jakoś szału nie widzę.... tyły na działalności operacyjnej dalej, aktywa w plecy o 14mln a długi mniejsze tylko o 9mln a wiec 5mln wyparowało..... bieda jak sie patrzy nic nadzwyczajnego dalej widać tragedie w spółce i nie udolność prezesa zresztą kurs jakoś nie eksplodował dzisiaj i chyba zawiedzeni pozbywali sie akcji
jednak optymistycznym akcentem jest zwiększenie sprzedaży o 3,5 mln zł co z nowo podpisana umową w następnym kwartale powinno przełożyć sie w koncu na zysk z działalności operacyjnej i może wtedy to ruszy.....
Karsyku po wynikach stałeś się biedniejszy o całe 1980:)
Pewnie, że szału nie ma, ale nareszcie ta łajba obraca się w stronę otwartego morza a nie wodospadu. Może nawet zaczyna powoli płynąć... Jak złapie wiatr w żagle... to echh.
Ta ostatnia umowa nieźle zaskoczyła, ja myślałem że macierzyste śmieci będą wygaszać a tu proszę, ruch panie w interesie i to na kilka lat.
ostatnio kurs tak gna ze boje sie żebyśmy za wczasu sie nie zadławili ;) Bez pośpiechy koniec września 7, października 8, listopada po bandzie leciem na 12 a w grudniu poprawiamy na 15 i zrobię święta w końcu w domu ..... a moze i na upragnione ferie w góry pojadę ;)
Zostaliśmy nieźle przetrenowani tutaj, już nikt miętki na papierze nie został, więc żadnego zadławienia nie będzie, ani tańca radości, że jest marne osiem. Jest podłoże pod spokojny wzrost...
Jest ,jest no chyba ,że ktoś znowu napisze iż to drugie AG lub ,że zaraz 4 zł albo ,że to PBG lub ,że przes złodzej itd.
NIkt nie wywala a Prezes i tak zbiera w swoim stylu!
Ktos przeczytał dokładnie raport??
Waldek dajżesz spokój. Zmiany są konieczne :):) Bedzie czy tak czy inaczej nowy członek rady , to przepatrzy te papierzyska:):) Oby sie nie okazało że po tym przepatrzeniu "zmęczony" prezes sam zrezygnuje bo będzie czuł sie wypalony. Oczywiście to tylko teorie ale zawsze warte rozważenia. Bo teraz co ta rada robi?? chyba ciasteczka zajada, młodzież robi to co dorosli powiedzą, inni wogóle nie zainteresowani -więc LIP(k)A przez duze L .
jutro ciota(notowania na czerwono) niestety takie są realia.to postępujący proces degradacji kraju.niektórzy o tym wiedzą i dzieje sie jak dzieje...............wśrut tych którzy wiedzą jest lipka.ale ja i tak nie sprzedam moge sie kisic 20 lat mi toloto
Optymizmu wiecej, zaczelismy tzw zielony marsz i szybko go nie zaprzestamy mam tylko nadzieje ze zrobia to z glowa a nie na hurra bo czasy akcji na hurra to bym zaraz po przejeciach a teraz trzeba spokojnie z banka to pociagnac. Jest teraz animator to rozumiem na zgodnie z obietnica prezesa wrocimy na glowy parkiet. Jednak lepiej zeby za szybko nie szlo bo wiadomo co szybko rosnie rownie szybko spada. A tak na marginesie jak doktor i wert czysto hipotetycznie obstawiaja mozliwy zasieg kursu hipotetycznie optymistycznie :) pozdr
Ps. Glowne wzrosty chyba pod wyniki za 3 kwartal beda jak myslicie?
Ja nie prognozuje, mam swoje przewidywania, trochę na razie fantastyczne, bo liczę w przyszłości na dywidendę, ale do rzeczy:
Szybko to już tu rosło, okazało się wtedy że za szybko, za wcześnie urosło. Tu robota u podstaw musiała zostać zrobiona, organiczny , spokojny wzrost jest dla nas dużo lepszy i pewniejszy.
Mnie nie interesuje jutrzejszy kurs, że sobie mogą pograć (animować) i zrobią np. 6.10. Może być i 6.00, a może być równie dobrze i 7.
Kto widział wyniki, kto śledzi komunikaty ten potrafi wyrobić sobie własne zdanie o spółce, dokąd zmierza kurs.
Ostatnie dni bardzo mnie miło zaskoczyły, nowa umowa, szybka reakcja na 2fixy, jestem otwarty na dalsze zaskoczenia;) Oby tak dalej, spokojnie, ale do przodu.
sielanka bedzie jak pogonie tego gniota za 20zł ale bedzie sielanka.... Pojade do dobrej restauracji do Gdyni czy Gdańska podobno Bodega sie nazywa czy jakos tak ;) No ale to bedzie przy 20zł wiec nie wiem czy dam rade w tym roku to wie tylko wert i doktor ;)
doktorku zapraszam kiedy bedzie 20zl a kiedy bedzie ty wiesz chyba lepeij ode mnie. A kanjpka to podobno stylowa. Tylko na serce bedziesz musiał uważać ;)
zadnej franczyzny.... wole swojskie imitacje np. McDoktor albo Wert i spółka ;) byleby interes zyski przynosił ale skoro jakieś tam lesne Runo daje zarobic do McDoktor tez by dał, ja zajałbym sie PR to sukces byłby murowany bez wzgledu na reszte, skoro potrafilem z 8 zł zbic kurs kompapu do 5,90zł to co mógłbym zrobic w McDoktorze ;) kosmos, sky is the limit.....a tym czasem w spokoju czekam na asa z rekawa a właściwie z Wrocławia, czyli Matrix Reaktywacja ;)
Nie wiem jak Łukasz, ale ja nic nie pije, no chyba że sobie coś przepisze, ale wtedy jest to lekarstwo i się nie liczy.
Generalnie to trzeba być tu czujnym, jak mam chwilę rozprężenia to włączam sobie zdjęcie prezesa i tego jego szczerego uśmiechu i od razu mobilizacja rośnie;)
tak jego szczery uśmiech od razu kojarzy mi sie z wizerunkiem innego krezusa polskiego biznesu pana Plichy i podnosi mnie na ducho w porównaniu do kursu Kompapu ;)
samo zycie kurs nie rozpieszcza przynajmniej obroty są jako takie i wróżą powrót na główny nawet przy spadkach. Jak porównywałem Amber Gold do Kompapu to źle a skąd jest pan Marcin Plicha, skąd z Kwidzyna...... wnioski wyciągnijcie sami ;)
no swietnie, obroty sa hip hip hura. Wiedzialem Karsyku, zeby nie ufac Twojemu optymizmowi z ostatnich dni... To zwykle zle wrozy;)
Kto jeszcze mowi, ze nie moze byc 4? he?
Ja mówię ,że nie bedzie 4zł
Było 5,82 i można było wywalić do woli!!! Prezes i RN zbierają ale po co mają płacić po 6,90 jak mogą taniej.Dzisiaj 3 komunikaty.
Karsyk jak ty chcesz zarobić skoro wyzywasz KMP od gówien ,PBG i ambergoldów??
czy nie rozumiesz ,żebyś zarobił to ktoś musi kupić?? A fakt ,że Plichta jest z Kwidzyna nasuwaci porównania z Prezesem bo co?? Kompap jest z Kwidzyna?? Lipka jest z Gdańska a firma grand ma siedzibę w Sopocie też znane postacie tam mieszkają i co ??
PR robisz jakby to był bankrut !! Prosiłem abyś odrobił lekcję i przeanalizował dokładnie wynik -porównał 2kw w 2011 i teraz!! Sezon na ksiązki własnie wystartował. tu bedzie jeszcze do końca roku ponad 10 !!! Przypomnij mi to w sylwestra!!!
Było snute rzeczywiście -kurs zakończył chyba na 8,90 zł!
Restrukturyzacja wymagała czasu teraz już nie jestem takim optymistą jak wtedy ;20 zł!
Ale po wynikach 2kw uważam ,że 10 zł jest realne.Oczywiście przy założeniu ,że w pażdzierniku spólka wróci na głowny parkiet a 3 i 4 kw bedą jak zawsze w tej branży ,lepsze od pierwszego półrocza.
Pamiętaj kolego ,że na misiach był odwrót . To moja optymistyczna ocena i proszę się nią nie sugerować! a ewentualnie polemizować ;-)
Ja tez w 4 nie wierze, ale pare dni temu mialem napisac, ze poziomy ponizej 6 to juz historia. Jednak tu ta historia sie powtarza i zapisal sie kurs 5.82. Jak dlugo tak bedzie? Nie wiem. Korzystam z tego jak moge, troche dobieram, ale ponizej 6 mi sie udalo...
Animator nie ma juz raczej czym rzucac, a kto dosypuje na te komunikaty? Sam Karsyk to za malo:)
Animator to bedzie dopiero od poniedziałku. Komunikat;
Komunikat - KOMPAP
Komunikat
Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
z dnia 14 września 2012 r.
(Główny Rynek GPW)
Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, że od dnia 17 września 2012 r. członek giełdy MILLENNIUM DOM MAKLERSKI S.A. będzie pełnić zadania animatora rynku dla akcji spółki PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE "KOMPAP" S.A. /PLKOMPP00017/.
mozna by ksiązki pisac i doktorat zrobic na cwaniactwie lipki, co z tego że raport czytałem, zresztą nie pierwszy, cyferki mówią same za siebie a póki co rewelacji nie ma, fakt wszystko wskazuje na to ze w tym roku po II półroczu w końcu bedzie rentownie ale żadne misie w odwrocie itp itd czy moje tutaj gadanie na forum nie maja nic wspólnego z kursem Kompapu. Wert daj se troche na luz nie wiem gdzie mieszka prezes Lipka i powiem ci że w ogóle mnie to nie interesuje. Mnie interesuje kurs a ten szoruje po dnie. Już sie do tego przyzwyczaiłem i nawet w tym roku nie oczekuje wzrostów, niech będą pod wyniki roczne, jeśli wyniki za III kwartał będą względnie dobre w I kwartale przyszłego roku może zacząć się coś dziać jeśli prezes pozbierał tyle ile chciał, a z tego że jest animator i coś zaczyna sie ruszać to wygląda że pozbierał. No ja mu sie zbytnio nie dziwie bo gdyby istniało ryzyko że ktoś mi interes sprzątnie sprzed nosa po takich kozackich przejęciach też dobrałbym do bezpiecznego poziomu. Gdyby prezes nie chciał żebyśmy na 2 fixach wylądowali wystarczyło dwa razy w tygodniu przerzucić akcje między grandem i tymi maszynami do liczenia kasy..... Skończ pieklić się i obarczać mnie winą o kurs i obrzydzanie kursu chyba to forum czytają ludzie nie ubezwłasnowolnieni i potrafią sami wnioski wyciągnąć. Wez tam lepeij zobacz co w poligrafice piszą..... bo chyba nadszedł czas żeby zacząć pisać w parkiecie i pb które mają szerszy oddźwięk wśród inwestorów...a im wystarczy czasami byle gówno żeby sie na nie rzucić i choćbym nie wiem jak śmierdziało i tak się zlecą i je wezmą.....
Misie w odwrocie były i to jest fakt, np. taki bardzo zdrowy i zyskowny miś relek był poniżej 4 i nie było chętnych na niego. Teraz ile jest można sprawdzić.
To co zdrowe powoli się broni. Kompap staje na nogi i to będzie jego siła, czas jeszcze przyjdzie.
Niezła animacja dziś była, 42 transakcje, istne szaleństwo, nie mieści się na jednym ekranie:) Dużo łatwiej by się animowało w przedziale 8-9zł;)
Jeśli się niepomyliłem w obliczeniach to od 3kw wracamy na normalny rynek.
Warunkiem jest albo 25 000 dziennie obrotu albo 10 transakcji średnio dziennie i to drugie jest spełnione.
Animator dał radę!