Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: co na walnym

to że nic nie uchwalą na tym walnym to nie było trudne do przewidzenia, nastąpiła powtórka z historii. Ty rankorze zdaje się też to sugerowałeś w swoich wypowiedziach pisząc, że walne nie przyniesie przełomu.
Dotychczas wierzyłem w układ ale przyznaję, że obecnie daję coraz większe szanse na Twoją teorię przejścia z upadłości układowej na likwidacyjną. I stawiam tezę, że może to być w ramach założonego planu przejęcia bomi w likwidacji. Jak odczytać bowiem działania spółki, która potrzebuje pilnie gotówki a przez wiele miesięcy nie potrafi przeprowadzić emisji akcji/obligacji itp.
Pytasz kto idzie po trupach? Pozwolisz, że publicznie nie odpowiem Ci na te pytanie ze wskazaniem konkretnych podmiotów, bo nie mam nagranych taśm z rozmów zarządu z głównymi akcjonariuszami i nie jestem w stanie wykazać ich zmowy co do braku m.in. kworum na walnym:-) Część swoich spostrzeżeń opieram na bezpośrednich obserwacjach i ocenach niektórych zachowań na poprzednich walnych. Według mnie istnieją ludzie, którzy chcą przejąć bomi za marne pieniądze w drodze likwidacji, oni dążą obecnie do doprowadzenia spółki w stan likwidacji. Nie wszyscy więksi akcjonariusze się na to godzą a ten spór widoczny jest chociażby przy braku kworum na walnym, a także przy ocenie spółki przez potencjalnego inwestora. I stąd jego brak. Stąd też opieszałość przy podejmowaniu kluczowych decyzji dla spółki. Inna opcja, której jednak daję mniejsze prawdopodobieństwo zajścia to zupełna arogancja/nieudolność kolejnych władz tej spółki i dużych akcjonariuszy, którzy głupio wtopili. Ale to byłby niesamowity przypadek.
Ja czekam na stan posiadania na walnym. To nam dużo pokaże, kto z dużych akcjonariuszy zostaje i realizuje dalej plan bomi.
Rankorze, do Ciebie trudno pisać ad personam. Można się na Ciebie wkurzać, np. za zbyt częste pisanie:-) ale trzeba oddać Ci szacunek za poziom Twoich wypowiedzi, wiedzę i trafność analizy. Jak dla mnie nie da się ukryć, że Twoja wiedza specjalistyczna zdecydowanie wykracza poza poziom pasjonata/hobbysty uczącego się na bomi:-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.