• kredyt goni kredyt Autor: ~power [79.163.148.*]
    czuje ze mieszko sie topi czy jest tu jeszcze jakis optymista?
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~bec [213.227.87.*]
    pesymiści teraz sprzedają. optymiści będą sprzedawać po 2,5, a kredyt jest do 2016 na inwestycje w Pergale.
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~xtx [217.113.228.*]
    Dnia 2012-07-04 o godz. 09:39 ~power napisał(a):
    > czuje ze mieszko sie topi czy jest tu jeszcze jakis
    > optymista?
    Ja jetsem optymistą kredyt jest wzięty na inwestycje,przychody pierwszego kwarału wyższe,wszedł fundusz a to w obecnych czasach nie jest częste zjawisko, w obecnej chwili na GPW jest niewiele spółek o takim potencjale wzrostu może jeszcze Wawel ale on ma c/wk 3,3,gdzieś te pieniądze muszą trafić jest masa spółek zagrożonych budowlanka i całe otoczenie.Tu jak zawsze 4kwartał jest istotny,zagrożenie to zwiększajace sie bezrobocie i brak nowych wpłat do funduszy, w samy Mieszko nie widzę zagrożen.
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~power [79.163.148.*]
    kredyt jest kredytem i trzeba go splacic a zysk topnieje
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~gladiator [77.254.110.*]
    ja jestem optymistą powiem wiecej realista gdybym nim nie byl nie kupilbym tych akcji.Recepta jest "prosta" wyjeb.... prezesa zmniejszyc zadluzenie i realizowac ekspansje w dyskontach ,otwierając dodatkowo wlasne sklepy.
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~nn [213.227.87.*]
    naiwnością jest sądzić, że Prezes działa w interesie akcjonariuszy mniejszościowych. Większościowi już wyjęli z mieszka co chcieli sprzedając mu chłam pt. Pergale za niebotyczne pieniądze. My możemy tylko zagryzać wargi i liczyć, że mieszko się nie wywróci pod ciężarem kredytów i nowych inwestycji w ten litewski badziew.
    Nie podoba mi się też ze z mieszka zrobiono centrum kosztów ale to już inna śpiewka.
    Jedziemy na 2,5 nieuchronnie a potem śladem przeiwestowanej jutrzenki
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~xtx [77.237.3.*]
    Wyjątkowi kretyni sa w Noble ze kupili takiego smiecia,piecset milionow przychodow spodziewany zysk ok 30,przed Mieszkiem potezne ciecie kosztow przychody po 1 kwartale 15% w gore tani jest Otmuchow.
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~nn [213.227.87.*]
    zarządzający nie takie gafy popełniali.
    Utylizowali kasę w budowlance aż miło.
    A gdzie byli kiedy mieszko rósł organicznie i redukował zadłuzenie? Teraz wchodzą gdy napompował swoje aktywa podpierając sie niebotycznym kredytem. To tacy fachowcy od słupków i wskaźników - bez wyobraźni. Ale czego oczekiwać od kogoś pracującego na etacie :) nie inwestującego własnej kasy.
  • Re: kredyt goni kredyt Autor: ~xtx [217.113.228.*]
    Dnia 2012-07-05 o godz. 12:09 ~nn napisał(a):
    > zarządzający nie takie gafy popełniali.
    Utylizowali kasę w
    > budowlance aż miło.
    A gdzie byli kiedy mieszko rósł
    > organicznie i redukował zadłuzenie? Teraz wchodzą gdy
    > napompował swoje aktywa podpierając sie niebotycznym
    > kredytem. To tacy fachowcy od słupków i wskaźników - bez
    > wyobraźni. Ale czego oczekiwać od kogoś pracującego na
    > etacie :) nie inwestującego własnej kasy.
    W jakiej spólce budowlanej jes nobel?jeżeli w tych paskudnych czasach firma dostaje kredyt to trzeba się cieszyć?czy tu jest mowa o emisji akcji?
[x]
MIESZKO 1,31% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.