O 10 był wywiad z prezesem. W skrócie to o czym mówił:
- weryfikacja pozytywna prognoz do końca września,
- liczne zapytania o młyn z całej Europy, potencjalnymi odbiorcami również są firmy z branży farmakologicznej, nie tylko przemysł,
- kolejne akwizyje powinny zakończyć się jeszcze w tym roku (mówił o dwóch),
- wejście na główny parkiet po zakończonych akwizycjach - jako spółka średnia plus...
Dnia 2012-09-11 o godz. 10:10 ~rock4 napisał(a):
> no wszystko fajnie, ale wspominał coś nt. wyników testów
> młyna? kiedy wchodzi do produkcji? redaktorek TVNCNBC
> zapytał o to?
O wynikach testów młyna nic nie powiedział. O dacie uruchomienia stałej produkcji młyna również, jedank dał do zorzumienia (wg mnie), że to jest to na co spólka czekała..
Wspomniał jeszcze o dodatkowej emisji akji przed wejściem na głowny parkiet i o trwającym wyborze Domu Maklerskiego.
asad smeci, bo marzy mu sie korekta, ale ona niestety jeszcze nie nadejdzie, pewnie wczoraj sprzedal, zgodnie z zasada kupuj plotki sprzedawaj fakty:)-a tu info nie nadeszlo panie asad i reka w nocniku:), bedzie tak jak ja ci koleszko napisze, beda wzrosty bez wielkiej korekty az do infa i jeszcze spore dwa dni po nim, bo takie wrazenie zrobi na inwestorach:):):), ale jak kupisz jeszcze dzisiaj to i tak zarobisz takze do boju:)
tu jeszcze jest w pare dni kilkadziesiat procent do wyrwania, bo do info o mlynie popyt bedzie spory ale rozwazny, ale po info zacznie sie prawdziwy szal zakupow, mysle ze przed nami wzrosty typu 20-30% dziennie, ktore nie sa niczym niezwyklym na NC i spolkach typu ZWG:)
Zrodla informacji albo spadają naganiac gdzie indziej.
Nie rozumiem pisania takich bredni, masz potwierdzone ze testy nie wyszły? Podaj źródło ! Bo jak nie masz to idź pisać na inne forum wyssane z palca brednie.
Ja napisze ze podobno Karkosik kupil 80% akcji i co ? Uwierzysz ?
Więc nie bredz kolego ok ?
Nie zmienia to faktu , że jest korekta bo się należała..Mam nadzieje, że okolice 3.99 zł się wybronią..W przeciwnym wypadku możliwy zjazd nawet do 3.60-3.65..
Forum to tylko luźne wypociny w większości.
Marudzą bo sprzedali za wcześnie , nie zdążyli kupi bo naczytali się od koleżków że spadnie na 0,001 zł .
A tu co spółka rośnie
Nie wiem do kogo pijesz ale śliny ci u mnie dostatek..Natomiast co do ZWG ..Tutaj na razie sprzedaje się przyszłość zgoda wygląda na to , że dobra ..Spółka jest w silnym trendzie wzrostowym ale dla " zdrowych " wzrostów jest czasem korekta potrzebna..Nie naganiam na spadki kupiłem zwg przy poziomach niższych..Patrzę jedynie przez pryzmat AT..Oporów tutaj zakreślić niepodobna ale nic nie rośnie do " nieba "..Pozdr.
ciekawe co zrobia ci co teraz sprzedaja jak w kazdej chwili nadejdzie info...,kupia jesli beda przy kompie moze po 4.50 jak beda mieli refleks:), poza tym AT slabo dziala na NC:), a wzrosty moga byc naprawde duze, mialem np. podobna sytuacje na Krezusie kupilem po 2,80 i w pare tyg uroslo do 6zl i stwierdzilem ze 100%wystarczy i sprzedalem:), obserwujac kurs w nastepne pare tygodni dotarl na 12zl i troszke bylo szkoda:) tu moze byc wyzej i niedlugo bedziemy sie zastanawiac czy za 10zl sprzedawac-moze pazdziernik, listopad, jesli wszystko pojdzie po mysli spolki napewno tak bedzie:)
Generalnie się z Toba zgadzam - jest to spółka bardzo podobna ( jesli chodzi o zachowanie kursu ) do eex ( ekoexportu ). Jeśli potwierdzą się infa zarządu i zwg dalej będzie rozwijać się w takim tempie to i 10 zł za akcje może być mało..Czasem jednak i takie spółki się " korekcą "..
Na to wygląda..Zejście w ciągu dnia do wczorajszych minimów 3.99 następnie powrót w okolice wczorajszego zamknięcia i wszystko przy zdecydowanie mniejszym wolumenie niż poprzednie sesje. Sesja się naturalnie jeszcze nie skończyła ale..niemal klasyka płytkiej korekty..Przy zamknięciu neutralnym już w ciągu 1-2 sesji powrót do wzrostów..A oporu brak..
obroty jak na ta godzine spore..., takze pomalu wchodzimy w szal zakupow, na fixie obstawiam dzisiaj + 10%, nikt nie bedzie chcial zostac bez papieru na weekend:) info w drodze:)