Skup akcji? - od godziny nie ma transakcji po tym sensacyjnym walnym ;-D
Przed walnym pompowali pod 30 gr, a teraz nie ma chętnych po 28... ;-D
Ot, takie to dziwne bomi... ;-D
przypominam, ze wieszczyłeś po walnym wielką uwałkę i ewakuację.
Pytam po raz kolejny: gdzie to sypanie???
Czekam z niecierpliwością na info o stanie posiadania akcji >5%. Czy ktokolwiek z grubych wychodzi...
Spoko, poczekaj na infa, a doczekasz się sie jednego i drugiego...
Powiedz, co zmieniło się w ostatnim czasie w bomi na lepsze?
Decyzji o rabacie nie ma.
O emisji- nie ma.
Za niepłacenie czynszu - wywaleni na bruk.
Wzburzenie pracowników narasta.
Dezorientacja bomiwtopionych też.
Walne dzisiaj - kompromitacja...
Liczysz na wzrosty?
na lepsze wyniki w 3Q?...
Napisz, pod co kurs bomi ma rosnąć i na czym ma polegać ratowanie bomi w niepodejmowaniu zadnej decyzji, narastających długach i zniecierpliwieniu wierzycieli?...
czy nie uważasz,
1. na walnym są duzi (30% akcji obecnych)
2. znają oni już teraz postanowienia
3. jeśli byłyby takie, że zwalą kurs, to nie wykonali by telefonu/sms że trzeba walić S ?
mozna teraz opchnąc 200k akcji po 0,27 PKCem. Jeden klik i z głowy.
Obstawiam, że żadnych informacji na plus ani na minus nie będzie. W plan wierze, nie tylko dlatego że mam takie przeczucie, ale właśnie po zachowaniu większych. Nikt nie chce kupować i nikt nie chce sprzedawać. Kiepskie wyniki spółki i odstraszające odpisy obniżyły kurs o 1 grosz. Nie takie trupy się pudrowało i śmigają po rynku (patrz ANTI).
Współczuję tym co kupowali po pare złotych. To jest moim zdaniem nie do odrobienia. Ale tym co kupowali po 0,XX może się inwestycja zwrócić lub ładnie zarobią. Jest to dla mnie tak samo prawdopodobne, jak to, że stracą wszystko. Taka jest giełda :)
Skoro duzi byli na walnym, to pokazali tylko swą bezsilność i ew, sprzeczne interesy. Nie wiem, czy znają jakies postanowienia i nie wiem, kto z kim i przeciw komu coś rozgrywa.
Ale sam widzisz, co tu od miesięcy dzieje się i nie widać perspektyw na poprawę...
Nigdy nie uwazałe, ze kurs ktoś zwala. przeciwnie. uważam, ze kursowi jest cały czas podawany tlen, by skrmiać bomileszczynę, bo zaden gruby juz tu sie nie pcha.
I nie sztuka wywalić pekacem większy baton. Sztuką jest wywalić najdrożej większe ilości bez zwalania kursu, co - IMO - cały czas jest rozgrywane.
Zauważ też, ze powrócono do starego sprawdzonego scenariusza podbijania pod fix...
Ktos ma jeszcze sporo do wywalenia i i rozgrywa to strategicznie, wielosesyjnie, by uwalic kursu, a bominaiwnym robic nadzieję na odbicie.
Tak było w lutym i ostatnio na przełomie lipca/siernia...
I gdybym ja był takim bomiwtopionym grubasem - rozgrywałbym to własnie tak samo...
Ktos ma jeszcze sporo do wywalenia i i rozgrywa to strategicznie, wielosesyjnie, by NIE uwalic kursu, a bominaiwnym robic nadzieję na odbicie.
Tak było w lutym i ostatnio na przełomie lipca/sierpnia...
Ja strzelam kulami w płot? ;-D
A kto pisał, ze wyniki są zdyskontowane i juz kurs nizej 0,3x nie spadnie?... ;-D
Chyba zapomniałeś, jak sam ostatnio nie trafiłes w tarczę z bomistratami... ;-D
I jak na razie - częściej trafiam niz ty. ;-D
Ale też z ciekawoscią czekam na info o udziałach... ;-D
Przed walnym w lipcu bodajże też straszyłeś a jakoś nic się nie ruszyło, w co strzelałeś jak nie w płot :)? Jak teraz nic się nie zmieni to nie omieszkam tego wytknąć w każdym poście, mam prawo.
Też nie widzę, aby miały pojawić się jakieś ważne newsy - impulsy.
"Nikt nie chce kupować i nikt nie chce sprzedawać" - też takie moje są odczucia, ale powody widzę nieco inaczej.
Duzi są w impasie. Nie mogą sprzedawać bez zwalenia ceny. Wybacz, ale 200k PKC po 0,27 to nie jest rozwiązanie. Oni mają do zrzucenia kilkanaście Mega. Z drugiej strony, mają związane ręce w zakresie ratowania spółki. Moim zdaniem dzisiaj do wszystkich dotarło, że fundy nigdy nie uzyskają quorum. Ciekawe czy nie była to zagrywka jakiegoś sporego "podprogowca", który nie zgadza się na emisję ratunkową. Zaryzykował i nie stawił się na walne. Gdyby się stawił zostałby przegłosowany.
Teraz ciekawe, jak zareagują fundy - są obecnie w sytuacji patowej. Co myślicie o takim scenariuszu? Fundy będą grały na zwałkę, aby tanio dokupić te nieszczęsne 3% akcji? Chociaż dokupienie 1,8mln, przy codziennych obrotach potrwa z "pół roku' - pół roku, za długo, aby uratować firmę. Przy obecnych cenach to tylko 450 - 600tyś. PLN, w sumie taka minikwotka.
Czas gra na nie korzyść. Przy biernej postawie fundów obroty znowu skarleją, a kurs będzie sobie tak topniał po 3 - 4 - 5 groszy tygodniowo. Tak, jak to miało miejsce przez ostatnich 17 -19 notowań.
Zgadzam się też z rankor2.
Dla mnie sytuacja jest przegrana dla firmy i dla inwestorów. Właśnie przez to, że dzisiaj walne nie doszło do skutku. Właśnie przez to, że w ciągu najbliższego miesiąca też nie dojdzie do skutku. W związku z tym na koniec Q3 Bomi może dostać likwidacyjną i THE END.
O, już zniżamy się do wyzwisk?...
Starch, desperacja i kompleksy daja znać o sobie?...
No, coż... - jak się nie myslało wczesniej rozsądnie o bomi, to teraz jest, co jest... ;-D
A, dzień dobry... ;-D
No widzisz, mozesz byc sympatycznie ironiczny bez wyzwisk ;-D
Tylko dla kogo dzień dobry?...;-D
Dla tych co mają bomi, czy tych, którzy nie mają bomi... ;-D
Dnia 2012-09-06 o godz. 09:13 ~Pan Prezes napisał(a):
> rankor musisz się bardziej wysilić z Zenkiem hehe bo coś
> wam się nie udaje, więc
1. PISZ DUŻO
2. PISZ SAM ZE SOBĄ
> 3. PISZ I WKLEJAJ
4. WKLEJAJ BYLE CO
Bo was zwolnią hehehe
Piszę dużo, ale ty czytaj to ze zrozumieniem, o ile potrafisz... ;-D
Nie piszę sam ze sobą, skoro czytasz i odpisujesz ;-D
Piszę madrzej od ciebie, ciekawiej i dowcipniej, a wklejam rzeczy interesujace - ty zaś ani madrze piszesz, ani madrze wklejasz...
I póki mi odpisujesz, nie zwolnię sie z przyjemnosci posiadania uciechy
z takich jak ty... ;-D
Ubaw jest BEZCENNY ;-D
rankor a ty masz bomigorączke dzwoń do swoich mocodawców lepiej żeby dołożyli po prawej bo jakoś nie mogą za bardzo wystraszyć leszczy żeby im oddawali hehe
Dnia 2012-09-06 o godz. 09:51 ~Pan Prezes napisał(a):
> rankor a ty masz bomigorączke dzwoń do swoich mocodawców
> lepiej żeby dołożyli po prawej bo jakoś nie mogą za bardzo
> wystraszyć leszczy żeby im oddawali hehe
Na razie to ty masz bomihalucynacje z jakimiś moimi zleceniodawcami... ;-D
Ale bomidesperacja sprawia, ze rózne rzeczy się widzi...;-D
rankor co byś nie pisał i jak byś nie pisał, każdy kto obserwuje od dłuższego czasu bomi to wie o co w tym wszystkim chodzi, każdy kto się zna na giełdzie to wie co tu jest teraz rozgrywane i co będzie dalej i nie przestraszy się twoich czy Zenka głupich wpisów i tyle w temacie
a już nie długo kurs będzie na poziomie 0.72zł nie dziś i nie jutro i nie za 2 bomi akcje czy 3 bomi akcje, ale za 1 bomi akcję
Dnia 2012-09-06 o godz. 10:12 ~Pan Prezes napisał(a):
> rankor co byś nie pisał i jak byś nie pisał, każdy kto
> obserwuje od dłuższego czasu bomi to wie o co w tym
> wszystkim chodzi, każdy kto się zna na giełdzie to wie co
> tu jest teraz rozgrywane i co będzie dalej i nie
> przestraszy się twoich czy Zenka głupich wpisów i tyle w
> temacie
a już nie długo kurs będzie na poziomie 0.72zł nie
> dziś i nie jutro i nie za 2 bomi akcje czy 3 bomi akcje,
> ale za 1 bomi akcję
co niemożliwe zobaczymy :)
i na tym
> kończę z tobą pogawędkę
Samozwańczy bomi-preze-siku... ;-D
co byś nie pisał i jak byś nie pisał o mnie, każdy kto obserwuje od dłuższego czasu bomi to wie, ze od dawna ja mam rację w ocenie spółki i prognoz, co do kursu... ;-D
I nikt nie wie co tu jest teraz rozgrywane i co będzie dalej...
A ja nie straszę. Piszę, co myslę o spółce i tobie tegoż nie zabraniam.
Ale to ty alergicznie reagujesz na moje posty, mnie zaś twoje bawią.
To ty tworzysz teorie spiskowe i od miesięcy obiecujesz wzrosty, wejście karkosików i takie tam.
Zamiast tego jest bankructwo, przerywane walne, ucieczki grubasów z papiera i nastatjący FF. O kursie i obrotach nie wspominając... Zwłaszcza w ostatnich 20 sesjach.
Piszesz, ze już niedługo kurs będzie na poziomie 0.72zł - kiedy to niedługo? W tym roku, czy za 5 lat?
a moze najpierw zagwarantuj, ze bomi jeszcze będzie istnieć... ;-D
Bo nie dałbym grosza, ze do konca roku bomi na pewno nie wypadnie z gpw.
Niemożliwe?... Zobaczymy... ;-D
i na tym nie kończę z tobą pogawędki, bo wiem, ze nie wytrzymasz i bomifrustarcja, urażona bomiambicyjka i rankorowe kompleksiki nie pozwolą ci zamilknąć i bedziesz dalej karmił trolla - ku mojej uci9esze... ;-D