• co z notowaniami spółki? Autor: ~inwestor [91.200.105.*]
    witam, mam pytanie od dwóch dni nie widzę notowań dla dębicy, czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego, pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.205.19.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~br [79.185.141.*]
    bo to super hu..wa spółka, która już dawno powinna wylecieć z wszelakich notowań ciągłych, pozdrawiam wszystkich umoczonych waldich, sraldich i innych którzy nie wyszli z tej spółki, teraz sprzedaż pakieciku 10 000 akcji zakończy się zjazdem o - 30 %, powodzenia w upłynnianiu. A jak wam zabiorą dywidendę bo "będą inwestycje" to dopiero przejżycie na oczy.
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~tom [188.95.28.*]
    dojdziemy do 40 czy bedzie nizej
    oto jest pytanie
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~TOM [78.105.38.*]
    Spolka wyleciala z SWIG-u wiec i obroty spadna, nie wspominajac juz o kursie...
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~adminn [77.253.33.*]
    w ogóle wyleciała z notowań, o co chodzi.
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~slonce_karpat [83.4.68.*]
    o płynność...albo Waldi przygotowuje się do sprzedaży po 140, 200, 300, etc...współczuję Wam...nawet nie ma jak sprzedać..no chyba, że po 33-36 pln...
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~Plikot [83.24.184.*]
    Ale kicha na tej spółce. Chyba lepiej juz nie bedzie.
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~JAŚ [71.23.187.*]
    Obecna wycena to połowa wartości spółki.
    Pozdrawiam
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~slavo [83.29.132.*]
    dzisiaj ostatni dzień by "złapać" dywidendę.... jutro odcięcie!
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~oh oh [84.205.19.*]
    No to ci odcięli bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha aha ha hba
    A gdzie zenony zawodowcy? Słynny już Waldi i docent Piotr??
    Aha zapomniałem z poprzednich postów wynika że elegancko powchodzili w PBG w okolicach 30 zł. u ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.Bravo!!!!!
    D,ebica niegdyś dobra spółka jest to walor śmieciowy.
    oh oh.
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~oh oh [84.205.19.*]
    Mało tego -jako inwestor giełdowy życzę jej upadku za niegodziwe praktyki .Jej jak jej ale zarządowi napewno.
    oh oh
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~tom [109.95.31.*]
    ale waldi juz znikl

to byl polecznik pzu ,ja osobiscie firmie zle nie zycze
    natomiast to cale tfi powinni rozwiazac bo tu lezy zrodlo problemu

ps)piot i waldi gdzie te 100 -200 zł ;)))))) amatorzy nie wspominajac o ad

zenada
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.33.*]
    Tom juz jestem ale na krotko, u mnie są nadal jeszcze wakacje kończą się w wrześniu. Dopóki Jarek z Rydzykiem żyją to ja nie muszę pracować bo to jest żyła pieniędzy nie moga popełnic nawet samobójstwa bo maja założone czipy. Jak na chwile ustanie oddech u nich natychmiast słuzby są w akcji. Najbardziej chronieni ludzie teraz w Polsce to są oni, bo to jest żyła pieniędzy haha Same wpisy tu widzę osób pokrzywdzonych przez los i naiwnych ja tu doWas nie pasuje bo zyje w innym warunkach bytowych o ktorym nie możecie marzyc nawet haha
    Co do Debicy to nie ma tragedii nie wiem co tam sie dzieje w spółce ale jestem spokojny o swoje akcje bo są najpewniejsze. Trwa nagonka na zanizenie kursu akcji Dębicy bo cos się szykuje w wrzesniu,trudno cos jest teraz sie dowiedziec bo wszystkie poufne informacje są omawiane bardzo w waskim gronie ludzi sobie zaufanych. Jak nie będę miał informacji to głosuje za Rydzykiem bo nie jestem oszołmem albo korzystamy razem z owoców albo wcale, nikt nie skorzysta.
    W spółce inwestycje juz są na ukończeniu,goodyear podpisał umowę na dostawy taniego kauczuku z polską firmą ktora bedzie produkowac dla niego kauczuku o większej wytrzymałości w kraj. Zniknie zagrożenie wahania kursu kauczuku w przyszłosci.
    Tom będzie 200zł za akcje jak Was wydoimy z akcji za bezcen,ten proces juz się zaczął i niebawem si ę skonczy
    Dębica zgromadziła gotówkę na koncie rezerwowym w wysokości 20zł na akje a to oznacza możliwość przeznaczenia tych pieniędzy na dywidende.Obecna absurdalna wycena akcji po odjęciu zgromadzonej gotówki to UWAGA 29zł. Wartość firmy to około 100zł.
    Pozdrawiam
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~Fazi [84.13.173.*]
    Zapomniałeś wspomnieć o długach Debity, które są znaczące
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~br [178.42.164.*]
    ten koleś parę postów temu (chyba wiecie kto) to ciężki przypadek psychiatryczny, jedno zdanie wyklucza drugie. Takie brednie to rzadkość. Dębica, hmmm, może teraz ze względu na dywidendę będzie się mozna ustawić 35-40. A wysokość gotówki do kredytów itp. ok, pamiętajcie jednak "ma pan racje ale zależy jakie siły za tym stoją" - wypowiedź prokuratora.
    To są cwaniaki z Dębicy i goodyear'a - uczcie sie od najlepszych.
    Jakich długach ,nie wiesz o czym piszesz .Poczytaj bilans jak potrafisz.
    Dębica to jedna z niewielu spółek, która co roku wypłaca dywidendy,a to że jakiś oszołom postanowił chandlować po takij cenie nie zmienia jej prawdziwej wartości -100zł/papier-.Taka wycena wynika z poziomu osiąganych zysków i zgromadzonej gotówki na koncie rezerwowym 270 mln.zł.
    Pozdrawiam
    ku r. w. ... z fundow +goodyear doluje debice

coraz nizej ustawiaja limity i wrzucaja po 2000 akcji a poniewaz brak popytu
    to ta spolka jedzie na 30 zł
    po czym laskawie goodyear zrobi wezwanie po 45 zl

pzu jest umoczone w ta zwale ,nfi nie maja dodatkowo kasy i wylaza z dbc za wszelka cene
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~nie zgadzam się [150.254.123.*]

to ta spolka jedzie na 30 zł
    po czym laskawie
    > goodyear zrobi wezwanie po 45 zl

Fundy nie mają środków na obronę kursu, ale powyższe to co napisałeś jest nieprawdopodobne.
    Goodyear może zrobic wezwanie po 45, nie odpowiesz na nie, a gdy Goodyear osiągnie wystarczającą ilośc akcji zażądasz przymusowego wykupienia swoich akcji. Po wartości księgowej, zgodnie z KSH.
    ciekawe ze nie maja srodkow
    majac 19% w ogolnym akcjinariacie
    kupienie 20 tys akcji powoduje podbicie kursu o okolo 30 %

czyli przeznaczaja 1mln zl by zyskac 30

no ale jezeli ich nie stac ;)))
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~df [150.254.123.*]
    to już było, rok temu, nazywa się window dressing i zakończyło się karą
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~br [79.185.142.*]
    jaką karą. Kary są tylko za "zbyt szybkie" podpbijanie kursu na dębicy a spadać może i po 10 % dziennie, wtedy jest ok. Stoją za tym ludzie i tak jak w przypadku np. zusu i krauzego nic nikt nie zrobi z tym okradaniem.
    pisałem w kontkeście podbijania kursu przez
    do sprawy sprzed roku:

http://wyborcza.biz/finanse/1,105684,10468221,Operacja__window_dressing___Czy_OFE_Polsat_podbil.html
    coś obcięło. Chodziło o podbijanie kursu przez Polsat, PZU aż takiej głupoty chyba nie strzeli. Więcej w linku w poprzednim poście
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.40.*]
    Mylisz się okradanie moze tylko zatrzymać jaśnie "Pan" Rydzyk haha i Ty otym dobrze wiesz ale jestes bardzo struty do niego i nic nie mozesz zrobic, z tym tu się zgadzam.

Czekamy na wyniki za drugi kwartał 31 sierpnia coś mi się zdaje ,ze mocno pojadą w II kwartale moze byc nawet strata a jak będą zyski to znikome.

Chyba juz nie bedzie takich czasów później jak teraz do robienia kasy są wyśmienite dla ludzi bardzo mądrych tylko i wyłącznie. Co dzien onich w TV słyszymy nawet sami prawnicy ogłaszają się w interncie z pomocą jak zarobic szybko pieniądze i nie ponieść konsekwencji to jest raj tych czasów.
    Oszołomi juz są ogoleni z pieniędzy całkowicie najnowsze badania to potwierdzają biora się teraz za swoich którzy mają kasę haha. Za wszystkimi przekrętami stoją prawnicy za co biorą duzą kasę za pomoc jak nie poniesc konsekwencji na przekrętach bo sami ustalali tak prawo a idiota nieuk wszystko uchwalał aby mozna zrobic później obejścia. Idiotę historyka po to zrobili premierem aby takie rzeczy robic a nawet mu przyznali nagrody za to, ostatnio dostał 2 nagrody
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.30.*]
    hej oszołomy co się z wami dzieje?, co tak cicho głos straciliście? Ostrzegałem was 5 lat temu ze tak bedzie a to dopiero początek zaciskania pasa. Gdzie wasze dzieci pracują pewnie w lesie grzyby zbierają albo poziomki haha nie wiem od którego z was dziecka kupowałem grzyby jak jechałem samochodem,bo taki marny wychudzony był i się nad nim zlitowałem i kupiłem te grzyby od niego ale pozniej dalej wyrzuciłem je przez okno samochodu do rowu. Tylko oszołom głosuje aby dzieci Tuska i PSL-u miały pracę i teraz robią przekręty nigdzie nie spotykane na swiecie nawet. Żeby syn premiera brał udział w przestęp[stwie i przekrętach nigdzie to jest nie spotykane chyba ze w danym kraju gdzie są oszołomi tylko tak to mozna wytłumaczyc.
    Wszystkie sprawy prokuratura umorzy zobaczycie za pół roku ale oszołom otym juz zapomni haha to prawnicy zatym stoją, ze prokuratura wszystkie przekręty umorzy.
    mogę jeszcze napisać wam jak prowadzi gospodarstwo syn Sawickiego bo blisko niego tez mam. Syn jego ma 33 ha i 25 ha posadził badylami czyli sadem i bierze dopłaty od 1 ha 1800zł x25 ha= ani jednej krowy nie trzyma w chlewie same pustki nawet kury niema haha.
    Ojciec mu załatwiał pieczątkę weterynaryjną do stemplowania mięsa w takich zakładach mięsnych jak Sokołów czy Łuków i za to miał brac dodatkowo 14tys zł na miesiąc pensji. Jeden z Profesorów znanej uczelni wysokiej rangi facet nie chciał mu wydac zezwolenia na taką pieczątkę gdyz nie spełniał kryteriów fachowości.
    Ojciec czyli minister były znalazł mu innego Profesora, ktory szybko mu wydał zezwolenie na posiadanie takiej pieczątki weterynaryjnej dopuszczającej mięso do produkcji i spożycia. Mało tego Sawicki tworzył juz specjalną instytucję weterynaryjną do badania i wydawania zezwoleń na,której czele własnie miał stac ten Profesor co wydał pieczątkę dla syna. Nie wiem teraz potej aferze ministra czy mu uda się to przeprowadzić ale koledzy to załatwią. Tak oszołomy teraz będą razem pracowac w tej instytucji i kasę robic a wasze dzieci gdzie bedą pracowac. Czy ja muszę od waszych dzieci grzyby kupowac a później wyrzucać, gdzie was rozum ile pomyj jeszcze trzeba lac na wasze głowy. Dzikusom z Libii lano na głowę pomyje 40lat a ja przewiduje ze unas będzie to 12lat, jeszcze zostało 7lat.
    po wakacjach na GPW będzie korekta(wrzesien) później IV kwartał będzie rajd sw, Milołaja trzeba się spodziewać na mocniejsze wzrosty. Do wyborów kanclerskich w Niemczech do wiosny 2013 r na giełdach światowych nic się nie wydazy niedobrego i z euro, to jest mało prawdopodobne
    Po wyborach to siedzimy jak na prochu nie wiadomo kiedy moze wybuchnąć załamanie. Ja spodziewam się załamania na akcjach wiosną 2014 r. potrwa to pół roku.Później bedzie juz tylko wielka hossa na swiecie do 2024r. USA i Chiny zbankrutują między rokiem 2022-24 wszystko runie 1-dego dnia na ziemię.
    Goodyear widzi co się dzieje w kraju i to wykorzysta, zobaczymy , myslę ,ze ostro przewiezie nasz w zyskach za drugi kwartał,to czuje. Boję się ,ze moze nie byc żadnego zysku bo w I kwartale dali zysk. Na koniec roku i tak bęzie zysk 80-90 mil. zł
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.32.*]
    Do wiadomości oszołomów( nie dotyczy normalnych) Ostatni raz juz kupowałem grzyby od dzieci oszołomów wiecej tego nie zrobię. Nawet nie pomyśleli jakie własnym dzieciom zrobili krzywdę.
    Rydzyk nie ma dzieci haha. i mógłby byc premierem, korzyści dla nas byłby ogromne: -zlikwidowałby 100 tyś. miejsc pracy jakie Tusk w ciągu tych 5lat stworzył dla rodzin własnych, znajomych, krewnych i z aparatu politycznego, oszczędności były by tylko 1 roku 2miliardy zł dla nas.
    -opodatkował by firmy zagraniczne ktore w naszym kraju nie płacą podatków dotyczy to tez TVN, ktory płaci podatki w którymś kraju Beneluksu,chyba to jest Luksemburg roczne transfery pieniędzy zagranicę opiewają na 40miliardów $ po opodatkowywaniu przez Rydzyka haha x 23% dałoby to nam 9,2 miliarda $ x 1$ po 3,3= 30miliardów zł dla budrzetu
    -wznowił by produkcją statków w naszych stoczniach i rozwijał przemysł rodzimy w całym kraju bardzo szybko by powstało około 1 miliona miejscc pracy i wasze dzieci nie musiałby grzybów czy malin zbierac i byli by dodatkowo dowartosciowani
    - haha Rydzyk wstrzymał by całkowicie okradanie kraju oszczędności jeszcze by były bardzo duze dla budżetu niechcę ich tu wszystkich wymieniac i pewnie by za to nie dostał żadnej nagrody jak Tusk od UE.

http://praca.wp.pl/strona,2,title,Dzieci-polskich-politykow-to-maja-zycie,wid,14832167,wiadomosc.html
    Realizacja planu wyciągania akcji za 50% ich wartości ciągle trwa.
    Pozdrawiam
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.16.*]
    Jednak mamy 1 mil. zł straty za II kwartał.
    To było do przewidzenia bo zapłacili zyskiem w I kwartale za dużo,ładnie sobie pojechali z oszołomem wykorzystali sytuację w kraju na maksa. Tak się robi i wykorzystuje się sytuację, nie widzę w tym żadnej sprzeczności, tak samo ja bym postąpił.
    Nic mi nie pozostało tylko pozdrowić oszołomów (największy tu to jest chyba ze wszystkich Słonce Karpat) bo niżej juz nie piszę bo nie ma sensu, że świadomością Korei bo były tu takie przypadki też 2 chyba haha.
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Eee. gdzie ty tu masz 1 mln straty, ja widze 37 mln zysku
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.36.*]
    No widzisz jak Cię robią w konia wystarczy ,ze to samo odwrócą ogonem do Ciebie i juz nie wiesz skąd to się wzięło.
    A jaki był zysk w I kwartale 38 z hakiem a teraz po II kwartale jest 37 z hakiem, jest mniej o 1 milion zł paniał czy jeszcze nie
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~Plikot [145.237.106.*]
    Produkcja maleje przychody rosną ????????????????
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~słońce_karpat [83.7.177.*]
    waldi...masz wybujałą wyobraźnię..lub jesteś chory psychicznie...ale cóż...jest się z kogo pośmiać czytając twoje wpisy...
    PZU odpuściło ,goodyear okrada spółke a jakiś oszołom zbiera akcje z 50% bonifikatą.
    pozdrawiam
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.38.*]
    Jednak się nie pomyliłem,że jest największym oszołomem tu, nawet wstydu nie ma,reszta mniej zarażona to sie pochowała bo się wstydzi i milczy. Moze jeszcze będą ludźmi w przyszłości prawymi i wyciągną lekcje ze swoich błędów. Tam gdzie jest biznes nie wolno dawac się podpuszczać do nienawiści np. na Rydzyka haha. Uczyłem tu jak się bronic przed tym, kontry odwrotne umysłowe dawac tym co podpuszczają do nienawiści. To jest najlepsza metoda obrony nigdy człowiek nie będzie od kogoś uzależniony.
    Powyżej macie za Jasiem przykład co zrobili masoni z tym człowiekiem zrujnowali mu umysł. Oni masoni dokładnie wiedzą ile by mu teraz naleli gnojowicy na łeb to i tak juz nigdy Rydzykowi haha nie wybaczy bedzie go się wstydził do konca życia swego i oto w tym wszystkim chodziło masonom.
    Pisałem tu 5 lat temu ,zeby Rydzyk został premierem i miałem racje a Was tu ostrzegałem co będzie po paru latach rządu masonów i tych chłopków co za talerz darmowej zupy sprzedaj kraj. Dzisiaj akcje Dębicy byłyby po 150zł a dywidenda minimum 10zł.
    Ja Rydzyka się nie wstydzę tak jak Was kolega powyżej haha wszystko robiono abym się go wstydził ale się obroniłem i dzisiaj razem z Rydzykiem mogę chodzić nawet przed Pałacem Prezydenckim na oczach całego świata i nie będę miał żadnego kompleksu haha
    Gdyby nie oszołomy to ja bym do dzisaj nie wiedział co to jest Rydzyk i Radio Maryja dlamnie było by to cos egzotycznego i związane z wycieczkami w kościołach tak jak kiedys myślałem ze w weekendy do kościołów przyjeżdżają jakieś zagraniczne wycieczki a się później dowiedziałem ,ze to ludzie chodzą do kościoła az się z kompromitowałem haha
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~slońce_karpat [83.7.68.*]
    Najpierw się najmądrzejszy człowieku świata naucz poprawnie pisać. Potem trochę szkoły i ogłady. Być może będą z Ciebie jeszcze ludzie. Teraz jesteś tylko żałosnym pośmiewiskiem.
    Takie "haha" pokazuje poziom intelektu - w Twoim przypadku jego brak. Ale cóż, jak pisałem, jest się z kogo pośmiać (tylko czy wypada z chorego?).
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.35.*]
    Proszę przytoczyć mi w którym miejscu w ostatnim poście napisałem nie poprawnie zdanie dotyczące Ciebie (czyli oszołoma).

Oszołom taki jak Ty ocenia ludzi i wydarzenia poprzez pryzmat swojego oszołomstwa. A, że świat oszołoma jest raczej światem prostym i przez to ograniczonym, to i ocena jest prosta i ograniczona. Żeby człowieka, czy sytuację ocenić oszołom dużo informacji nie potrzebuje – wystarczy punkt zaczepienia – resztę sobie dopowie, przypisze jakieś wyimaginowane cechy i sprawa załatwiona… Oszołom musi być do tego wyrazisty – musi być tak-tak, nie-nie – inne opcje w grę nie wchodzą – przecież on WIE.

Ogólnie nie żywię do Ciebie jakieś nienawiści, czy urazy – po prostu uważam tylko na takich ludzi.

To tyle, co mam do powiedzenia na temat oszołomstwa. Mam nadzieję, że zostałem właściwie zrozumiany ;-). Jak nie, to chętnie coś doprecyzuję.

pozdrawiam

aha jeszcze( Rydzyk haha) to jest moja mocna bron
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~słońce_karpat [83.4.179.*]
    Jak chcesz to potrafisz pisać zrozumiałym językiem. Możesz sobie nazywać mnie oszołomem - jeśli sprawia Ci to przyjemność, to czemu nie. Zastanawiam się tylko, czym sobie "zasłużyłem" na Twoje zainteresowanie, wywołanie mnie z grona wielu piszących. Czyżby doskwierało Ci, że jestem inteligentny? Piętnuję wyłącznie Twoje wypowiedzi.... Wiem, że ciężko Ci się przyznać do popełnionych błędów. Być może nawet sobie nie zdajesz z tego sprawy. Potrzebujesz dowartościowania? Na mnie nie licz. Może Rydzyk? Ja na Twoim miejscu bym na niego specjalnie nie liczył. To już powolny jego koniec. No chyba, że zrobi zbiórkę pieniędzy na kolejny doskonały projekt - ojciec dyrektor kupuje TC....Życzę sukcesów na tej drodze....
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~waldi [79.191.35.*]
    Gdybyś był inteligentnym to byś nie dał się zranić Rydzykiem haha. Coś u Ciebie jest nie tak z psychiką.
    Wiesz bardzo dobrze do czego zmierzam zawsze z tym Rydzykiem haha, bo jak złapię słaby punkt u Ciebie czy u kogoś nie z Twojej winy tylko czyjejś to nie odpuszczę.
    Wady masz nie wrodzone tylko wszczepione przez propagandę. Nad tym trzeba pracować i wtenczas nikt nie napisze Ci ,ze jesteś oszołomem.
  • Re: co z notowaniami spółki? Autor: ~hart [178.183.223.*]
    CI CO MAJA KASE A NIE STRATY NA AKCJACH JEST NAS NIE WIELU

Ostatni raz Wam mowie koniec handlu drobnego bieronka lidl netto w ciagu 2 lat przejma handel spozywka a to jedyne co w kryzysie jest pewne
    Trzeba to jedynie wybudowac

Caly nablizszy handel wlasnie w dyskontach sie odbywa i buduja je na potege koncza maly bizness i producenow
    kto buduje zarabia pozniej akjconariusze
    http://pboaniola.pl/?cat=21
    http://pboaniola.pl/?cat=26
    http://pboaniola.pl/?page_id=1965
    http://www.proteadevelopment.pl/aktualnosci/

Samo netto pokrywa pol Polski a beda nowe umowy ..........obserwowac
    Ograniczona ilosc papiera do kupna problem cenna .......obserwowac

[x]
DEBICA 1,15% 87,90 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe