• Kiedy bankructwo? Autor: ~fffd [193.27.82.*]
    Co to za jazdy! Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi z tymi spadkami? ciągłymi spadkami od ponad 2 miesięcy
  • Re: Kiedy bankructwo? Autor: ~pare poprawek [199.197.163.*]
    nie dwa miesiace spadków- tylko 5 lat

bankructwa nie bedzie

jeszcze trochę spadnie to z kumplami z pod dudki z piwem przejmiemy tą spółkę

• Re: Kiedy bankructwo? Autor: ~hans [178.235.106.*]
    ha ha dobre spadki od 2 miesięcy-dobre, tutaj nie było nic innego od kilku dobrych lat i przygotuj się na następnych kilka albo wyrzuć na najbliższej podbitce zaoszczędzisz zdrowia psychicznego :) pozdro
  • Re: Kiedy bankructwo? Ale jakie bankructwo? :) Autor: dr Arek [83.22.117.*]
    Wyluzujcie, jeżeli siedzicie na tych akcjach od paru lat (naprawdę współczuję). Wasze nastroje wskazują, że trend spadkowy wieloletni wchodzi w ostatnią fazę. Waszym kosztem zarobią teraz spekulanci, chyba że naprawdę zapomnicie o tych akcjach i nie będziecie codziennie śledzić ich notowań.

Jaki bankrut? Poczytajcie raporty i sprawozdania...

A dlaczego spada (spadało?)?
    1.Ogólna zła atmosfera wokół budowlanki.
    2.Mała kapitalizacja (to teraz może być wielką zaletą i od pewnego momentu łatwo będzie wyciągnąć kurs na zadziwiające poziomy).
    3.Główny akcjonariusz (Gant) popełnił idiotyczne błędy chcąc wydoić spółkę i zarazem korzystać z trendu wzrostowego ceny akcji (obecnie ten błąd będzie usiłował naprawić żeby poprawić swój bilans).
    4.Spodziewane słabe wyniki (ale nie straty) w najbliższych kwartałach. Ale w tej fazie spadków nie będzie to miało większego znaczenia dla ceny zdołowanych akcji.
    5.Ewidentnie w ostatnich tygodniach biura maklerskie wyprzedawały akcje ludzi zbankrutowanych typu lewarowcy, a oni sprzedają akcje PKC i nie patrzą na tragedię tych ludzi.
    6.Dodatkowo ostatnio wyprzedawał akcje TFI usiłując zdobyć jakąkolwiek gotówkę dla swoich uciekających klientów).

Uczciwie napiszę: moja średnia cena zakupu wynosi 0,36 i nadal dokupuję na spadkach. Inwestycję traktuję bardzo długoterminowo, chyba że w wariacki sposób cena wzrośnie o jakieś 100, 200%. Życzę powodzenia i "więcej ciszy nad tą trumną" (ŻART) :):):)
  • Re: Kiedy bankructwo? Ale jakie bankructwo? :) Autor: ~clops [195.116.199.*]
    to mogłeś już bez strat wczoraj wyjść
  • Re: Kiedy bankructwo? Ale jakie bankructwo? :) Autor: dr Arek [83.22.102.*]
    Dnia 2012-07-21 o godz. 07:58 ~clops napisał(a):
    > to mogłeś już bez strat wczoraj wyjść

Na giełdzie nie inwestuje się po to, aby wychodzić bez strat.! Inwestuje się żeby coś zarobić, prawda?

Musiałbym codziennie śledzić notowania, a ja nie mam takiego zamiaru... (pozdrawiam z plaży...)

Nie interesują mnie krótkie ruchy i Wam też bym tak radził. Przecież te akcje spadały już tyyyyle LAT...

Poczekam i zobaczę co będzie... Jak spadnie, to dokupię, a jak wzrośnie to na razie nic nie zrobię...

Wyluzujcie :)
  • Re: Kiedy bankructwo? Ale jakie bankructwo? :) Autor: ~bibi40000 [83.9.107.*]
    prawda ja już dokupiłem spory pakiet,myślę że jeszcze trochę i skoczy z kilka razy do góry
  • Re: Kiedy bankructwo? Ale jakie bankructwo? :) Autor: ~inwestor [31.175.94.*]
    hmm ja tez tak myślałem kiedy jesienią zeszłego roku podbijałem cenę z 85 na 90 gr... przy 1.02 wystawiłem na S i ... sprzedałem po 78gr ostatnie akcje

dlatego do tej pory patrze i zastanawiam się o co tu chodzi..

spadek cen można usprawiedliwić wyciąganiem kasy przez ganta i stratami z działalności podstawowej ale nie aż takie
    co prawda mnie teraz spadki cieszą ale mimo wszystko uważam że to kpina co się teraz dzieje na gpw
  • Re: Kiedy bankructwo? Ale jakie bankructwo? :) Autor: ~darky5 [83.8.208.*]
    spadek małych jest nieproporcjonalny na całej bananowej
    mnóstwo firm kreci się między 0,2-0,4 i tylko strach powstrzymuje przed zakupem.
    osobiście wszedłem z powrotem na Budka bo ta cena jest nienormalna
  • Re: Analogia z Herkulesem Autor: dr Arek [83.22.97.*]
    Popatrzcie co się w tej chwili dzieje z Herkulesem! Górne widełki i niesamowity popyt. Wczoraj bałem się, czy dobrze zrobiłem dokupując tamtego "bankruta". A teraz biją się o akcje na +22%!

Z Budopolem może być podobnie! Akcje są wyprzedane, dzisiaj brakuje sprzedających...
  • Re: Analogia z Herkulesem Autor: ~q*tas [178.182.179.*]
    za to kupujacych co niemiara
  • Re: Analogia z Herkulesem Autor: ~ja kupuje [83.30.237.*]
    Dnia 2012-07-26 o godz. 15:17 dr Arek napisał(a):
    > Popatrzcie co się w tej chwili dzieje z Herkulesem! Górne
    > widełki i niesamowity popyt. Wczoraj bałem się, czy dobrze
    > zrobiłem dokupując tamtego "bankruta". A
    > teraz biją się o akcje na +22%!

Z Budopolem może być
    > podobnie! Akcje są wyprzedane, dzisiaj brakuje
    > sprzedających...
    ja kupuje budopol skupuje poniżej 39groszy już mam73500sztuk chcę mieć 100000sztuk i pewnego dnia zacznie się północ gratuluje tym co się nakupili poniżej 40 groszy pozdrawiam tych co stracili BUDOPOL UROŚNIE
  • Re: Analogia z Herkulesem Autor: ~hej [83.30.237.*]
    Dnia 2012-07-26 o godz. 18:28 ~ja kupuje napisał(a):
    > Dnia 2012-07-26 o godz. 15:17 dr Arek napisał(a):
    >
    > Popatrzcie co się w tej chwili dzieje z Herkulesem!
    > Górne
    > widełki i niesamowity popyt. Wczoraj bałem
    > się, czy dobrze
    > zrobiłem dokupując tamtego
    > "bankruta". A
    > teraz biją
    > się o akcje na +22%!

Z Budopolem może być
    >
    > podobnie! Akcje są wyprzedane, dzisiaj brakuje
    >
    > sprzedających...
    ja kupuje budopol skupuje poniżej 39groszy
    > już mam73500sztuk chcę mieć 100000sztuk i pewnego dnia
    > zacznie się północ gratuluje tym co się nakupili poniżej 40
    > groszy pozdrawiam tych co stracili BUDOPOL UROŚNIE już dziś do kupie i 100000 sztuk poniżej 0,39 zakup kolega mi się pochwalił ja nie wierzyłem aż pokazał rachunek 300000sztuk średni zakup 36grosza i co najlepsze pracuje w budopolu jako robol miał fuksa kupił skotana po 15 sprzedał po 450 to było w tamtej hossie mój fuks 1000 sztuk kghm po 21 zł w kryzysie sprzedaż po 187 ci co chcą zarobić niech kupujurs spadł przezzzzzzzzz EURO SPOKO przez te bankruty które wygrały przetargi na EURO SPOKO
  • Re: Analogia z Herkulesem Autor: dr Arek [83.22.97.*]
    Jeżeli szczytem podaży były te 3000 akcji wyrzucone wreszcie na sam koniec, to bardzo dobrze. Parę dni temu to samo przeżyłem na Herkulesie, a teraz okazało się, że spółka była obserwowana przez kapitał i nagle się ruszyło!

Bezpośrednim powodem eksplozji ceny Herkulesa było potwierdzenie, że w tym roku nie będzie straty, lecz zysk (nawet mniejszy niż w zeszłym roku, ale jakikolwiek zysk). Do tego doszło przegięcie w przecenie tych akcji.

Na Budopolu przegięcie w zjeździe ceny było nawet większe, a zysk w tym roku jest i BĘDZIE. Kapitał musi to tylko kiedyś dostrzec, wówczas wsiadać będą do odjeżdżającego pociągu oknami. Budopol ma jedną zaletę więcej od Herkulesa: wolna gotówka, bo taki szef Herkulesa żali się, że nie mają wolnej gotówki na uchwalony wcześniej skup!

Kiedyś więc będzie dobrze :)
  • Re: Analogia z Herkulesem NADAL :) Autor: dr Arek [83.22.98.*]
    Na Herkulesie znów wsiadają oknami do pędzącego pociągu, a przedwczoraj ktoś wyrzucił na koniec 1szt akcji zwalając kurs o 5%. Wystarczyło się nie przestraszyć :):):)
  • Re: Analogia z Herkulesem NADAL :) Autor: dr Arek [83.22.98.*]
    :)
  • Re: Kiedy bankructwo? Autor: ~Kupować [82.145.216.*]
    Kupować ta cena jest przegięciem już nie długo złotówka ta firma nie miała nic spólnego Z Eurospoko bankrut nie grozi cena na dnie radze brać i trzymać się zdala od spółek co miały doczynienia z EUROSPOKO
[x]
BUDOPOL 0,00% 0,06 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.