• Groszek i Stokrotka Autor: ~Dxxx [95.48.192.*]
    tak w Olsztynie mówią pracownicy
  • Re: Groszek i Stokrotka Autor: ~bomi [85.11.73.*]
    Możesz troszkę bardziej rozwinąć?
  • Re: Groszek i Stokrotka Autor: ~Dxxx [95.48.192.*]
    to tylko plotka którą powtarzam za pracownikami którzy liczą na utrzymanie etatów, ale coś w tym może być ( nie zwalniają ludzi z umowami na czas nieokreślony) i twierdzą że ktoś ich przejmie po cichu mówią o podziale na te dwie sieci, jest to możliwe bo te sieci praktycznie tu nie istnieją a kilka sklepów pod nazwą RAST ma ciekawe lokalizacje - nie mam akcji Bomi mam za to IDM kibicuje wam i paru innym w opałach
  • Re: Groszek i Stokrotka Autor: jaro1973 [89.78.70.*]
    Dnia 2012-09-05 o godz. 08:45 ~Dxxx napisał(a):
    > to tylko plotka którą powtarzam za pracownikami którzy
    > liczą na utrzymanie etatów, ale coś w tym może być ( nie
    > zwalniają ludzi z umowami na czas nieokreślony) i twierdzą
    > że ktoś ich przejmie po cichu mówią o podziale na te dwie
    > sieci, jest to możliwe bo te sieci praktycznie tu nie
    > istnieją a kilka sklepów pod nazwą RAST ma ciekawe
    > lokalizacje - nie mam akcji Bomi mam za to IDM kibicuje wam
    > i paru innym w opałach

dziękuję za informację - pozdrawiam normalnych
  • Re: Groszek i Stokrotka Autor: ~obserwator gpw [212.106.18.*]
    W każdej plotce tkwi ziarno prawdy.
  • Re: Groszek i Stokrotka Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Pracowników zatrudnionych na czas nieokreślony zostawia się na deser, bo trzeba zapłacić im odprawę.

W przypadku, gdyby pojawił się przedsiębiorca, który ich przejmie, to odprawy się nie należą. Dla pracowników, ze stażem zatrudnienia dłuższym niż rok w w czasie ostatnich 18 miesięcy na umowie o pracę, najkorzystniejszym rozwiązaniem byłoby zwolnienie (bo odprawa i zasiłek dla bezrobotnych) i po 3 miesiącach znalezienie nowej pracy. Jeśli dostaną 3 - miesięczną odprawę, to zasiłek dla bezrobotnych przez 3 miesiące jest czystym zyskiem oraz 3 miesięczny urlop wypoczynkowy (który można wykorzystać na pomoc sąsiadowi, który zrewanżuje się w gotówce) jest gratis. Jak ktoś dostał wypowiedzenie, to w okresie wypowiedzenia warto zacząć leczyć choroby, które do tej pory zaniedbywał. Zwolnienie lekarskie przeciąga się na okres po zwolnieniu - na czas zasiłku. Nie wiem, czy w takiej sytuacji odprawa się należy. Wszystko to proszę sprawdzić!!! Przepisy się zmieniają.

Tak więc niech ta Stokrotka nie spieszy się do Was tak szybko.

A Twój komunikat dla wtopionych w BOMI ma raczej przykrą informację. Ustało mydlenie oczu, że RAST będzie działał pod franczyzą. Jeśli te dobre lokalizacje były wynajmowane, to BOMI po objęciu ich przez Stokrotkę nie zobaczy z nich ani grosza.
  • Re: Groszek i Stokrotka Autor: ~komisarz ludowy [164.127.255.*]
    By potwierdzić prawdę powyżej przytoczonej tezy, stwierdzam, że nasz dyżurny to mądry i uczciwy człowiek.
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.