Dlaczego Zarząd doprowadził do emisji akcji po 0.92 zł jeśli wiedział że jest to niezgodne ze statutem? Czy zablokowanie zmian w statucie spowoduje, że emisja będzie po minimum 2 zł? Czy takie działania są zamierzone, czy wynikają z nieudolności Zarządu?
TERAZ CO CHCIELIŚCIE TO MACIE W INNYM KRAJU JAK JEST UPADŁOŚĆ TO DBAJĄ O AKCJONARIUSZY WSZYSTKICH POKRZYWDZONYCH A TU CO POMNIKI FONTANNY I ZADYMY BY W MEDIACH BYĆ A RESZTA TO CH.......NIE ZAPŁACILI - NIE MA SPRAWY !! W NORMALNYM KRAJU JAK PREZES DOPROWADZI DO UPADŁOŚCI FIRMY JEST SKOŃCZONY MA POKRYĆ STARTY ZAPŁACIĆ ODSZKODOWANIA I NIE MOŻE BYĆ PREZESEM CHYBA ,ŻE JEDNOOSOBOWEJ WŁASNEJ FIRMY ZMYWAJĄCEJ SEDESY BY NIE ROBIĆ NIKOMU WIĘKSZEJ SZKODY .A ,ŻE TU JEST PRL I TOWARZYSZE WIEC MAMY BIZNES JAKI MAMY BIZNESMENI ROBIĄ SOBIE MILIONY ZA PRZEKRĘTY OSZUSTWA A RESZTA TARCI PRACE A DŁUGI PONOSZĄ INNI PODATNICY , I TAK SAMO TE PRZEJĘCIA I NOWE "OTWARCIA" TEZ BĘDZIE KOLEJNA ZADYMA - BO W NORMALNYM KRAJU JEST ZAMYKANE WSZYSTKO LICYTOWANE DODAWANE POKRZYWDZONYM FIRMĄ I PRACOWNIKOM A POTEM JEST BILANS ZAMKNIĘCIA I POTEM NOWE PODMIOTY NOWE FIRMY JAWNIE W PRZETARGACH ZAKUP TYCH FIRM I OTWARCIE NOWE I NOWEGO PODMIOTU A NIE STAREGO G.........A TU JAK ZWYKLE REKA RĘKĘ UMYJE I KOLEŚ KOLESIOWI POMOŻE .
Przy takim Zarządzie i 5 groszy za akcję to dużo. Z 3 zł na dwadzieścia kilka groszy to trzeba się bardzo starać. Akcjonariusze to Zarządowi wynagrodzą.
Tu jest taki sam sposób oszukiwania akcjonariuszy jak na IDMie. Dołowanie kursu przez Zarząd i tania emisja dla siebie i wybranych. W zasadzie bez większych zmian można pozew złożyć z tą samą argumentacją. Ciekawe czy ktoś z SII będzie na walnym?
Dokładnie. Od dawna o tym piszę.
I pisała dawniej anna, która chciała z tym walczyć. Przekonywała do udziału w poprzednich walnych i walczyła jak lwica nie tylko o swoje.
Została zignorowana i wysmiana. A miała rację! Cholerna rację.
Ktoś z SII zapewne bedzie, skoro juz poprzednio tym sie zainteresowali, ale co z tego wyjdzie - nie wiem...
Z jednym tylko nie zgadzam się - kurs nie jest dołowany przez zarzad.
Tu działa grawitacja i on osuwa sie pod własnym ciężarem, bo juz ogłoszono bankructwo, a do tego upadłość likwidacyjna rabatu, co wizerunkowo pogrążyło bomi jeszcze bardziej.
Poza tym na franczyzę chetnych nie ma, a jeden czy dwa sklepy nie uratują bomi. Długi zaś rosną, co za miesiąc zobaczymy w raporcie.
Bomi zaś nie ma juz czego sprzedawać ani na czym zarabiać.
I od dawna bomi nikt nie chciał, tak jak rabatu, który okazał się nie zlotym bomijajem, lecz brzydko pachnącym zbukiem...
IMO - za coraz prawdopodobniejsze uważam, iż do Gwiazdki bomi nie dotrwa na gpw...
"anna"z całą pewnością tutaj racji nie miała.
Ta wariatka wierzyła w swoją pseudo-analizę techniczną i to ją zgubiło.
Nic dziwnego, że odeszła z forum w niesławie.
Dobrze, ze ty, złodziej cudzych mysli, to piszesz...
Ty to jesteś tu sławny za swoje pseudoodkrywcze posty.
A annie, bomikracusiu, nawet szpileczek nie jesteś gdzień czyścić...
I dużo, bardzo dużo brakuje ci do jej wiedzy z at...
Ty tylko potrafisz podszywać się pod cudze teksty i udawac madrzejszego...
Ale dobrze, ze masz bomi i patrzysz, ze swą genialną wiedzą, jak ci bomikapitał maleje...
No i ten smiech rankora, którego teksty wykorzystywałeś jako swoje...
Dla Anny można mieć szacunek za to co próbowała osiągnąć. Na IDMie też działała ta sama grawitacja i zdołowała kurs z 2 zł na 20 gr dla zrobienia taniej emisji. A kto jak nie Zarząd odpowiada za takie wyniki finansowe i za taką strategię? Dlaczego nie było większej emisji z PP na początku roku, tylko dla jakichś spółek cypryjskich. Rabat i LD Holding dawały spory zysk w ubiegłym roku. W ponad 95% Rabat należał do Bomi. A 100% LD Holding w Rabacie. No i po co te zabiegi z wyprowadzeniem Rabatu z LD Holding przez emisje bez PP za bezcen? Przecież to działania tego wspaniałego Zarządu. Tak to wszystko
OK, w sensie niekompentencji, nieudolności itp. - zgadzam się.
Pisałem o tym, ze nie wierzę,by zarząd celowo zabiegał o zdołowanie kursu, by tanio sie obkupic.
I zacząłbym dawać bomi jakies szanse na przetrwanie, gdyby własnie pojawiły sie sygnały, iż insiderzy skupuja.
Ale jestem ciekawy przebiegu walnego i jego efektów...
Jak bomizarząd z tego wybrnie i jak potoczą się losy tych, co ostatnio nie dostali absolutorium.
No i czy obecny zarząd je później dostanie...
Trudno nazwać niekompetencją świadome i celowe działania na szkodę akcjonariuszy. Gdyby to była niekompetencja to już dawno byłby zmienony lub sam by się podał do dymisji. Poprzedni Zarząd i tak znacznie mniej szkód wyrządził. Może nie zdążył, ale do obecnego nie ma co nawet porównywać.
Wskaż te świadome i celowe działania zarządu na szkodę akcjonariuszy i poprzyj to odpowiednim paragrafem, a potem wyjaśnij, czemu nikt inny tego nie dostrzega i nie złożył doniesienia do prokuratury, KNF itd?
i tu wykazal sie niewiedza, bo InterMarche, ktory rozpoczal mega ekspansje na polski rynek, przejmuje sklepy Bomi.
Jest prawdopodobne ze zobaczymy InterMarche - Bomi wspolna francyze.
Pozdrawiam
PS Hej rankor2, czy mozesz temu zaprzeczyc? bo ja wiem o tym na 100%
Piszesz głupoty i masz powierzchowną wiedzę.
Nawet nie wiesz, co znaczy słowo insider.
Intermarche, biedronka i inne podmioty przejmują lokalizacje po bomigruzach.
Pokaż, gdzie jest mowa o jakiejś fuzji czy przejęciu bomi przez IM?
Jest prawdopodobne, ze kiedyś zmadrzejesz... ;-D
Na 100% to ty wiesz, ze nic nie wiesz...
I jeszcze poczytaj:
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
Myślisz, że skoro ty bierzesz leki na swoje bomiuspokojenie, to inni też? ;-D
Ale nie mam nic przeciw temu, ze leczysz swą bomideprechę... ;-D
I już zmiekła ci rurka, bo nie potrafisz tak rzeczowo odpowiedzieć... ;-D
I zapamiętaj, ortograficzny niedouku, ze piszemy "wziąć" a nie po twojemu...;-D
Cienki jesteś w myśleniu, pisaniu i wiedzy o bomi... ;-D
bez obrazy ale rankor ma tutaj rację. Jeśli informuje się że wg ciebie coś jest "prawdopodobne" to wyklucza się to z "ja to wiem na 100%". nie wiesz moim zdaniem też co piszesz tylko zwyczajnie wymyślasz
Hehe, ja bronię ciebie, przed bomidesperacją... ;-D
A ze mam uciechę z ciebie - to osobna sprawa.
Prezesa nie bronie ani zarządu, bo od dawna piszę, ze mu/im nie ufam.
To ty piałeś z zachwytu po jego wyborze i pisałeś, ze ekspert od bominaprawy wreszcie nastąpił.
A potem zmieniłeś zdanie i stałeś się się jego wrogiem... ;-D
Ale i tak najbardziej bgoli cię, ze rankor miał rację i zobaczyłeś 0,18... ;-D
To musiało zaboleć...
Tylko dwa grosze brakuje do 0,16...
A nie wierzyłeś... ;-D
Poczekaj, przyjdzie czas i na 0,16... ;-D
A moze i niżej...
Niemożliwe?... Zobaczymy... ;-D
I ciekawe, co wtedy napiszesz...;-D
Już nie chwalisz się, ze dokupujesz?...
Nie ma kasiorki na usrednianie?... ;-D