• Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: ~Kaufman [50.80.102.*]
    http://xml.10kwizard.com/filing_raw.php?repo=tenk&ipage=8575328

Bo Tariko wie, ze ja jestem najwiekszym niezaleznym i niezwiazanym inwestorem, i ze sie bede sprzeciwial wymuszonemu bankructwu przez CH 11.

Tariko chce wpedzic firme w CH 11 i oderwac dla siebie jak najwiecej. Jakby to sie stalo, to i moje inwestycje w "common shares" of CEDC (i wszystkich innych inwestorow w te akcje) tak w Warszawie i na NASDAQ, zostana uniewaznione i zredukowane do $0.00.

My nie mamy wspolnych celow z Tariko. Ja - tak jak i wy - wdepnalem w bagno. Roznica pomiedzy wami a mna jest taka, ze ja jestem "major shareholder", a wy nie. Z moja opinia musze sie troche liczyc, i moze uda mi sie w akcji CH 11 wyciagnac 2-5% orginalnej kwoty. Ja mam adwokatow, i oni mi pomoga. We nie macie, i w zwiazku z tym w scenariuszu CH 11, do ktorego Tariko moim zdaniem dazy - dostaniecie nic.

Prosze mi nie mowic, ze was nie ostrzegalem.

Na zdarow!
  • Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: gosc1313 [85.222.86.*]
    BBBBBBBBBBBBBBBUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!
  • Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: ~xxxx [31.1.154.*]
    Gosciu co o tym sadzisz
  • Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: gosc1313 [85.222.86.*]
    Narazie nie wypowiadam się na temat papieru...
    NIe ukończyłem jeszcze zajęcia pełnej pozycji na tym śmieciuchu...
    W zasadzie zamiast buczeć, powinienm podziękować za taki post, ale wyjątkowo nie znoszę manipulacji i grubo szytego oszukaństwa...

Ale każdy powinien podejmować decyzje inwestycyjne absolutnie sam! :-)

pozdrawiam Normalnych
  • Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: ~rex [83.25.229.*]
    Wlazłeś Między Wódkę a Zakąskę. Pomóc może tylko 2KC
  • Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: ~xx [83.24.120.*]
    Kto w takim razie przewalał przez ostatnie dni tyle papiera
  • Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: ~dam [193.19.165.*]
    ale ciekawe, że w usa na koniec zwały nie było, a nawet te pare centów podciągneli. może jednak warto poczekać do piątku na ich reakcje, bo na razie to wszystko się tutaj dzieje odwrotnie niż zazwyczaj...
  • Madrzy wiedzieli co bedzie grane Autor: ~Tom [89.67.27.*]
    Bylo czytac forum. Spojrzcie na date pierwszego postu.
  • Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: ~Agata [83.4.45.*]
    Post stary.
    Ale przy okazji.
    Kaufman zrobił dobry interes z CEDC.
    Sprzedał cedkowi swój Whitehal za 350 mln pewnie wiedząc, że rynek rosyjski nawet jemu się nie opłaci.
    Potem spokojnie za 44 mln skubnął cedkowi prawie 10% akcji czyli wszedł do gry gdy giełdowa wartość całego CEDC wynosiła ok. 440 mln
    Żydowski łeb to handlowy łeb.
  • AKCJE NA GPW SA DOPUSZCZONE WEDŁUG PRAWA POLSKIEGO Autor: ~starsza pani;) [46.148.174.*]
    nalezy zakonczyc manipulowanie graczami poprzez rozpowszechnianie wiadomosci , ze akcje na GPW mozna anulowac ( czyt. wymazac ) tylko za sprawa chciejstwaTarico

jest to czysta nieprawda!!!
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Oferta publiczna lub dopuszczenie papierów wartościowych do obrotu na rynku regulowanym wymaga sporządzenia prospektu emisyjnego, zatwierdzenia go przez Komisję Nadzoru Finansowego oraz udostępnienia go do publicznej wiadomości. Komisja może odmówić zatwierdzenia prospektu emisyjnego w przypadku, gdy nie odpowiada on pod względem formy lub treści wymogom określonym w przepisach prawa

Papier wartościowy to dokument stwierdzający istnienie określonego prawa majątkowego w taki sposób, że bez posiadania tego dokumentu nie można wykonywać tego prawa, a przeniesienie własności tego dokumentu powoduje przeniesienie również tego prawa.
    Relacja między papierem wartościowym a prawem to inkorporacja ("papier wartościowy X inkorporuje prawo majątkowe Y").

Istota, funkcje i regulacja papierów wartościowych różnią się w zależności od systemu prawnego, w którym obiegają. Inne są regulacje systemu anglosaskiego, inne - systemu germańskiego, jeszcze inne - systemu romańskiego. W Polsce przyjęty został, z niewielkimi modyfikacjami, system germański. Podstawą polskiego systemu papierów wartościowych są przepisy art. 921[1]-921[2] Kodeksu cywilnego. Poszczególne rodzaje papierów wartościowych są regulowane przez odpowiednie ustawy szczególne.

A TERAZ JEZELI ZNACIE REGULACJE PRAWNE GPW TO ODPOWIEDZCIE SOBIE SAMI CZY MOZNA ANULOWAC AKCJE CEDC...

dla tych co nie znaja odpowiadam ze------------ NIE MOZNA !!!---------

• Re: Dlaczego Tariko mnie nie lubi? Autor: ~zammm [89.67.253.*]
    Post utworzony 5 miesięcy temu znowu manipulują
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.