.
Widzisz ,zły ,jest pewna grupa niby Polaków
ale to są tylko polaczki
i niby Katolicy ale to są oszuści , oni wierzą
ale w pieniądz i oszustwo i li tylko oszóstwo,
którzy za wszelką cenę myślą kombinują
jak drugiego oszukać jak mu informacje przekazać
złą żeby pomyślał że tylko tak należy zrobić nie inaczej
w innym bądź razie będzie bardzo stratny , a tak to odzyska
jeszcze część kapitału inaczej mówiąc będzie jeszcze do przodu .
Tak to nasi giełdowi krezusi robią i chcą zrobić majątek na
nie mających możliwości cały czas śledzić notowań.
Zapominają o jednym że to co robi teraz dana osoba ,
to wróci w najmniej spodziewanym momencie i to ze zdwojoną siłą ,
nie muszą wierzyć ,przyjdzie moment taki że uwierzą .Igrają nie wiedząc czym się to skończy.
Dnia 2013-01-22 o godz. 10:59 ~1 3 2 8 . napisał(a):
> Widzisz ,zły ,jest pewna grupa niby Polaków
ale to są
> tylko polaczki
i niby Katolicy ale to są oszuści , oni
> wierzą
ale w pieniądz i oszustwo i li tylko oszóstwo,
Ja tam nawet rozumiem ich niskie pobudki, ale na Jowisza. Naganiac tez trzeba umieć !
Trudno mówić tutaj o manipulacji. Równie dobrze manipulatorami ostatnich ruchów w dół mogą być przeciętni Kowalscy.. Jeszcze kilka dni temu ZWG należało do spółek, które cieszyły się sporym zainteresowaniem w kręgu inwestorów.
Kilka dni temu dostała kopniaka i wyleciała ze ścisłej czołówki. w której utrzymywała się przez wiele miesięcy z krótkimi przerwami.
to prawda a dodałbym jeszcze że analiza techniczna nie jest zero-jedynkowa i wnioski z niej płynące są zawsze wiążą się z pewnym prawdopodobieństwem, co można wykorzystać np do zmiany udziału waloru w portfelu
AT jest super w połączeniu z AF ale trzeba wiedzieć jaka część AT :) to grubi sterują rynkiem więc wszystko co związane z obrotami jest super a nie jakieś tam formacje :) dlatego wskaźnik A/D np jest fajny mówi ci czy grubas wchodzi czy wychodzi :) i trendy też są super :) ale nie formacje pozdro :)
miło poczytać kogoś kto pisze z sensem, co do formacji mam chyba więcej zaufania choć zgadzam się z Tobą że jak się uformują i potwierdzą to zwykle jest za późno pozdrowienia
Jeżeli stosujesz AT warto ignorować obecne ceny i spojrzeć w przeszłość, narysować "jakieś kreski" i zobaczyć czy formacja techniczna w dniu dzisiejszym czy wczorajszym się spełniła....
Piszesz, że wskaźnik jest fajny, ale nie formacje. Formacje dokładnie opisują zachowanie się strony popytowej i podażowej. Oczywiście tyczy się to płynnych walorów, przy spółkach gdzie płynność jest znikoma, stosowanie AT mija się z celem i jest w mojej ocenie kompletną stratą czasu.
Ciekawa interpretacja A/D :-)
Co do formacji... formacje flag, chorągiewek, klinów czy trójkątów świetnie pokazują zachowanie strony popytowej czy podażowej.
Pamiętaj również o tym, iż na wielu spółkach siedzą kreślarze wykresów :-)
wolę proste sposoby :P i skuteczne jak narazie mnie nie zawodzą już od kilku ładnych lat :) oczywiście rozumiem że każdy ma swoją strategie ale jak mówię formacje są fajne po fakcie :)
minął już miesiąc odkąd Ktoś manipuluje kursem ...
po mojemu blokuje tak by nie sprzedać za bardzo swojego pakietu tylko zbierać to co spada...a wszystko to przez prognozy kursu w drugiej połowie roku,spekulanci przewidują kurs dwucyfrowy
co wy na to...???
może ty Asad powiesz coś mądrego ...