• Sprzedaż Rabatu Autor: ~ok [77.237.14.*]
    Kiedy informacja za ile syndyk sprzedał Rabat. Według mnie negocjacje co do ceny trwały długo to i cena powinna być przyzwoita skoro kilku chętnych było. Myślę, że zarząd wie co robi bo wk Rabatu to 355 mln. Emisja wariantów w dniu 10. 10. 12. prawdopodobnie zostanie wycofana chyba, że będzie zainteresowany inwestor. Dziwne jest że z rynku nikt nie skupuje skoro za 12 mln miałby cała firmę mimo stanu upadłości swoją wartość posiada.
  • Re: Sprzedaż Rabatu Autor: ~Lolo [89.77.122.*]
    Jakie 355mln? Człowieku obudz się.Rabat został zniszczony, spółka która co roku przynosiła zyski tak po prostu zostanła zlikwidowana (rozkradziona). Za pare magazynów dostana co najwyzej kilkanaście mil
  • Re: Sprzedaż Rabatu Autor: ~pixel [77.65.85.*]
    A właściwie to jaki majątek ma teraz BOMI? Bo to co wynajmują dla mnie się nie liczy. A poza tym mają teraz w ogóle cokolwiek (oprócz długów ma się rozumieć)>?>?>?>?>?>?>?>?
  • Re: Sprzedaż Rabatu Autor: ~lolo [89.77.122.*]
    No maja akcje bankruta Rabatu no i jeszcze parę lokalizacji w Olsztynie i Koszalinie,
  • Re: Sprzedaż Rabatu Autor: ~Piotr i Paweł [46.134.11.*]
    Czy ktoś zawiadomił prokuraturę o jawnym przekręcie z wyprowadzeniem majątku? może rankor napisze donos
  • Re: Sprzedaż Rabatu Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Dnia 2012-09-26 o godz. 16:38 ~Piotr i Paweł napisał(a):
    > Czy ktoś zawiadomił prokuraturę o jawnym przekręcie z
    > wyprowadzeniem majątku? może rankor napisze donos

Teraz toś się wydurnił... ;-D
    Wyszedłeś na skrajnie tchórzliwego i mądrego inaczej... ;-D
    I do tego chyba nie umiejącego redagować pism urzędowych... ;-D
    Teraz to się nie dziwię, żes wtopił na bomi... ;-D

A co, ty donosicielski bomitchórzu, chowasz się za moimi plecami?... ;-D
    Chcesz by ktos madrzejszy ratował ci kasę?
    Jak jesteś taki donosiciel - napisz donos.;-D
    Jak masz podstawy do donosu - chociaz przedstaw je na forum.
    Ja to brzydzę się takimi tchórzliwymi donosicielami ;-D
    Ale zapamietam twoje IP

Ja to teraz będę miał ucieche do pisania, że na forum jest jeden taki skrajnie madry inaczej, który był madry, by wejść w bomi, a teraz szuka pomocy innych, by mu wyciagneli wtopiona bomikasę.

No nie, teraz swa mądrością inaczej przebiłeś nawet kracego ;-D
    Kracy to kradł cudze myśli, ale przynajmniej nie zniżył sie do donosicielstwa...
    Możesz kracemu buty czyścić... ;-D
  • Majątek Bomi Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Zgodnie z raportem za H1 - 95 565tyś PLN

Ale 50mln to zapasy i zobowiązania odbiorców. Te 50 mln można spokojnie ciachnąć o o
    połowę. Bankrutowi się nie płaci, a zapasy, których nie ma gdzie sprzedać, się terminują.

Wartości 36 650tyś PLN (aktywa rzeczowe i nieruchomości inwestycyjne) też nie byłbym pewny. Pewnie są one tyle warte, ale klient przyciśnięty do mury zmuszony jest czasem sprzedawać poniżej wartości.

Jeszcze nie znamy wyników za Q3, a te na pewno będą tragiczne. Na H1 było tego (z pominięciem wykreślenia Rabatu) ca. 50 mln straty. W Q3 straty generowane przez Rabat już nie będą obciążać bilansu Bomi, więc strata za Q3... 50mln?
  • Re: Majątek Bomi Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Dnia 2012-09-26 o godz. 17:39 ~Zenek napisał(a):

> W Q3 straty
    > generowane przez Rabat już nie będą obciążać bilansu Bomi,
    > więc strata za Q3... 50mln?

Ja bym to zwiększył do ok. 60-80 mln pln...
    I to byłaby wersja optymistyczna.
  • Re: Majątek Bomi Autor: ~Piotr i Paweł [178.56.5.*]
    rankor spokojnie koleś bo ci żyłka pierdząca pęknie od nadmiaru inteligencji...
    buty to chłopcze będziesz czyścił zenkowi !!zapamiętaj bomichujku ....
    i jeszcze jedno... Bomi to mamy zamiar odkupić tylko czekamy na ....ty wiesz dobrze na co hej
  • Re: Majątek Bomi Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Nawet gdybyście odkupili Bomi za zeta, to za tego zeta kupujecie 303mln zobowiązań krótko terminowych.

Brawo! Interes roku.

Chłopie! Aby coś kupować, to trzeba poznać warunki ZAWARTEGO układu.

Te warunki poznasz gdzieś w styczniu 2013r.
  • Re: Majątek Bomi Autor: ~max [82.26.17.*]
    Czyzbysmy mieli ogloszenie likwidacji Bomi a pozniej zjawi sie rycez na bilaym koniu i zaproponuje ze kupi trupa Bomi ?

max
    pytaj rankora on tu miszcz nad miszcze ....a tak na poważnie to zeniu dług będzie zredukowany a może i zamieniony na akcje ....dla nas to możecie zbić kur na 1gr wtedy przejmiemy bomi wraz z żoną prezesa hahahhahahhaha
    No i sobie przejmiecie za 1 gr połowę z 303mln zobowiązań krótko terminowych (koniec H1) do spłaty w ciągu 8 lat.

Zapisy wierzycieli potrwają do listopada.
    Max

Harmonogram jest taki. Zgłaszanie roszczeń wierzycieli - termin końcowy: ca. pierwsza polowa listopada. Połowa listopada - ogłoszenie wyników za Q3. Zawarcie układu z wierzycielami.

Jak nastąpi likwidacja Bomi, to żaden rycerz się nie zjawi, bo jest wieża ale w niej nie ma królewny.

A poważnie, co miałby ten rycerz ratować? Franczyzę? Po co? Bomi jako podmiot umów najmu przestanie istnieć. Ewentualnie Cierpisz odkupi od syndyka prawa do używania nazwy Bomi. I tyle.
    Rankor2,

dla mnie to już nie ma znaczenia, czy będzie moje 50mln, czy Twoje DO 80mln.

Ja sobie tak liczę i liczę. Po tym co pokazał H1 widzę, że możliwość realizacji układu jest ... taka sobie?

Jak dojdzie moja ministratka... To może wystarczyć, aby ...

Nie ma znaczenia, czy serce przepija się scyzorykiem, czy włócznią.

Nawet jeśli, optymistycznie, stratę za Q3 pokryje te 50 mln w zapasach i należnościach, to zostanie 3X mln w środkach trwałych. 110 mln długu - 3X mln daje coś 80 mln do spłaty. Przy prognozowanych zyskach przez zarząd 8mln rocznie... to 10 lat. A mają zostać spłacone przez maks 8lat.

I to mi się najbardziej nie zgadza.
    niech liczy rankor on ma inny kalkulator
  • Re: Majątek Bomi Autor: ~rankor [78.28.33.*]
    Niech rankor liczy, niech raqnkor napisze... ;-D
    Ty w ogóle do szkoły chodziłeś?
    kto ci czyta posty i za ciebie odpisuje?... ;-D
    Cienki jesteś w inwestowaniu (bomi jest tego dowodem), cienki w dowcipie, cienki w wiedzy o bomi...
    ugryźć nie możesz, to chociaż pohałasujesz zza płota.. ;-D

Ale lubię takie posty jak twoje... ;-D
    Jeszcze doczekam się, jak napiszesz, jak to jesteś bomizarobiony... ;-D
    Ale dobrze, ze forum czytasz, przynajmniej dowiesz się czegoś od madrzejszych... ;-D
  • Re: Majątek Bomi Autor: ~Piotr i Paweł [79.162.116.*]
    pamietasz strzał na 0.50 ?wtedy poszły pierwsze zakupy drugie na 0.30 i to dwa razy ...........nie powiem pomogłeś i masz u nas flaszkę teraz spręż się i spraw aby zaliczć szybko 10gr dostaniesz coś więcej hej
  • Re: Majątek Bomi Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Najpierw nawołujesz do pisania donosów, a teraz jeszcze korupcja... ;-D

Piszesz pod róznymi nickami i potem używasz schizofrenicznych zaimków?... ;-D

No i myślisz, że każdy jak ty, czeka na flaszkę?
    Juz twoi kumple z trzepaka nie daja się nabierać na twe bomibajki o zyskach, bo spojrzeli na kurs?
    Nie postawili ci dziś browara?... ;-D
    musisz szukać żyranta na kapsla?... ;-D

i już nie piszesz swego "buhahahaha"?... ;-D
    Głupio tak czytać, ze na własne życzenie dorobiłeś się opinii bomikonfidenta?... ;-D

Nawołuj dalej do pisania donosów.. ;-D
    A potem napisz swe "hahahaha" - nikogo to nie bawi, ale musisz sobie jakos poprawić samopoczucie ;-D
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.