No też mi się wydaje, że jest ok i jutro powinny akcje ruszyć. Może nie specjalnie się znam na analizie raportów ale na moje amatorskie oko jest dobrze :) Zyski minimalnie większe pomimo kryzysu Najważniejsze, że spółka jest stabilna.
taaa nie najgorszy...
zysk operacyjny wyższy o 43% r/r a zysk netto blisko 10- krotnie wyższy na poziomie < 12 mln PLN.
Każdemu życzyłbym takich wyników i dynamiki
No i widać odbicie po raporcie. Jakie prognozy koledzy? Na moje oko za parę dni/tygodni możemy się zbliżyć do rocznego maximum (14.00) ale raczej ciężko będzie przebić tę granicę. Większość akcji mam kupione po 11.77, potem poniżej 11 trochę uśredniłem tuż przed ogłoszeniem raportu i średnia cena wynosi u mnie 11.61. Zamierzam sprzedać koło 13-13.20.
Takie odbicie trochę lipne, nie ma siły, niski obrót. Pamiętam jednak jak były brane duże pakiety po kilkanaście k przy cenie 12.50 - 13.0 i jestem tego ciekaw. wyniki Bardzo dobre choć prezes w liście studzi emocje. Na razie brakuje sternika no i oczywiście spekuły ale taka dzis giełda. Wszedzie niskie obroty.
ja jednak wciąż jestem zawiedziony brakiem informacji i rozwiązań nt. fabryki w rosji no i przejęcia przez ikea.
Oby od poniedziałku cosik ruszyło.