America Movil Europe BV, narzędziem inwestycyjnym Slim, zakończyła umowę nabycia Pecik działań Privatstiftung, jak to podano w czerwcu.
. .
Meksykański miliarder Carlos Slim zamknęła transakcję zakupu 16% Telekom Austria Inwestorowi Ronny Pecik poinformował austriacką grupę.
Oświadczeniu, że w wyniku nabycia matrycy Mexican America Movil, bezpośrednio i pośrednio kontroluje 22,76% udziałów w Telekom Austria AG.
News jest po spadku o 6% akcji Telekom, po tym jak firma ogłosiła w poniedziałek, że nie planuje się wyciąć dywidendę w 2012 i 2013 mają być skuteczne.
Meksykański biznesmen zwiększył imperium w telekomunikacji, a zwłaszcza mobilne. W rynku Ameryki Łacińskiej, ma silną pozycję w Europie i zyskał grunt z zakupem akcji w holenderskim KPN, Telekom Austria, i pokazuje zainteresowanie polskim Hawe.
. .
kazdy ma swoja wlasna teorie. ja cierpliwie czekam. na BRS, optimusie i jeszcze kilku spolkach juz to przerabialem. Hawe =SOLO, a on jest baaardzo zdeterminowany.
Slim zainwestowal na rynku austriackim, a polski jest dużo większy, to dlaczego uważasz, że wejście w Hawe jest przez Slima niemożliwe?
Z Karkosikiem zarobili????
Szczegółnie przez ostatnie dwa lata na Boryszewie.
Na Midasie też zarobili Ci co kupili po 1,34zl a spezedali powyżej 2zl
ale wiemy, że więcej osób straciło.
na każdej spółce komuś uda się zarobić, ale często są to wyjątki.
Czemu wam sie ciagle wydaje ze Hawe to gra warta swieczki Slim przejal czesc austryjackiego telekomu ja to rozumiem ale blizsze to info przejecia przez niego TP NETI wielkosc moze podobna) a Hawe to firemka w swiecie !!!! majaca kilka kilometrow swiatlowodów a Solo potrzebuje nie sieci swiatlowodów tylko jednego dwoch a jest jeszcze jedna firma panstwowa ktora ma swiatlowody wzdłóz rurociagow !! Dzis wszystko jest oczywiscie mozliwe nie jestem Slim czy Solo ale FAKT JEST FAKTEM do konca roku mozemy jeszcze dwa razy dojsc do 3 zl i do 6 zl