• mam raport czytac !!!!! Autor: ~BOMIFAN [95.108.116.*]
    i co wy na to :

Emitent dokonał nastepujacych przeszacowan majatku :

1.

Odpisowi podlegały wartosci firm: z przejecia RAST (194 mln zł), z przejecia Grupy Kapitałowej Rabat Service (354,618 mln zł) oraz przejecia spółki Centrum Dystrybucja Sp. z o.o. (23,556 mln zł).

2.

w zakresie majatku finansowego (odpis aktualizacyjny 2,523 mln zł) – dokonano odpisu
    aktualizacyjnego na cała wartosc posiadanych udziałów w spółce A.PL (ze wzgledu na ponoszone
    straty oraz fakt iN akcje tej spółki sa notowane na rynku New Connect – o stosunkowo niskiej płynnosci
    akcji)

3.

w zakresie rzeczowych aktywów trwałych (odpis aktualizacyjny 90,596 mln zł) – ze wzgledu na to iz realizacja procesu upadłosci układowej ma realizowac sie poprzez likwidacje majatku nieruchomego i spłate wierzycieli. Emitent dokonał aktualizacji wartosci nieruchomosci do poziomu oszacowanych cen sprzedaży tych składników aktywów. Dodatkowo przeprowadzone testy na utrate wartosci pozostałych
    składników rzeczowych aktywów trwałych, z uwzglednieniem aktualnych tendencji sprzedażowych wykazały koniecznosc dokonania odpisów aktualizacyjnych (wycena tych składników ustalona została
    jako 20% wartosci poczatkowej tych srodków z pominieciem składników uzytkowanych na podstawie umów leasingowych (dla których przyjeto, wartosc zerowa)

jak bedzie układ i wejdzie inwestor to spora czesc aktywow przeszacuja w druga strone ..... i wtedy nagle bedzie szok jak spolka ktora sprzeedalem po 20 groszy i byla bankrutem robi zysk np 500 mln .....

ehhh ludzie z idm sa juz takie przeszacowania robili w idm sa w grudniu zeszlego roku i powiem ze po raporcie kurs poszedl o 100 % gore .... fakt teraz zlecieli ale tylko po to aby objac akcje po 10 gr ... przed mega hossa na rynkach ktora zbliza sie wielkimi krokami ....

czuje tu karka ...i to juz niedlugo .....

tylko nie pisac ze obecnie bomi nie posiada aktywow .... bo ma kilka spolkek w tym rabat ktore z checia by poszly do innych raczek za niezle pieniadze ....

• Re: mam raport czytac !!!!! Autor: ~BOMIFAN [95.108.116.*]
    najlepszy jest odpis na akcjach a.pl

bo jest na new conect to wyceniamy na 0

:D
  • Re: mam raport czytac !!!!! Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Tiaaa... ;-D
    To jaką cenę i kiedy przewidujesz?... ;-D
    nie przewiduje cen tylko to co sie wydarzy w spolce ....

jak mozna przeszacowac i wyceniac aktywa np takiego a.pl na 0

przeciez to caly czas jest cos warte podpisalo umowe z inna firma i dziala dalej ....

itd itd .....

:D spox idm sa i leszczynski sa mistrzami jezeli chodzi o przeszacowania ..... maja rozmach :D

uwielbiam ten ich rozmach .... :)
    Tiaaa... ;-D

Widać to zwłaszcza po kursie IDM i zainteresowaniu rynku tym walorem oraz w zwalnianiu IDM z roli animatora (np. bodajze ostatnio w Hawe)...

No i czemu jest tak źle, skoro ma być tak dobrze jak piszesz...

Ale dobrze, ze kursu nie przewidujesz... ;-D
    zeby firme przejac po groszach i wyemitowac sobie akcje np po 10 gr musi byc zle .....

tym bardziej ze ktos ciebie oplaca bys pisal aby sprzedawac w sumie sie nie dziwie ... ciezko zebrac od narodu akcje ktory posiada w wiekszosci ....

:)))))

Masz dziś trudny dzień, więc nie dziwię się...
    Musisz siebie jakos pocieszyć...
    A przy okazji - tobie płacą za pocieszanie bomiwtopionych?... ;-D
    eee ja mam trudny dzien ??

eee bez przesady .... hossa idzie duzymi krokami na rynku wiec lepiej byc nie moze ...

hossa i to kilku letnia ;D

jakie spolki polecasz ? czy tylko bankrutami sie zajmujesz ?

ja uwazam ze fajny bedzie anti , na wrzesien psa capital ...

a ty co tam obserwujesz :)

psw capital

mialo byc :D
    Piszę sobie tylko o bomi...
    Moja wiedza jest zbyt cenna, bym ją w nadmiarze ujawniał...

No i nie chcę ci odbierać satysfakcji z twych zysków spoza bomi... ;-D
    ale taki raport dalej tylko jedna odpowiedz

bedzie uklad ...... bo kto widzac taki raport bedzie chcial likwidacyjna ....

:D

:))))
  • Re: mam raport czytac !!!!! Autor: ~ad [5.173.130.*]
    To niuchaj niuchaj tego Karka albo najlepiej weź łap leszczy na patro bo lepiej podobno na to nazwisko biorą. A na powaznie - jestem tutaj dość długo i sprzedawałem jeszcze smiecia po 2zł i jakbys nie wiedzial to te odpisy były formalnościa z racji takiej że powinno się je robić co rok - czyli zarzad robil zle testy na utrate wartosci aktywow jesli teraz zrobił kilkudziesiecioprocentowy odpis. Kolejna rzecz o ktorej chyba nie wiesz jest taka, że odpisów na utrate wartości nie aktualizuje sie w górę bo to nie jest przeszacowanie tj aktywa finansowe IDMu tylko utrata wartości majątku trwałego. Więc ludziom kitów nie wciskaj. Ujemna wartośc księgowa - daje do myslenia gdyz przypomina mi sie jak analytyk w TVNCNBC naganial na kupno po 30gr argumentujac to ze przy likwidacji ludzie dostana po 10 zł za akcje :) Ehh co za głupek - dostawac kaske za takie bzdety i szukac frajerów :)

Cóż reasumując - wasze magiczne c/wk troche wam sie teraz odświeżyło - po 4 latach od spektakularnego przejecia RAST i RABAT. Przypominam ze wtedy akcjonariusze dali spolce 500mln zł na ten cel - teraz juz tych pieniedzy nie ma, ale za to sa ujemne kapitały własne i upadłość póki co z możliwościa zawarcia układu - podkreślam to Z MOŻLIWOŚCIĄ, bo moim zdaniem tutaj będzie likwidacja jak ta lala. A na restrukturyzacje to oni juz wzieli od ludzi kasy ze hoho ostatnio chyba ze 30mln i ludzie nawet nie maja swoich akcji za ktore zaplacili.

Naganiaj więc na Patro i na Karka jednoczesnie bo przy takiej liczbie argumentów przeciw jeden taki Pan tutaj nie pomoze. I najlepiej zwroc sie do Pana Dawida z PB on ci trzepnie artykulik jak dobrze posmarujesz to moze i na 2-3 stronce :)
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.