• Upadłość Autor: ~melchizedech [85.11.73.*]
    A dlaczego Rabat złożył wniosek o ogłoszenie upadłości, a nie wierzyciel?

• Re: Upadłość Autor: ~ktoś [46.151.76.*]
    ..tu w ogóle cyrki odchodzą,notowania dzisiejsze to jakby automat grał,ciągle ten sam szablon się potwarza.
  • Re: Upadłość Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Nie od dzisiaj, ale od dawna.
    Dopiero dziś chyba to zauważyłeś i nie chciałeś uwierzyć, gdy wczesniej o tym pisałem.
    Ale faktycznie dziś jest jedno wielkie rozczarowanie spólką, determinacja i wypatrywanie naiwnych z lewej, by ich poubierać...
    Stan na wczoraj:

Kapitalizacja 14,20 mln zł
    Wartość księgowa -153,81 mln zł
    rating D
    Zysk operacyjny -796,87 mln zł
    Przychody 1,28 mld zł
    Zysk netto -823,41 mln zł
    Wskaźnik Altmana (Z"-score) -19,67
    c/wk -0,09 (ujemna!)

Jest sens robić emisję?
    Po ile i dla kogo?
  • Re: Upadłość Autor: ~ds [81.190.124.*]
    Czy to oznacza że strata jest 5krotnie większa od wartości księgowej firmy?
    Obawiam się, ze tu nie tak prostą matematykę chodzi, a strata ma znacznie większy wymiar oraz wielopłaszczyznowy.
    Raczej bym to postrzegał w kategorii jakiegoś klejnotu, którego wartość kruszcowa jest inna, a wartość rynkowa - znacząco inna.
    Smiem też postawic tezę, iż cześć dzisiejszego obrotu jest przekładfaniem z kieszeni do kieszeni, by nie spaść pod poziom 0,20.
    Wciąż jest tu wielu mocno zapakowanych, którzy nie zdołali wcześniej ewakuować się, wiec przynajmniej bronią kursu pod dalsze sypanie.
    Bo kolejne niemiłe infa będą jednak zbijac kurs...
    Choćby wyniki za konczący się 3Q.
  • Re: Upadłość Autor: ~Mar [94.42.198.*]
    zapomniałeś o akcjach menagerskich, tu jest ten sens. Prezes rozgrywa to wszystko z uśmiechem na ustach
    Onj się chyba teraz bardzo musi zmuszać do uśmiechu. Służbowego.
    Ale jestem ciekawy, co wyjdzie z tej marchewkowej emisji dla bomimenagerów.
    Bo chyba rabat zrobił im pod górkę...
  • DIAMENT FORBSA ZA 2012 Autor: ~różowy [91.212.84.*]

http://www.rabatservice.pl/rabatpomorze/wp-content/uploads/2010/09/diamenty.jpg

smiac sie czy plakac ?
  • Re: DIAMENT FORBSA ZA 2012 Autor: ~ktoś [46.151.76.*]
    ...bo u nas "kolesie" niszczą a nie tworzą,według zasady ..."co by tu jeszcze spier..." i oczywiście nachapać.
  • Re: DIAMENT FORBSA ZA 2012 Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    To na pewno o tem bomi-owaty rabat chodzi? ;-D
  • Re: DIAMENT FORBSA ZA 2012 Autor: ~obserwator [83.6.104.*]
    Nie chciałbym nikogo zniesławiać, ale z tego co się orientuję, tego typu "kocopały" to forma reklamy - kwestia ilości zapłaconych pieniędzy decyduje o tym, kto jest "nominowany" do czego lub jaki "tytuł" zdobywa, wielokrotnie się z tym zetknąłem. Przy ocenie przedsiębiorstwa raczej nie kierowałbym się oceną jakiejś gazetki, ani bym się nie obrażał, że tak robią.
    W sprawie Rabatu - zaczekajmy na zażalenie Rabatu, mają 7 dni od doręczenia, jakaś gra może jeszcze trwa, chociaż wygląda to raczej na biegającego po odcięciu głowy kurczaka.
  • Re: DIAMENT FORBSA ZA 2012 Autor: ~ms [89.76.227.*]
    czyli potwierdzasz że świat zszedł na kolesiostwo (psy) i tylko cwaniactwo się liczy. Ale jak to w życiu bywa nawet najlepszy cwaniak zostaje wykolesiowany przez innego cwaniaka. Moim zdaniem ten kryzys przetrwają tylko spółki które swoje działania opierają po pierwsze na zdrowych fundamentach a po drugie na transparentności czyli zasadach. Reszta badziewia zostanie odsiana. Bomi trwoniło kase z emisji na zakupy spółek po cenach duuuużo wyższych niż godziwe, dlatego mam wrazenie że było to klasyczne wyprowadzenie kasy. Bo jak nazwać obecna sytuację , gdzie nie ma kasy i odpisano około 600 mln wirualnej kasy.
    http://finanse.wp.pl/kat,7070,title,GPW-Lista-alertow,wid,14567870,wiadomosc.html?ticaid=1f3e2&_ticrsn=3

Czyżby w związku z tym tez toczyła się jakaś gra na czas?...
    ...możesz rozwinąć temat?
    Najzwięźlej ujmując - mam na mysli odwlekanie momentu wpisania bomi na listę alertów, nim jakiś z graczy zdąży całkowicie ewakuowac się (stawiam na supernówkę)...
    Ale chyba w tym roku to może nastąpić. I tylko nie wiem, czy i jaki wpływ bedzie to miało na strony układu, czy tez przyspieszy zamianę sciezki układowej na likwidacyjną.
    Ale na razie - tylko tak sobie głośno o tym myslę...
    Uczestnicy walnego moga jednak o to spytać prezesa...
    ... z listą się zgodzę z ewakuowaniem wybacz ale nie bo jakby chcieli juz ich dawno by nie było, bo może obroty żadne ale liczba akcji przy obecnym kursie spora.
    Radwańska z Woźniacką 1:0 w setach:)
    No własnie, też nie wiem, co mysleć o ewakuacji, poki nie zobaczę AKTUALNEGO stanu posiadania głownych graczy.
    Bo teraz od 2 miesięcy, to - IMO - tylko wyżej i grubiej wtopiona drobnica usiłuje coś uratować tym podawaniem tlenu.
    Prawdziwi grubi chyba już się wysypali (myślę o podprogowcach), ale czekam na info z najblizszego walnego. Chyba ze znowu zainteresowanych nie bedzie.

Prorokowałem 0,16 i juz niewiele brakuje...
    Niewiarygodna do niedawna cena 0,18 stała się obowiązującym NA RAZIE minimum historycznym. A to chyba nie koniec... Po lewej już widać 0,17.
    Ale i tak największy problem w obrotach i braku popytu.
    A drobnica przy takim FF nie dźwignie kursu mocno i trwale.

Pytanie tylko, jakie infa ukażą się w najblizszym czasie...
    IMO - 11 września insider zrobił ostatnia windę na względnie sporych obrotach i od tamtej pory już bomipiaskownicę pozostawiono drobnicy. By dobić do tamtego poziomu - kurs musiałby wzrosnąć o niemal 100%.
    A jednak popytu nie ma...
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.