Jak myślicie, ile zapłaci ktoś za przejęcie Rabatu wycenianego dotychczas w sprawozdaniach na 350 mln zł?
Czy Zarząd odda kontrolę poprzez zaniechanie uczestniczenia w walnym Rabatu?
A właściwie ile jest wart ten Rabat i całe BOMI? Jaki BOMI ma realny majątek i co się na niego składa? Stosunkowo niedawno było kilka zł na akcję - gdzie to nagle wyparowało ?>?>?>?>?>?>?>?
Tu powinna pojawić się opinia niezależnego biegłego rewidenta co do rzetelności wykonania sprawozdania finansowego..
Ale Zarząd akcjonariuszom jej nie przedstawił.
Nie wiem, czy jest jakiś chetny na rabat i za jaką cenę...
Ale zagrożenie dla kursu bomi widzę w ogólnej sytuacji:
http://wiadomosci.stockwatch.pl/gdzie-pojdzie-gielda-analiza-techniczna-wig20-mwig40-i-swig80,akcje,38347
Dnia 2012-09-16 o godz. 11:20 ~rankor2 napisał(a):
> Nie wiem, czy jest jakiś chetny na rabat i za jaką cenę...
> Ale zagrożenie dla kursu bomi widzę w ogólnej sytuacji:
> http://wiadomosci.stockwatch.pl/gdzie-pojdzie-gielda-analiz
> a-techniczna-wig20-mwig40-i-swig80,akcje,38347
...no i zapomniałeś napisać, że SUPERNOVA IDM FUND wywala swoje akcje.....))))
To się jeszcze okaże...
Nie znasz udziałów supernowej na dziś.
I lepiej, kracy, nie szukaj dymu, bo znów pokażę ci twoje posty, w których udawałes mądrego, a zwyczajnie podszywałeś się pod moje przemyślenia, kiedy pisałem pod innym nickiem.
Jesteś tu tylko nieudolnym plagiatorem przemyśleń sceptyka i rankora - czyli moich.
Innych swych dawnych nicków na razie nie ujawnię, bo czekam na okazję, by ci to wykazać, jak znów głupio sie wychylisz ;-D
No i to żałosne wypłakiwanie się przy cenie ok. 90 gr...
Jakoś teraz nie umiesz przyznać, że miałem rację, gdy kurs zjechał do 0,2x.
Pokaż swój własny sensowny post o bomi, w którym nie powielasz cudzych mysli?
Leczysz kompleksy, bo do zadnej dyskusji włączyć się nie mozesz z uwagi na brak wiedzy i doświadczenia.
No i ze strachu, ze zostałbyś wysmiany lub zdemaskowany w kolejnym plagiacie, czyli intelektualnym złodziejstwie.
Bawisz się w kompilacje, ale na forum i tak nie jesteś przez kogokolwiek poważnie traktowany. Nikt z tobą nie podejmował dyskusji, bo nie było o czym z toba dyskutowac.
Nawet twe prowokacje są infantylne.
Właśnie infantylność jest słowem, które najbardziej określa twą aktywność na tym forum.
Od jakiegoś czasu postanowiłem, że nie będę dzielił się ze swoją wiedzą na tym forum.
Jak będę coś wiedział to zachowam to dla siebie.
Z Rankorem2 też nie zamierzam wymieniać poglądów.
Nie ma sensu dyskutować z kimś, kto ma znikome pojęcie o AT, a braki w wiedzy próbuje nadrabiać humorem (czyt.chamstwem).
jak poskladali artystycznie HB to BOMI moga jeszcze szybciej, tam pod podbitke zagral Pawlak a tu inna osoba, z ktora wiazano spore nadzieje; schemat niemal identyczny...
Jaką kontrolę nad Rabatem? Rabat wart 350 mln? Smiac mi sie chce z tych wypowiedzi. Przecież Rabatu juz nie ma, nie handlują od kilku miesięcy. Myślicie, że sklepy zrzeszone czekaja z pustymi półkami ąż Rabat zacznie dostarczać towar, a może odrodzi się handlując z franczyzowymi Bomi w ilości 15 sztuk.
Jak śpiewał kiedyś Kuba Sienkiewicz "to juz jest koniec ,nie ma już nic"
Pacjent jest w agonii, ale o śmierci, to chyba jeszcze za wcześnie wyrokować.
Według Rabatowego, który zna rynek hurtowy i Rabat od środka - nawet zakładając, że jest dużym optymistą - na Pomorzu konkurencja się nie popisała, a odzyskanie dawnych klientów nie będzie bardzo trudne.
Jeśli dojdzie emisja ratunkowa, którą chcą zablokować bomifani, to jest według mnie szansa. Nie będzie to 600 mln obrotu i X strat, ale te 300mln możemy założyć z rentownością, powiedzmy 3%.
Dla Bomi oznacza to - zamiast dojnej krowy, zabiedzona koza, ale jakieś mleko dająca.