Dystrybucja jest jak ktos kto ma duzy pakiet akcji stopniowo wyprzedaje akcje innym inwestorom. Jest taki wskaznik A/D ktory pokazyje czy mamy do czynienia z akumulacja czy dystrybucja. Jak na razie na wykresie i godzinowym i dziennym rosnie czyli wskazuje na akumulacje. Ja swoj pakiet zwg jeszcze planuje trzymac conajmniej do nastepnej informacji o mlynie. Trendy krotko srednio i dlugoterminowe sa wzrostowe co przemawia za tym by trzymac akcje. Tak to widze.
bo fundusze nie kupują codziennie zawsze troszkę czekają po zakupach żeby potem kupić taniej. Stąd jeżeli spadki są przy małych obrotach to zawsze dla mnie nie jest to nic strasznego :) za jakiś czas obroty wzrosną :) jeżeli będzie góra trzeba trzymać a jeżeli obroty są duże przy spadkach no cóż ja wtedy wypluwam :)
wyglada to na powolna zmiane z trendu wzrostowego na spadki pod wlasnym ciezarem. male obroty. jak wraz z miesiecznym raportem nie wyjasni sie sprawa mlyna polecicie szybciej niz zdazycie nacisnac enter ;)
chyba masz rację każdy siedzi na akcjach i czeka na wzrost kursu, którego nie będzie bez nowych dobrych informacji, no chyba że każdy mający dokupi po 10 % tego co ma.
Dnia 2012-12-06 o godz. 21:08 ~zxr napisał(a):
> ZWG to bedzie drugi Ekoexport!!!
To akurat glupie porownanie jesli wziac pod uwage to gdzie był EEX pol roku temu a gdzie jest teraz. To raz. A dwa. Gdyby młyn był do dupy to byłaby wywałka, poza tym info bedzie pewnie w raporcie miesiecznym a te sa w okolicach środka miesiaca. Troche cierpliwosci wy inwestorzy z bozej łaski.