• takie tam pierdoly Autor: ~mis 12 [37.108.122.*]
    male podsumowanie
    Czy przy cenie ok. 0.8 na GPW jest mozliwe uplasowanie emisji po 1 - 1,1 ???

TAK

pod warunkiem, ze bedzie to jeden inwestor na ok 5 mln , bo wtedy bedzie to ok 20 % kapitalu , wiec byc moze prawie kontrola.
    jesli zarzad mysli , ze zbierze po tej cenie finansowanie od kilku inwestorow to ... brak slow

jesli to sie uda to pewnie wrocimy z kursem na 1,3 lub wyzej ,
    jesli nie , a to sie okaze do 20 grudnia to bedzie tragedia ,
    a z niej bedzie tylko jedno wyjscie - zgloszenie wniosku do sadu o upadlosc ukladowa i starania by sie ukladac i redukowac dlugi i zaczac nowe zycie ( sa takie spolki na gpw , w upadlosci i dzialaja)
    jak tego zarzad nie zrobi to z czasem powitamy upadlosc likwidacyna , ale wtedy to juz nie zarzad dziala w spolce a my na swieta bedziemy mieli super prezent od Pani Hi Ha , czyli pocalunek we wlasna dupe.

na pocieszenie

w kazdej chwili podpisanie jakiegokolwiek kontraktu stawia spolke w miare na nogi , bylo obiecane ich kilkanascie . moze chociaz jakis jeden jest realny
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~xyz [37.247.227.*]
    Jakoś łatwiej w świętego Mikołaja uwierzyć niż to że p. Ha ha jakiś kontrakt podpisze
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~mis 12 [37.108.122.*]
    pewnie masz racje , ale w takim razie jestesmy juz w czarnej dup...
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~ważne [93.105.6.*]
    długi już były wykazane,stąd zmiany i emisje,które patrząc po kursie nikomu się nie podobają,raport mówi o zyskach w następnym kwartale,powinni się pospieszyć z pozytywnymi informacjami bo robi się dno nie dołek
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~qqq [89.191.152.*]
    tutaj juz pozamiatane ile oni przeznaczyli to wybudowanie ,,mikrofalowki, prototypowej 5 mln , buahahah i w piach
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~mis 12 [31.62.29.*]
    mam do sprzedania nienotowane ale zarejestrowane w sadzie akcje na umowe cywilno prawna , chetnie , oddam po 0,5 , ilosc 100 K ,
    Powaznym chetnym podam mail ,
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~se;ecta [95.155.97.*]
    no bracie, jak takiego dużego wirtualnego klocka rzucasz to kontrakty na atona na łeb na szyję polecą :D
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~mis 12 [31.62.29.*]
    latwo nie jest , czasem trzeba zagryzdz zeby
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~milan [195.13.228.*]
    Drodzy koledzy. Od kilku miesięcy posredniczyłem w dużym kontrakcie dla Athona w Rosji. Klient po otrzymaniu konkretnej wyceny zdecydował się na zakup sprzętu po czym... firma się zawinęła! Nikt nie odbiera telefonów, w biurach pustki. Stracili fajny kontrakt. Czarno widze Wasze akcje..
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~usługa [78.9.149.*]
    ile taka usługa kosztuje w Rosji?
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~ddd [78.8.209.*]
    A Ty skąd się tutaj wziąłeś. Nagle się pojawiłeś po niudanych negocjacjach, a czemu nie pisałeś że się takie odbywają. Pewnie kupowałeś po cichu akcje, żeby się obłowić :-)
    Ja wogóle nie mam nic wspólnego z Giełdą. Wszedłem na Foum bo chciałem sprawdzić co w trawie piszczy i dlaczego połowa osób z zarządu ma wyłączone komórki.
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~ddd [78.8.209.*]
    Skoro tylko połowa ma wyłączone komórki to pozostała ma włączone. Skoro byłeś tak zangażowany to powinienieś coś wiedzieć albo móc się dowiedzieć, a nie szukać tutaj informacji od ludzi, którzy potracili pieniądze i są w czarnej dupie
    Przykro mi, że niektórzy z Was ponieśli stratę ale to przecież nie moja wina.. Musicie mi uwierzyć na słowo, że zleceniodawca w Rosji jest tak samo zaskoczony całą sytuacją jak ja. To mój pierwszy taki przypadek.
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~xyz [213.77.38.*]
    Ponieważ moi znajomi też coś kiedyś chcieli kupić od Atona i zostali potraktowani podobnie to nie powiem żeby ta historia nie miała cech prawdopodobieństwa. Mogę mieć tylko pretensje (i mam) do Zarządu że prowadzi taką politykę informacyjną że się człowiek musi zastanawiam ty co pisze milan to prawda czy celowa deziformacja
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Polityka informacyjna Zarządu to pikus w porównaniu z działaniami polityki informacyjnej niektórych członków RN... i otoczenia z nią zwiazanego...

Kóry już raz trwa naganianie na spadki by potem spadkiem uzasadnić wycene spółki.
    za czasów p. Barczyka akcje spadały z około 4,5 do około 2,5 przez 2 lata. Za czasów ekipy pana jarosława i innego ja - misia 12 i innych zje...abo kurs z 2,30 do 0,50 w ciagu 8 miesięcy. Śpieszyło sie .
    Niby to wycena rynku...., gdyby nie telefony podpuszczające najpier do ceny 1,65, potem rzekomego inwestora za 1 zł teraz niby ryzyka upadłości paniki misia 12 co 100K akcji za 50 groszy odda.... :)

Panowie, mam nadzieje, że te wasze kurwskie rozmowy ktos nagrywał... i kiedys odtworzy.
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~xyz [213.77.38.*]
    "p. Barczyk" Gerg daj spokój i ty wiesz i ja wiem że Spółka została puszczona w takim stanie że sobie można było na niej pohulać "święte słowa Krvlika że jak wchodzą goście od finansów a nie branżowi to się dziwne rzeczy zaczynają dziać". Aton w kwietniu nie miał sprzedaży i nie miał kasy i nikt nie chciał dać tej kasy Barczykowi na piękne wąsy bo gościu wtedy był i teraz jest niewiarygodny. Myślisz że gość puściłby tą firmę gdyby nie fakt że nikt mu nie chciał dać jakiejkolwiek kasy na dalszy utrzymywanie Atona i pierdzenie w stołek. a dlaczego się dziwisz spadkowi wartości spółki, która dostaje 5 mln w gotówce i potrąceniach zobowiązań na ratunek i przetrwanie i rozpierd..... wszystko lekką ręką w krótkim czasie. Przecież robi to niekompetentny Zarządu, który nie dość że nie potrafi sprzedać super technologii to jeszcze z pieniędzmi pozyskanymi od inwestorów obchodzi się jak rząd z pieniędzmi podatników (bo przecież nie swoje wydają). Chyba że masz pewne informacje że goście wymienieni przez Ciebie w poście powyżej zabraniali obecnemu Zarządowi sprzedaży czegokolwiek komukolwiek to wtedy wymyślisz jakieś sensowne rozwiązanie.
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~Gerg [46.134.133.*]
    Zarzad twierdzil, ze niektore osoby z RN zabranialy podpisywania umow dot. Pewnych sprzedazy dla moich klientow. Wiesz to doskonale ze dolkadnie rok temu moi klienci stali z kasa na zakuoy a pan J. Odradzal transakcje bo za tanio, bo za darmo. No to niech k.... Wykaze sie sprzedaza do USA i Niemiec, skoro to byla alternatywa dla moich propozucji. czekam panie J. Gdzie te kontrakty, ktorymi przekonano tez pahna prezesa Ladnego by nie sprzedawal moim klientom. Gdzie to K... Jest? Dlatego gown..o prawda ze nikt nic by nie dal. Wystarczylo sprzedac klientom, ktorzy czekali. A jak wytlumaczysz pazdziernik 2012? Dla mnie nie ma istotnej roznicy miedzy obiema grupami. Plotki obnizajace kurs to dzialanie na szkode spolki, bo za kazda akcje mnjej kasy moze wplynac do spolki, a przeciez podobno kasy brak. Wiec powiedz mi czy lepiej wyemitowac 5 mln akcji za 1,65 czy za 0,5. Kiedy spolka dostanie wiecej kasy. No kiedy?
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~xyz [178.36.163.*]
    "Zarzad twierdzil, ze niektore osoby z RN zabranialy podpisywania umow dot. Pewnych sprzedazy dla moich klientow. Wiesz to doskonale ze dolkadnie rok temu moi klienci stali z kasa na zakuoy a pan J. Odradzal transakcje bo za tanio, bo za darmo. No to niech k.... Wykaze sie sprzedaza do USA i Niemiec, skoro to byla alternatywa dla moich propozucji. czekam panie J. Gdzie te kontrakty, ktorymi przekonano tez pahna prezesa Ladnego by nie sprzedawal moim klientom. Gdzie to K... Jest? Dlatego gown..o prawda ze nikt nic by nie dal. Wystarczylo sprzedac klientom, ktorzy czekali. A jak wytlumaczysz pazdziernik 2012? Dla mnie nie ma istotnej roznicy miedzy obiema grupami. Plotki obnizajace kurs to dzialanie na szkode spolki, bo za kazda akcje mnjej kasy moze wplynac do spolki, a przeciez podobno kasy brak. Wiec powiedz mi czy lepiej wyemitowac 5 mln akcji za 1,65 czy za 0,5. Kiedy spolka dostanie wiecej kasy. No kiedy? "
    Gerg wiesz też dobrze że o ile na różne kwestię związane z tym co się działo/dzieje dookoła spółki mamy różne spojrzenie. wiesz też że akurat mi strasznie zależało aby sprzedaż była i uważałem i dalej uważem że fajnie by było jakby przeszła przez Ciebie. Natomiast pamiętaj też że w lutym marcu kwietniu i wcześniej w spółce nie siedzieli ani p. J ani p. Ładny tylko pewien "p. Barczyk" oczywiście że w kwietniu dużo osób stało z kasą i czekało na to aby wyłożyć na atona ale warunek był niezmienny taki jak teraz niech urządzenie zostanie sprzedane a "p. Barczykowi" nikt już nie ufał. To nie p. J ani p. Ładny robili sobie z Ciebie jaja przez ostatnie 2 lata (no może najwyżej przez otanie pół roku) tylko ktoś inny. to co piszę tutaj nie jest pisane w celu wybielania kogoś za działalność ostatniego pół rocza też czuję się oszukany bo w kwietniu akcjonariusze zgodzili się na bardzo duże utępstwo a w grudniu dostali w zamian że tak powiem niezły pasztet. Niemniej czytajcą ostatnie posty mam wrażenie że porażki ostatniego pół roku trochę przełsniły nam istotę problemu a moim zdaniem główny problem jest taki że "p. Barczyk" z...ał dokumentnie to co miał w ręku to co się stało później jest też problemem i to dużym ale przyczyn i głównego winowajcy upatruję cały czas w tym samym miejscu w jakim widziałem je w kwietniu a to że kurs został niemiłosiernie uwalony to są to raczej niestety skutki radosnej zabawy w zarządzanie uprawianej przez "p. Barczyka"
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~ddd [89.28.231.*]
    Jeżeli faktycznie byli klienci i ich olali bo za tanio. - to trzeba wysłać tam dużego Ukraińca żeby im pewne rzeczy wytłumaczył. Jak nie ma klienta za dużą kasę to w ich przypadku sprzedaje sie tanio aby rozpowszechnić technologię i pokazać że działa, a potem samo sprzeda się drożej. Tam chyba jest banda debili zadufanych w sobie
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~selecta [95.155.97.*]
    Czy to nie ceny urządzeń były problemem? Przecież na początku coś tam sprzedawali. Sprzedawali a i tak nie zarabiali. Może właśnie dlatego że cena była za niska. To jest dobro luksusowe, więc jak już ktoś kupuje to powinien za to odpowiednio zapłacić. Możliwości produkcyjne mają chyba bardzo małe. Skoro nie mogą sprzedawać dużo to powinni sprzedawać drogo. Może problem nie leży w tym, że nikt tej technologii nie chce kupić tylko nikt urządzeń nie kupuje bo nie zostały odpowiednio zareklamowane i opakowane. Może technologia rewelacyjna a sam produkt jest zły. Może trzeba te urządzenia większe robić po prostu? Więcej by kosztowały ale szybciej by się zwracały... takie tam pierdoły... :)
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~Baton [199.190.46.*]
    Trafne uwagi.
    Wystarczy ze sprzedawaliby to, co deklarowali w rozmowach i folderach. Naprawdę całego swiata i wszystkich typów odpadów obejmowac nie muszą, aby zarabiać krocie.
  • Re: takie tam pierdoly Autor: sto_me [89.70.253.*]
    Dnia 2013-01-04 o godz. 08:51 ~milan napisał(a):
    > Drodzy koledzy. Od kilku miesięcy posredniczyłem w dużym
    > kontrakcie dla Athona w Rosji. Klient po otrzymaniu
    > konkretnej wyceny zdecydował się na zakup sprzętu po
    > czym... firma się zawinęła! Nikt nie odbiera telefonów, w
    > biurach pustki. Stracili fajny kontrakt. Czarno widze Wasze
    > akcje..
    Milan wrzuc mi prosze swojego maila na stoczko@me.com.
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~takie tam [90.156.56.*]
    ktoś wie czy nadal trwa emisja?
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~miś przekliniak [83.7.233.*]
    To chyba ku....... mamy spółkę dziesięciolecia a nawet stulecia klienci biegają z walizką pieniędzy by kupić urządzenia a RN chowa się po katach bo nie chce sprzedać ja pie.............. ale wybrałem spółkę żeby zainwestować swoją kasę . Znów muszę się napić
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~mis 12 [5.185.54.*]
    taka wlasnie rzeczywistosc kreuja na forum niektore osoby , po co , co ma to wniesc i w czym pomoc ? nie wiadomo . moze chodzi o zaspokojenie wlasnego ego ? to nawet jest zrozumiale , nic w tym zlego

postawie tu dosc niepopularna teze ktora pewnie wkurzy wiekszosc.

jesli chcemy odzyskac swoje pieniadze a to znaczy sprzedac akcje po satysfakcjonujacej nas cenie to niestety musimy wspolnie zapewnic spolce finansowanie. potem zmienic zarzadzajacych i liczyc , ze ci nowi wykorzystaja nasze nowe pieniadze z korzyscia dla nas.do tego trzeba nwza.

bez tego to sie klocmy , piszmy bzdury i patrzmy jak kurs idzie nizej i nizej.

wiem oczywiscie , ze nikt z nas nie wyrywa sie by dac tam nowy pieniadz i tak kolo sie zamyka
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Dnia 2013-01-05 o godz. 20:37 ~mis 12 napisał(a):
    > chcemy odzyskac swoje pieniadze a to znaczy sprzedac akcje
    > po satysfakcjonujacej nas cenie to niestety musimy wspolnie
    > zapewnic spolce finansowanie. potem zmienic zarzadzajacych
    > i liczyc , ze ci nowi wykorzystaja nasze nowe pieniadze z
    > korzyscia dla nas.do tego trzeba nwza.

W kwietniu na NWZA wprowadziliśmy "nową ekipę" a w lipcu i sierpniu zapewniliśmy w odpowiedni na dramatyczne apele finansowanie na kilka miesięcy - co każe Ci zakładać, że tym razem będzie inaczej?
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~mis 12 [31.62.152.*]
    to prawda, nie wiem , ale wiem ze jesli zdecydujemy sie dac jakis pieniadz kiedys to lepiej dac szanse innym bo dotychczasowi zawodza,chyba ze chcesz dalej finansowac ta ekipe ale wtedy ja nie
    Bzdura misiu 12. Finansowanie zapewnić można przez sprzedaz urządzeń. a nie przez obniżenie wartości spółki i kolejne emisje... 3 duże urzadzenia HR dadzą tyle kasy do spółki co Twoja nieoficjalna propozycja rozsyłana po ludziach...

• Re: takie tam pierdoly Autor: ~mis 12 [46.134.141.*]
    zgadzam sie ze tak lepiej tylko pytanie kiedy a przede wszystkim za co ?
    z pustego to nawet salomon... a co dopiero ten zarzad , jak nie ma pieniedzy to nie bedzie nic
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Rysowania formacji odwróconego podwójnego batmana ciąg dalszy - ktoś wziął z rynku 15k nie na rękę ustawiaczom, do zaraz się pojawiły w tej samej chwili widełki 0,50-0,56... Grajcie Panowie (i Panie), grajcie - się doigracie prędzej czy później...
    To jak Maciek, jesteś juz gotów?
  • Re: takie tam pierdoly Autor: ~en-joy [31.174.243.*]
    ciekawe jak Aton wypadł na prezentacji w PARPie grudniu ktoś wie?
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.