ha ha dobre spadki od 2 miesięcy-dobre, tutaj nie było nic innego od kilku dobrych lat i przygotuj się na następnych kilka albo wyrzuć na najbliższej podbitce zaoszczędzisz zdrowia psychicznego :) pozdro
Wyluzujcie, jeżeli siedzicie na tych akcjach od paru lat (naprawdę współczuję). Wasze nastroje wskazują, że trend spadkowy wieloletni wchodzi w ostatnią fazę. Waszym kosztem zarobią teraz spekulanci, chyba że naprawdę zapomnicie o tych akcjach i nie będziecie codziennie śledzić ich notowań.
Jaki bankrut? Poczytajcie raporty i sprawozdania...
A dlaczego spada (spadało?)?
1.Ogólna zła atmosfera wokół budowlanki.
2.Mała kapitalizacja (to teraz może być wielką zaletą i od pewnego momentu łatwo będzie wyciągnąć kurs na zadziwiające poziomy).
3.Główny akcjonariusz (Gant) popełnił idiotyczne błędy chcąc wydoić spółkę i zarazem korzystać z trendu wzrostowego ceny akcji (obecnie ten błąd będzie usiłował naprawić żeby poprawić swój bilans).
4.Spodziewane słabe wyniki (ale nie straty) w najbliższych kwartałach. Ale w tej fazie spadków nie będzie to miało większego znaczenia dla ceny zdołowanych akcji.
5.Ewidentnie w ostatnich tygodniach biura maklerskie wyprzedawały akcje ludzi zbankrutowanych typu lewarowcy, a oni sprzedają akcje PKC i nie patrzą na tragedię tych ludzi.
6.Dodatkowo ostatnio wyprzedawał akcje TFI usiłując zdobyć jakąkolwiek gotówkę dla swoich uciekających klientów).
Uczciwie napiszę: moja średnia cena zakupu wynosi 0,36 i nadal dokupuję na spadkach. Inwestycję traktuję bardzo długoterminowo, chyba że w wariacki sposób cena wzrośnie o jakieś 100, 200%. Życzę powodzenia i "więcej ciszy nad tą trumną" (ŻART) :):):)
hmm ja tez tak myślałem kiedy jesienią zeszłego roku podbijałem cenę z 85 na 90 gr... przy 1.02 wystawiłem na S i ... sprzedałem po 78gr ostatnie akcje
dlatego do tej pory patrze i zastanawiam się o co tu chodzi..
spadek cen można usprawiedliwić wyciąganiem kasy przez ganta i stratami z działalności podstawowej ale nie aż takie
co prawda mnie teraz spadki cieszą ale mimo wszystko uważam że to kpina co się teraz dzieje na gpw
spadek małych jest nieproporcjonalny na całej bananowej
mnóstwo firm kreci się między 0,2-0,4 i tylko strach powstrzymuje przed zakupem.
osobiście wszedłem z powrotem na Budka bo ta cena jest nienormalna
Popatrzcie co się w tej chwili dzieje z Herkulesem! Górne widełki i niesamowity popyt. Wczoraj bałem się, czy dobrze zrobiłem dokupując tamtego "bankruta". A teraz biją się o akcje na +22%!
Z Budopolem może być podobnie! Akcje są wyprzedane, dzisiaj brakuje sprzedających...
Dnia 2012-07-26 o godz. 15:17 dr Arek napisał(a):
> Popatrzcie co się w tej chwili dzieje z Herkulesem! Górne
> widełki i niesamowity popyt. Wczoraj bałem się, czy dobrze
> zrobiłem dokupując tamtego "bankruta". A
> teraz biją się o akcje na +22%!
Z Budopolem może być
> podobnie! Akcje są wyprzedane, dzisiaj brakuje
> sprzedających...
ja kupuje budopol skupuje poniżej 39groszy już mam73500sztuk chcę mieć 100000sztuk i pewnego dnia zacznie się północ gratuluje tym co się nakupili poniżej 40 groszy pozdrawiam tych co stracili BUDOPOL UROŚNIE
Dnia 2012-07-26 o godz. 18:28 ~ja kupuje napisał(a):
> Dnia 2012-07-26 o godz. 15:17 dr Arek napisał(a):
>
> Popatrzcie co się w tej chwili dzieje z Herkulesem!
> Górne
> widełki i niesamowity popyt. Wczoraj bałem
> się, czy dobrze
> zrobiłem dokupując tamtego
> "bankruta". A
> teraz biją
> się o akcje na +22%!
Z Budopolem może być
>
> podobnie! Akcje są wyprzedane, dzisiaj brakuje
>
> sprzedających...
ja kupuje budopol skupuje poniżej 39groszy
> już mam73500sztuk chcę mieć 100000sztuk i pewnego dnia
> zacznie się północ gratuluje tym co się nakupili poniżej 40
> groszy pozdrawiam tych co stracili BUDOPOL UROŚNIE już dziś do kupie i 100000 sztuk poniżej 0,39 zakup kolega mi się pochwalił ja nie wierzyłem aż pokazał rachunek 300000sztuk średni zakup 36grosza i co najlepsze pracuje w budopolu jako robol miał fuksa kupił skotana po 15 sprzedał po 450 to było w tamtej hossie mój fuks 1000 sztuk kghm po 21 zł w kryzysie sprzedaż po 187 ci co chcą zarobić niech kupujurs spadł przezzzzzzzzz EURO SPOKO przez te bankruty które wygrały przetargi na EURO SPOKO
Jeżeli szczytem podaży były te 3000 akcji wyrzucone wreszcie na sam koniec, to bardzo dobrze. Parę dni temu to samo przeżyłem na Herkulesie, a teraz okazało się, że spółka była obserwowana przez kapitał i nagle się ruszyło!
Bezpośrednim powodem eksplozji ceny Herkulesa było potwierdzenie, że w tym roku nie będzie straty, lecz zysk (nawet mniejszy niż w zeszłym roku, ale jakikolwiek zysk). Do tego doszło przegięcie w przecenie tych akcji.
Na Budopolu przegięcie w zjeździe ceny było nawet większe, a zysk w tym roku jest i BĘDZIE. Kapitał musi to tylko kiedyś dostrzec, wówczas wsiadać będą do odjeżdżającego pociągu oknami. Budopol ma jedną zaletę więcej od Herkulesa: wolna gotówka, bo taki szef Herkulesa żali się, że nie mają wolnej gotówki na uchwalony wcześniej skup!
Na Herkulesie znów wsiadają oknami do pędzącego pociągu, a przedwczoraj ktoś wyrzucił na koniec 1szt akcji zwalając kurs o 5%. Wystarczyło się nie przestraszyć :):):)
Kupować ta cena jest przegięciem już nie długo złotówka ta firma nie miała nic spólnego Z Eurospoko bankrut nie grozi cena na dnie radze brać i trzymać się zdala od spółek co miały doczynienia z EUROSPOKO