• co na walnym Autor: ~KULA [80.226.24.*]
    j.w
  • Re: co na walnym Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Pytasz i masz:
    http://www.parkiet.com/artykul/23,1280238.html

nadal bomijaja ;-D
    a czas płynie...
    znowu gra na czas, jak w lutym... ;-D

ale czekamy na dalsze niusy... ;-D
    jaro - daj głosik!... ;-D
    czy zakrztusiłes się kanapką i wrażeniem, po tym info?... ;-D

A może nawet główni gracze juz mają bomi w głębokich dolomitach, skoro nie pofatygowali się na walne?...
  • Re: co na walnym Autor: ~xn [194.181.194.*]
    poklepali się po plecach a czas leci.
    No i jeszcze zajrzeli głęboko w oczy (czerwone oprawki) prezesowi, który moze nawet ich onieśmielał uśmiechem... ;-D

A tak serio - kto w tej grze na czas zyskuje, poza tymi, którzy chcą się ewakuować?
  • Re: co na walnym Autor: ~HadwaO [87.248.69.*]
    Jezeli im brakuje kworum aby przeprowadzic emisje po 1 zl to może muszą dokupić akcji na GPW po 29 gr
    i tak robią bominaiwnych w puzon od walnego do walnego... ;-D
    Ale ciekawe, czy w ogóle jakieś inne uchwały podjęli...
    Moze tylko pogadali sobie i jest dalej, jak jest...

As, skomentujesz to walne, czy czujesz się, jakbyś dostał bejsbolem?
  • Re: co na walnym Autor: ~as [91.212.223.*]
    Widać, że nie jest tak źle. Będzie znacznie lepiej jak osoby z Zarządu i RN odpowiedzą za doprowadzenie spółki do upadłości i próby wyprowadzenia Rabatu z BOMI.
    800 mln odszkodowania od tych osób powinno wystarczyć, żeby spółka wróciła do dawnych notowań.
    Nie jest źle?...;-D
    Jak nie jest xle, skoro karkosik nie przyjechał?... ;-D

Jeśli w to wierysz w te odszkodowania, to faktycznie mocno zderzyłeś się z jakąś latarnią...
    ;-D
  • Re: co na walnym Autor: ~as [91.212.223.*]
    A ten czarny maybach o rejestracji CO RKK to czyj był?
    papy dyrektora ;-D
    Ta zabawna bomiciążą trwa już dziwiąty miesiąc... ;-D
    Na razie kurs tylko zjechał i jest bomibankructwo...
    Ciekawe, co sie wkrótce jeszcze urodzi?... ;-D
    Albo moze przeciwnie?...

To kiedy następne walne? po wynikach za 3Q czy pod choinkę?... ;-D
  • Re: co na walnym Autor: ~hehe [178.43.210.*]
    Pora, by wyszło szydło zworka.....
    Ciągle jest próba dania tanich akcji "KOLESIOM", tłumacząc brakiem czasu ,
    by przeprowadzić emisję dla wszystkich...

Wietrzę, iż znajdzie się paragraf.....
    I przyjdzie czas na wyjaśnienie bytności i roli renkora...
  • Re: co na walnym Autor: ~hehe [178.43.210.*]
    Oczywiście, on jest tu "TYLKO DLA UCIECHY"....
    A jak tu nie mieć uciechy z twego pisania, skoro wciąż piszesz mądrze inaczej... ;-D

Ale cieszę się, ze tak się mnie boisz, iż nawet mi przypisujesz jakąś "rolę"... ;-D
    Zresztą każdemu, kto ośmieli się krytykowac bomi... ;-D

Nie pojechałęś na walne, a teraz znowu użalasz się na kolesiów i takie tam... ;-D
  • Re: co na walnym Autor: ~Mar [94.42.198.*]
    byłem na poprzednich walnych i mam swoje zdanie co do intencji władz spółki. Spodziewałem się takiej zagrywki i nie pofatygowałem się tym razem bo szkoda czasu. Widać ewidentnie jak idą po trupach do celu. Tu nie ma przypadku. Obawiam się jednak, że przeciągają strunę i z tego wszytkiego (czytaj układu) wyjdzie likwidacja.
    Mar, cenię sobie twe zdanie, bo nigdy nie pisałeś dyrdymałów ani ad personam. Dlatego muszę z powaga przyjąć twą opinię, ze spodziewałes sie tego.
    Jaki jest wobec tego ten cel władz spółki?

Mnie też nie wydaje się przypadkiem brak kworum i tę zagrywke (jak i poprzednie) traktuję jako grę na czas.

Nie wiem tylko, czy to jest pod ewakuację grubo wtopionych, pod potencjalnego zainteresowanego przejęciem bomi na scieżce likwidacyjnej, pod polowanie na jakiegoś inwestora?...
    Wciąż uważam, ze bomi nikt nie chce - ani w sektorze, ani na gpw.
    Bo bomi nie ma nic do zaoferowania poza długami i złym wizerunkiem, który dziś kolejny raz został wręcz ośmieszony...

Upadłość likwidacyjna jest dla mnie pytaniem nie "czy", ale "kiedy".

Nie wiem też, czy dobrze cie zrozumieałem więc dopytuję:
    kto wg ciebie idzie po trupach - zarząd czy główni udziałowcy, którzy celowo postarali się, by nie było forum...?
    A może jedni i drudzy?
    Wtedy jednak byłoby to ewidentne dojenie drobnicy...
  • Re: co na walnym Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Mnie też interesuje, jak to się stało, że nie było quorum?

Głównym celem walnego było przegłosowanie emisji ratunkowej.

Przecież zarząd ten zamiar musiał przekonsultować ze wszystkimi udziałowcami, którzy na walnym mogliby zagwarantować quorum.

W związku z czym mogę wyobrazić sobie następujące scenariusze.

1. Pełna ściema - nikt z grubych jej nie chce, ale drobnicy trzeba rzucić coś na żer, że mamy plan naprawczy. Jeden z grubszych nie stawia się na walne i sprawa rozwiązuje się sama bez rozgłosu.

2. Ktoś z podprogowców (lower uper class) nie stawił się na walne, aby swoją nieobecnością zablokować emisję, bo się na nią nie zgadzał. Zarząd spodziewał się, że z uper midle class i midle class, pojawią się na tyle licznie, że quorum się ukonstytuuje. 100 klientów z pakietami za 6000PLN ( w cenach obecnych) by wystarczyło.
  • Re: co na walnym Autor: ~Mar [94.42.198.*]
    to że nic nie uchwalą na tym walnym to nie było trudne do przewidzenia, nastąpiła powtórka z historii. Ty rankorze zdaje się też to sugerowałeś w swoich wypowiedziach pisząc, że walne nie przyniesie przełomu.
    Dotychczas wierzyłem w układ ale przyznaję, że obecnie daję coraz większe szanse na Twoją teorię przejścia z upadłości układowej na likwidacyjną. I stawiam tezę, że może to być w ramach założonego planu przejęcia bomi w likwidacji. Jak odczytać bowiem działania spółki, która potrzebuje pilnie gotówki a przez wiele miesięcy nie potrafi przeprowadzić emisji akcji/obligacji itp.
    Pytasz kto idzie po trupach? Pozwolisz, że publicznie nie odpowiem Ci na te pytanie ze wskazaniem konkretnych podmiotów, bo nie mam nagranych taśm z rozmów zarządu z głównymi akcjonariuszami i nie jestem w stanie wykazać ich zmowy co do braku m.in. kworum na walnym:-) Część swoich spostrzeżeń opieram na bezpośrednich obserwacjach i ocenach niektórych zachowań na poprzednich walnych. Według mnie istnieją ludzie, którzy chcą przejąć bomi za marne pieniądze w drodze likwidacji, oni dążą obecnie do doprowadzenia spółki w stan likwidacji. Nie wszyscy więksi akcjonariusze się na to godzą a ten spór widoczny jest chociażby przy braku kworum na walnym, a także przy ocenie spółki przez potencjalnego inwestora. I stąd jego brak. Stąd też opieszałość przy podejmowaniu kluczowych decyzji dla spółki. Inna opcja, której jednak daję mniejsze prawdopodobieństwo zajścia to zupełna arogancja/nieudolność kolejnych władz tej spółki i dużych akcjonariuszy, którzy głupio wtopili. Ale to byłby niesamowity przypadek.
    Ja czekam na stan posiadania na walnym. To nam dużo pokaże, kto z dużych akcjonariuszy zostaje i realizuje dalej plan bomi.
    Rankorze, do Ciebie trudno pisać ad personam. Można się na Ciebie wkurzać, np. za zbyt częste pisanie:-) ale trzeba oddać Ci szacunek za poziom Twoich wypowiedzi, wiedzę i trafność analizy. Jak dla mnie nie da się ukryć, że Twoja wiedza specjalistyczna zdecydowanie wykracza poza poziom pasjonata/hobbysty uczącego się na bomi:-)
    Dnia 2012-09-06 o godz. 17:17 ~Mar napisał(a):
    Dotychczas wierzyłem w
    > układ ale przyznaję, że obecnie daję coraz większe szanse
    > na Twoją teorię przejścia z upadłości układowej na
    > likwidacyjną. I stawiam tezę, że może to być w ramach
    > założonego planu przejęcia bomi w likwidacji.
    Ja taką tezę odrzucam.
    IMO - tu nie widać zadnego planu. Wg mnie tu rządzi chaos i bezradność...
    Od dawna.

Nie ma twej wiedzy z walnego i być moze masz powody zasadnie podejrzewać, ze ktoś idzie po trupach....
    Z tego co widzę, jako tylko obserwator wynika - prędzej bym postawił tezę, ze tu raczej po trupach ktoś usiłuje ratować resztki wtopionej kasy, a bomi juz dawno go/ich nie interesuje.

Inna opcja, której jednak
    > daję mniejsze prawdopodobieństwo zajścia to zupełna
    > arogancja/nieudolność kolejnych władz tej spółki i dużych
    > akcjonariuszy, którzy głupio wtopili. Ale to byłby
    > niesamowity przypadek.

Ja właśnie na te opcje stawiam...

Też czekam na stan posiadania na walnym. To nam dużo pokaże, kto z dużych akcjonariuszy zostaje i realizuje dalej plan bomi.

Moja wiedza specjalistyczna moze i wykracza poza poziom pasjonata/hobbysty
    uczącego się na bomi, ale - uwierz - jestem samoukiem. No i uczyłem się wcześniej na innych spólkach... I nawet trochę zarobiłem ;-D
    http://biznes.trojmiasto.pl/Bomi-Bez-kworum-na-walnym-n61663.html

http://www.propertynews.pl/centra-handlowe/brak-kworum-na-walnym-zgromadzeniu-akcjonariuszy-bomi,11500.html

http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/kolejne-sieci-handlowe-wycofuja-sie-ze-slupska,24100.html
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.