• A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~xyz [178.36.23.*]
    Ja wiem że nowy prezes ma ciężko. Bo jest nowy. Bo zapewne po poprzednim wyłazi jakieś gówno. Bo pracownicy są do niego nieufnie nastawieni. Bo emisja akcji (nie wiem k. czemu cały czas jeszcze nie jest zarejestrowana a powinna już dawno być) i w związku z tym nie można zaoferować akcji inwestorom, którzy podobno są. Bo kontrakty sprzedażowe nie mogą być dopięte zamknięte i realizowane. A na koniec jeszcze trzeba puścić sprawozdanie co też nie jest łatwe i wymaga czasu oraz zaangażowania. Jednakże dobrze radzę niech nie powiela błędu poprzedniego prezesa, który moim zdaniem generalnie miał nas wszystkich w d…. Niech zacznie normalny dialog z akcjonariuszami (początki miał niezłe 2 tygodnie temu). Jak jest źle to niech powie krótko jest źle ale mam taki pomysł aby poprawić sytuację widzę takie szansy i takie zagrożenia. Aton jest moim zdaniem spółką dosyć szczególną która ma dosyć specyficzny (bo bardzo mocno zaangażowany akcjonariat) pewnie nikt w swoich wycenach tego nie uwzględnia ale to bardzo duży plus tej spółki. Panie prezesie Nie warto się chować jak jest źle (szczególnie mając kredyt zaufania jakim jest obdarzany każdy na początku) bo jak będzie bardzo źle to trzeba będzie z tymi akcjonariuszami siąść i porozmawiać jak wyjść z doła a jak do tej pory akcjonariusze Spółce zawsze pomagali (objęcie I, II emisji zgoda z naprawdę dużym bólem serca na dodruk akcji dla nie wiadomo kogo po nie wiadomo jakiej cenie). Warto to w końcu docenić i zacząć z nimi rozmawiać publicznie bo kanały do komunikacji (espi, informacje pracowe, facebook zostały wypracowane). Od samego rozmawiania pieniędzy nie przybędzie ale znacząco można obniżyć nerwowość reakcji.
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~mis 12 [178.56.47.*]
    masz racje , z tego co wiem to akcjonariusze sie staraja by we wtorek 19 06 odbylo sie spotkanie z prezesem w warszawie , ale czy sie zgodzi to nie wiem , powinien tam sporo wyjasnic , mam nadzieje tam byc
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~maly miki [93.175.68.*]
    A mnie interesuje czy nowy prezes jest akcjonariuszem ATON-a? I czy obejmie nową emisję?
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~Wkurw [89.204.137.*]
    a mnie juz nic nie interesuje..wywalilem dzisiaj z mega strata....po takich swieczkach nastepnego dnia bylo przewaznie nizej ...zabijali sie sqrw.. zeby sprzedac...w takim akcjonariacie ja nie bede ...
    powodzenia
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~wasz król [88.156.2.*]
    A możesz napisać coś więcej o miejscu spotkania i jakie są warunki uczestniczenia w nim?
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~Pi [83.14.170.*]
    To zaiste perwersyjny pomysł. Prezes spotka się z wydymanymi.
    Jeszcze Wam mało - nie martwcie się, dodymaja Was jeszcze do groszówek.
    Jestem przekonany, że głosowaliście na PO.
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~Gerg [31.62.244.*]
    A mnie nie żal. Mnie żal jest zmarnowanych 3 lat z chooojami, ktozy grali wszystkimi. Jak nowy prezes chce naszego wsparcia, to musi sciac glowe nieudacznikow. Ale nie tylko prezes ma cos udowodnic, ale tez panowie, ktorzy na Walnym ustanowili nowy uklad. Chcę dowodow, ze nowy uklad jest nowy, a nie stary.
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~mintaj [89.67.152.*]
    Popieram.
    Walne Zgromadzenie powinno zmienić cały zarząd i dyrektorów. Nie mam już zaufania do byłych kompanów Prezesa którzy razem z nim przez 3 lata ciągnęli firmę tym kierunku.

Chodzi o świeżość i zmianę myślenia.

Jak przychodzi nowy trener to buduje sobie nową drużynę...
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    Dnia 2012-06-12 o godz. 21:49 ~Gerg napisał(a):
    > A mnie nie żal. Mnie żal jest zmarnowanych 3 lat z
    > chooojami, ktozy grali wszystkimi.

Pierwszy raz chyba takie słowa Gerg, ale niestety masz rację, pogrywał Barczyk z drobnymi 3 lata , a w tym czasie nie potrafił nic sprzedać.

Zawsze powtarzam, po stokroć spokojniej jest mieć akcje firmy zwiększającej przychody i zyski, niż taką , która może odpalić w niebiosa. Do takiej zawsze można wejść. Sam kupiłbym Aton nawet po 6 zł , jeśli zobaczyłbym ten rok zamknięty wynikiem np. 3 mln zł zysku z planem na kolejny na np. 8-10 mln zł zysku itd.
    Tu niestety , jak na razie nadal są tylko obietnice.
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~max [46.112.17.*]
    a ja się dziwię Gergowi że dopiero teraz .....
    wiem liczyliście że w końcu odpali i zostaniecie na peronie
    w 2009 r. kiedy pierdoliła się sprzedaż za granicą nie łykałem tekstów prezia że winne jest polskie prawo, pamiętacie Francja, Szwajacaria, łotwa, Bestmont
    cała seria z kałasznikowa
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~Gerg [31.61.129.*]
    Oni grali tez z dużymi, wybierając z kim chcą wspolpracowac ,a komu nie sprzedadzą. Innym razem zmyslali. Czasem mysle, ze dbali o to, by sprzedaz nie doszla do skutku, zanim okreslone osoby sie nie ustawią na liscie wdrozen. Moje pytanie brzmi: czy w ten sposob swiadomie dzialano na szkode spółki i jej akcjonariuszy? Czy mozliwa jest zmiana dzialania i nagla sprzedaż? Moim zdaniem jest możliwa, i wiem komu. Tylko dlatego od tak dawna nie sprzedaje akcji. Ale potrzeba chirurga. RN musi dzialac. Do roboty!
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~maly miki [93.175.68.*]
    A tak na marginesie co się tak nagle stało, że mieliśmy taki wodospad? No bo przecież dzisiejsza publikacja wyników - jaka by nie była zła - dotyczy zeszłego roku, a to, że spółka mało co sprzedaje, nie jest żadną nowością.
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~ddd [87.105.215.*]
    Może co niektórzy znają już cenę akcji nowej emisji
  • Re: A mi jest szkoda nowego prezesa Autor: ~mintaj [89.67.152.*]
    na to wygląda.

Wcześniej widać było koncentracje popytu w okolicach 2.30 nawet kiedy mieliśmy panikę na rynku i nagle wodospad. Jest to sygnał że cena emisyjna będzie inna niż przypuszczano jeszcze 3 tygodnie temu.

Szkoda tylko że ustalenie ceny emisyjnej nie odbywa się np. po sukcesie w Hiszpanii. Spodziewałem się, że się wyrobią bo o drugim etapie informowali 23.05
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.