• Moj się rusza!!! Autor: ~Myślący [150.254.174.*]
    Moj się rusza, czy nasz scenariusz z pompowaniem ceny Moj-a się spełni? Czy jest to pokłosiem tego artykułu?

Hossa na spółkach elektromaszynowych trwa!

W ostatnich tygodniach analitycy nie potrafią się zdecydować, czy jesteśmy już świadkami hossy, czy doświadczymy kolejnych spadków. Opinie zmieniają się niczym chorągiewka na wietrze pod wpływem wzrostów i spadków na indeksie największych spółek na GPW. Tymczasem w znacznie mniej modnym sektorze spółek elektromaszynowych od roku mamy do czynienia z hossą.

Do takiego wniosku możemy dojść, patrząc na okres ostatniego roku (11.10.2011 – 11.10.2012). W tym czasie WIG20 zyskał trochę ponad 5%, sektor spółek elektromaszynowych natomiast urósł o 25% (liczone z uwzględnieniem kapitalizacji spółek) lub 29,95% (bez uwzględnienia wag dla konkretnych spółek).

• Re: Moj się rusza!!! Autor: ~zrozpaczony [93.154.194.*]
    A mój tylko po viagrze !!!
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~zxc [178.36.55.*]
    Haha 18 k obrotu... tak to się nawet trup w trumnie rusza.
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~poddenny [93.154.194.*]
    Mój nawet po viagrze nic !!! A pompować się chce.
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~zrozpaczony [93.154.194.*]
    No to scenariusz pompowania się nie spełni !!! Proponuję ssanie.
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~icm [195.8.97.*]
    Fasing na akcjach MOJa przez kilka dni zyskał około 2 mln zł.w wycenie pakietu
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Dajcie spokoj z tym moj.

Firemka ma zysku tyle, ze nawet auta porzadnego kupic nie mozna.

Nie warto o tym w ogole pisac. A podniecanie sie tym, ze Fasing ilestam milionow zyskal, bo akcje za 10 tys zlotych ktos kupil jest absurdalne.....

Niech MOJ pokaze milion zysku za kwartal to pogadamy
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~Myślący [150.254.174.*]
    Jestem ciekawy jednego. Skoro to taka zła firma, niepłynna i szkoda o niej mówić, to dlaczego tracisz czas na pisanie i komentowanie wydarzeń związanych z jej kursem giełdowym? Jest tyle innych firm.
    To jest forum Fasingu, wiec mnie interesuje Fasing.

MOJ to firma zalezna, ktorej wklad w zysk fasingu jest zaden. Wiec po co w ogole o tym pisac?

Nie lepiej np. rozmawiac o przyszylych inwestycjach w gornictwo ?

Moim zdaniem calkiem ciekawe zmiany sa w podejsciu do tej branzy na poludniu Europy. Dotychczas gornictwo bylo uwazane, za cos brudnego i nieciekawego, a teraz np. Portugalia upatruje w tym swoja szanse na wyjscie z kryzysu!
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~SHUN [94.246.150.*]
    wszystko jest napisane w komunikatach... także i milion zysku za kwartał w przyszlym roku jest mozliwy :)
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~icm [195.8.97.*]
    wkład kursu MOJa na bilans finansowy Fasingu jest OCZYWISTY
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~SHUN [94.246.150.*]
    kurs nie ma żadnego wpływu.....chyba żeby zakwalifikowali MOJa jako aktywo do sprzedaży, to wtedy tak.... mi chodzi oto że MOJ może od przyszlego roku zacząć pokazywać conajmniej 1 mln zł zysku kwartalnie
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~zxc [178.36.190.*]
    Ja do Moja mam sentyment bo to moja najgorsza inwestycja w życiu była -jak spadał na 3.5 zł z 5 to ponad 50 k na nim straciłem - głownie dlatego że w ogóle nie był płynności i nie było jak wyjść - jedna transakcja i sprowadzałem kurs o -10 %. A wcześniej płynność była dobra. Na szczęście odrobiłem wszystko z nadwyżką na Azotach Tarnów, bo inaczej moja przygoda z GPW by się na Moju zakończyła. Ale tego jak ciężko wyjść z martwego bagna nauczył mnie właśnie MOJ.
    Fajny post zxc :)

Chyba kazdy z nas ma taka spolke na ktorej wtopil....

Miejmy nadzieje, ze Fasing nie bedzie jedna z nich....
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~Fas [193.19.125.*]
    Przy wyjściu z Fasinga..może byc podobnie
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~fast [193.19.125.*]
    pdwójny szczyt się zarysowywuje..Uciekaććc
  • Re: Moj się rusza!!! Autor: ~pojmoj [79.232.47.*]

...jednoznacznie....."zarysowywujesz"...swoimi wpisami nawet potrojny szczyt ,
    ale niestety wlasnej glupoty !!!
    pzdr.dla myslacych.
[x]
FASING 0,79% 12,80 2025-09-26 16:09:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.