• mysle ze Autor: ~harry [79.163.145.*]
    fundy juz wszystko wiedza tylko drobnych trzmaja i po co czekac z tym raportem pytam sie
  • Re: mysle ze Autor: ~Bodzio [77.254.4.*]
    Gdzie jest raport kierwaaaaaaaa
  • Re: mysle ze Autor: ~Gall Anonim [88.220.117.*]
    myślę, że nie ma się czym pochwalić
    i dobrze myślałem. A po czwartym kwartale będzie jeszcze gorzej. Kiedy w końcu zmiana Zarządu?
  • Re: mysle ze Autor: ~XTX [31.182.131.*]
    Dlaczego gorzej? przychody są większe,4 kwartał jest najważniejszy.
  • Re: mysle ze Autor: ~arot [31.182.131.*]
    Zysk operacyjny też jest lepszy.
    ja patrzę na zysk netto który jest o połowę mniejszy. A to chyba najważniejsze.
  • Re: mysle ze Autor: ~AROT [31.182.131.*]
    Dnia 2012-11-14 o godz. 22:11 ~Gall Anonim napisał(a):
    > ja patrzę na zysk netto który jest o połowę mniejszy. A to
    > chyba najważniejsze.
    Mieszko cały czas inwestuje,ważniejszy jest zysk operacyjny.Zysk netto będzie wysoki po 4kwartale tak jak w 2011
    założę się, że nie będzie wysoki. Ale żeby się przekonać to musimy poczekać kilka miesięcy. Pozdrawiam :)
  • Re: mysle ze Autor: ~harry [79.163.150.*]
    przychody ok 10% zysk operacyjny ok zysk netto do dupy ale przychody mnie sie podobaja jest lepiej niz colian ktory nic sie niepoprawil w przychodach czyli mieszko i inni odbieraja klientow pozdrawiam kupie jak spadnie
  • Re: mysle ze Autor: ~xtx [31.182.131.*]
    Powtarza się ten sam scenariusz co wynikach za 2 kwartał,mała panika i potem spokojne wzrosty.Wynik zysku operacyjnego bardzo dobry myśle ze do końca roku Mieszko będzie po wyżej 5zł,Fundusz powinien spokojnie dowieśc wynik a kupował srednio po 3,7.
  • Re: mysle ze Autor: ~shodan [178.36.22.*]
    co ci sie tam powtarza chopie.Zyski spadaja zobowiazania rosną , jak to siedzieje??/
    dwie nogi wiecej a kangur skacze wolniej ,czyzby zaczynaly mu doskwierac?Przypomina sie cudowne przejecie przez trakcje ktore omal nie pograzylo tej firmy.Czy zyski grudnia uratuja kurs przed 3,60? ano zobaczymy
  • Re: mysle ze Autor: ~xtx [31.182.139.*]
    Zobacz raport jednostkowy, tam jest po trzech kwartałach strata ,przejęte spólki są na plusie o 4 kwartał jestem zupełnie spokojny myśle że dwadzieścia milionow zupełnie realne.W 2013 będą widoczne efekty przejęc.Jeżeli komuś nie podoba sie Mieszko to może spokojnie sprzedać.i kupic np. Wawel c/wk4 albo Jutrzenke z spadajacym rynkiem.
  • Re: mysle ze Autor: ~Shodan [77.254.36.*]
    nie ma raporu jednotkowego kolego to jest grupa i trzeba czytac konsolidacje nie ma raportow jednostkowych dopiero jak sprzeda obie nogi bedziemy czytac jednostkowe.
    Powiem tak dziwnie sie sklada ze kurs nie chce rosnac kiedy od dawna wiadome sa zle wyniki,bo gdyby byly dobre, inside trading podnosiloby kurs ,proste i skomplikowane.
    Wyglada na to ze ludzie zamiast cukierkow duzo chcetniej kupuja do domu kielbase ,konkurencja rozbija marze a dyskonty ja rozdrobnily do tego dochodza kredyciki jakie biora spolki zalezne i obsluga zadluzenia.
    AAA pamietajcie o jednej sprawie ,sa do splacenia obligacje z a m i e n n e na akcje i nie bawem liczba akcji mieszko na gieldzie zwiekszy sie.,....
    no wreszcie ktoś coś mądrego napisał. To co robi Mieszko to równia pochyła zmierzająca do bankructwa. Popatrzcie na zadłużenie i na bardzo szybko malejący zysk. Czwarty kwartał może i będzie lekko na plusie ale szaleństwa nie będzie bo jak ktoś siedzi w branży to widzi, że Mieszko ma kiepską ofertę świąteczną (nie chodzi o produkty ale o ofertę dla Dystrybutorów, którzy na pewno nie potraktują Mieszka jako priorytetowy produkt np. do paczek świątecznych itp). Po czwartym kwartale przyjdzie pierwszy kwartał 2013 i Mieszko na pewno nie poszaleje na ofercie wielkanocnej czy komunijnej bo po prostu nie mają kasy a przede wszystkim nie mają pomysłu. Wynik na razie jest jaki taki bo pokazują skonsolidowany razem z Arturem i Pergale ale za chwilę trzeba będzie porównać wynik skonsolidowany na wszystkich spółkach do analogicznego wyniku na wszystkich spółkach. I co wtedy będzie? Będzie wielkie g...! Zysk w trzecim kwartale jest kiepski bo w Mieszku leży kanał tradycyjny (czyli sprzedaż krajowa przez hurtownie) który w każdej spółce generuje najlepszą marżę. Sieci i eksport mimo że sprzedają dużo nie nadrobią utraty marży. I będzie coraz gorzej w tym temacie. Mieszko albo padnie albo zostanie głównym producentem dla Biedronki i tym podobnego syfu. Tracą rynek krajowy, spada im dystrybucja numeryczna i ważona - pętla się zaciska... Dlaczego Prezes siedzi cicho i nie chwali się wynikami i danymi z Nielsena? Bo te dane są kompromitujące. Co o tym myślicie?
  • Re: mysle ze Autor: ~harry [79.163.152.*]
    gal czy ty masz akcje mieszka cz y sprzedales czy chcesz kupic pierdol nie pisz masz to sprzedaj niemasz nie kupuj niepisz swoich wywodow bo one sa gowno warte
  • Re: mysle ze Autor: ~XTX [31.182.139.*]
    Znawco na czym Mieszko zrobił przychody i najważniejsze zysk operacyjny trawką handlował?JESTEŚ pajacem albo naganiaczem na spadki.
  • Re: mysle ze Autor: ~shodan [178.36.34.*]
    zdaje sie ze najwiecej maja z wyrobow czekoladowych ,te informacje dokladnie mozna wyluskac z raportu polrocznego.W styczniu bede mial ciekawe dane dotyczace wyliczen marz na wyrobach mieszka z platnego serwisu i chetnie wam tu cos przytocze jesli bedzie chwila.
    XTX sam jesteś pajacem i jeśli ci się nie podobają moje wypowiedzi to po prostu ich nie komentuj lub udziel konstruktywnego komentarza. Ja znam Mieszko bardzo dobrze nie od strony wyników giełdowych tylko ze strony ich codziennej działalności. Stąd moje posty. A Ty może wykaż się odrobiną intelektu i przestań rzucać mięsem bo nie jesteś w swojej obsranej oborze.
  • Re: mysle ze Autor: ~shodan [77.254.43.*]
    nie ma nic zlego w scieraniu,nigdy sie nie spotkacie ,im wiecej iskier tym madrzejsze wnioski a tu sie walczy opieniadze a nie o zgadzanie sie zkims
  • Re: mysle ze Autor: ~xtx [31.182.186.*]
    Dnia 2012-11-17 o godz. 20:56 ~Gall Anonim napisał(a):
    > XTX sam jesteś pajacem i jeśli ci się nie podobają moje
    > wypowiedzi to po prostu ich nie komentuj lub udziel
    > konstruktywnego komentarza. Ja znam Mieszko bardzo dobrze
    > nie od strony wyników giełdowych tylko ze strony ich
    > codziennej działalności. Stąd moje posty. A Ty może wykaż
    > się odrobiną intelektu i przestań rzucać mięsem bo nie
    > jesteś w swojej obsranej oborze.
    Mnie nie interesuje czy w Mieszko pracownicy zarabiają dużo czy mało,na jakich są umowach,ja jako znaczący akcjonariusz jestem zainteresowany wzrostem wartości firmy.Po konsolidacji 2 podmiotów widzę znaczącą poprawę,uważam że jest mnóstwo miejsca na poprawę wyników.Są ku temu powody znaczące spadki cen surowców,łączenie działów i najważniejsze duże upusty przy zakupie surowców,przychody powyżej pięćset milionow.I to jest tyle w tym temacie(MERYTORYCZNIE) pajacu.
  • Re: mysle ze Autor: ~mul [83.11.106.*]
    mnie się ten Mieszko podoba
  • Re: mysle ze Autor: ~shodan [178.36.8.*]
    a mi podobac sie przestal ,jak patrze co przez rok zdzialal kurs grajewa czy innych spolek zaluje tej inwestycji,jesli kurs nie ruszy w lutym zamykam pozycje
[x]
MIESZKO 0,00% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.