• Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~Chodzik Księżycowy [89.68.157.*]
    Szanowny Panie,

dziesiejszy problem w relacjach z rynkiem polega na wielu kwestiach, ktorych nie sposob poruszyc w krotkim mailu, prosze miec na uwadze, ze walczymy dzisiaj na kilku frontach rownoczesnie........, sytuacja spolki jest naprawde trudna, a nasza emisja dla kadry kierowniczej to najmniejszy problem, mysle, ze osoby, ktore chca ja oprotestowac maja bardzo znikoma wiedze na temat spolki, i oceniaja ja tylko z perspektywy nabycia akcji Bomi za 20 pln/szt 4 lata temu. Dla mnie naprawde najwazniejsze jest, zeby spolka wyszla na prosta. Co do publicznej dyskusji nad Pana listem, to nie uwazam tego za dobry pomysl, poniewaz funkcjonuje na rynku kapitalowym 12 lat i wiem, ze wiekszosc jest zawsze niezadowolona, poniewaz nie ocenia wlasciwie sytuacji spolki. Prosze pamietac, ze kurs spolki spada od 4 lat, dodatkowo spolka od ponad 2 lat pokazuje fatalne dane finansowe.

pozdr

WJ
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Jeśli to prawdziwa odpowiedź, to wszystko jasne...
    Długo lepiej nie będzie... Ostatnie zdanie jest jednoznacznie wymowne.
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Nie wiem czemu poddajesz pod wątpliwość mój wpis ?
    Uważasz, że mój list nie zasługiwał na kilka słów komentarza ze strony Jesionowskiego ?
    Odpowiedź jest prawdziwa i powiem ci Rankorze 2, że tak bardzo nakręciłeś się sam swoimi wypowiedziami, że nie dostrzegasz pierwszych oznak poprawy sytuacji fundamentalnej, bo techniczna jest dla mnie zupełnie jasna. Tak jak pisałem mamy akumulacje.

Chodzik Księżycowy
    Nie chodzi o ciebie.
    Wpisom na forum nie ufam z definicji - bo to forum, gdzie każdy moze pisać, co chce.
    Akumulacji nie widzę. I nawet nie wiem, kto miałby akumulowć...
    Uważam wciąż, że było przerzucanie papiera, ubieranie naiwnych i odzyskiwanie kasy.
    A pierwszych oznak poprawy fundamentalnej też nie widzę - zadnych konkretów i efektów nie ma.
    Jak dostrzegę coś rzeczywiscie konkretnego i przekonującego bez medialnego sciemniania - sam o tym napiszę.
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    A tymczasem zgodnie z moimi przewidywaniami PBG się wywróciło.
    Miał być kurs jednocyfrowy i jest. Niech żyje prezes Wiśniewski o wizjoner był.

CK
    Nie znam PBG, więc się nie wypowiadam...
    Uważam natomiast, ze najgorsze wciąż jest przed bomi, a zamieszczona odpowiedź prezesa - rozwiewa wszelkie nadzieje na najbliższy czas i potwierdza moje przypuszczenia.
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~anna [109.199.18.*]
    chodziku WIEM, że odpowiedź jest prawdziwa,

Jesionowski to sympatyczny facet, ale co z tego???

Ps. z tymi akcjami za 20 zł kupionymi cztery lata temu to pojechał po bandzie, bo doskonale wie, że jest inaczej, no chyba że miał na myśli pioneer'a
    dobrze, że jest to walne, bo będzie okazja wyjaśnić pewne kwestie in public

Dla mnie pojechaniem po bandzie jest także to protekcjonalne napisanie, iż emisja medzerska to ich najmniejszy problem...
    Chyba faktycznie bedziesz mogłą na tym walnym wiele wyjaśnić.
    I masz rację - prezes nie ma byc sympatyczny, ale kompetentny i skuteczny.
    Ja tego dotąd nie widzę. I wciąż mu nie ufam...
    dokładnie
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~antychodzik [178.37.184.*]
    Dziwnie rozbrajający list ....taki nad wyraz szczery ? , albo jest z niego kiepski menadżer albo ma jakiś plan ....
    Bomi problem - poza zadłużeniem i innymi sprawami wewnatrz spółki - jest tutaj:
    http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,11848514,Hipermarkety_jak_dyskonty__dyskonty_jak_markety__Ruszyl.html
    Ciekawe, ile jest podobieństwa między bomi a pbg?...
    Czas pokaże.
    Kiedyś to były spólki o potężnej kaitalizacji...
    A dziś?
    cena spada, obroty nie rosną, akumulacji nie widac...

Anno - zerknij na SW, bo chyba zainteresuje Cię odpowiedź kasi kowalskiej
    ???
    podrzuć linka, jeśli możesz
    http://www.stockwatch.pl/forum/wpisy-163p20_BOMI.aspx

dwie ostatnie strony
    dziękuję

Aniu,
    nic nie stoi na przeszkodzie abyś odpowiedź prezesa wykorzystała podczas walnego.
    Rankor ostro idzie na całość jak widzę. Koniecznie mu zależy na zwaleniu kursu.
    Staram się patrzeć na Bomi obiektywnie. Ponieważ punkt patrzenia zależy od punku siedzenia więc moje wypowiedzi mogą być obarczone pewnym błędem, ponieważ akcje posiadam, ale pomijając ten aspekt sprawy, półki w Bomi są zawalone towarem i to jest prawda, bo jak wiecie gościłem tam niedawno. Ceny też są na poziomie normalnym ja wszędzie, to nie prawda, że podstawowe artykuły są drogie. Zapewne te luksusowe tak.

CK
    Nie szukaj dymu, bo go znajdziesz...
    Nie zalezy mi na zwaleniu kursu, bo wisi mi czy rośnie czy spada.
    Dla mnie ważne jest sprawdzenie, czy usazadnione są moję prognozy w jakąkolwiek strone.
    I od kiedy to trzeba zwalać kurs bomi?...
    Wtopiłeś, chcesz wzrostów - normalka i rozumiem.
    Jak zauważe cokolwiek przemawiającego za wzrostami, napisze z równym zaangażowaniem.
    A ty piszesz o rzekomych poprawach fundamentalnych, ale konkretó podać nie umiesz.
    I myslę, ze boisz się przyszłości, a na razie nie widezisz szans wyjścia z dużym pakietem bez straty.
    Ale to już twój problem.
    Na razie jest powrót na groszówki, jak przewidywałem.
    A słabe wsparcie na 0,93 trudno nawet nazywać wsparciem. To tylko ostatni dołek na mułem, bo dno jest chyba jeszcze dużo niżej...
    A ze zbliża się walne, więc coraz więcej wtopionych zechce ratować kasę...

I jak nie chesz, bym pisał o tobie, pisz o bomi. Tylko o bomi.
    A moze to ty teraz bawisz się w podciąganie kursu tymi pakiecikami p[o 50 szt., bo chcesz wyjść bez strat? ;-D
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~antychodzik [178.37.184.*]
    Paskudny ten Rankor prawda CK ? :) zaczynam go lubić , a tak przy okazji zdradź mi CK co tam na tej wycieczce kupiłeś i za ile ? :)
    No i mamy najniższe close w bomihistorii i z intradejowym dołkiem tylko o grosik wyżej od historycznego...

Kracy, czekam na komentarz posesyjny... ;-D
    I błagam, tylko nie pisz, ze wsparcie 0,93 wytrzymało... - bo mam dla ciebie niespodziankę! ;-D
    Razem chyba z tego pośmiejemy sie... Chociaż ja chyba bardziej... ;-D
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ostry- [95.160.246.*]
    Ups.!
    Zwaliło się na ryj.
    I co na to chodzik - najlepszy analityk na forum?
    A może tani naganiacz po prostu?
  • A rankor Autor: ~pstry [83.29.64.*]
    A rankor szczytuje..
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: maciej_z_krakowa [83.238.155.*]
    Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*], 2011-11-04 09:31
    Kierunek może być tylko jeden.
    Przed nami spokojny wzrost aż do poziomu o którym napisałem czyli w okolicach 5.70.
    Cały następny rok będzie dla budowlanki pomyślny co nie ominie również HB.
    Jeśli zaś chodzi o fale Elliotta to mamy dwa scenariusze. Albo skończyła się druga fala korekcyjna podstawowej fali V, albo też mamy następną piątkę wzrostową fali B.
    Tak czy inaczej patrząc z perspektywy średnioterminowej a więc kilkumiesięcznej przy obu tych scenariuszach mamy wzrosty, WZROSTY WZROSTY. Możecie sobie wory nadstawiać, ale zostaną jedynie wory pod oczami po łzach, że czekaliście na próżno i nie doczekaliście się.
    Pozdrawiam

Chodzik Księżycowy
    Największym błędem jaki popełniacie jest trwanie w błędzie jaki popełniliście !
    w tym wypadku tym błędem było czekanie na wymyślony dołek którego nie będzie.
    Pod względem fundamentalnym poziom wartości księgowej do rynkowej był i nadal jest na skrajnie niskim poziomie. Może chociaż ten fakt da do myslenia fundamentalistom.

https://www.bankier.pl/forum/temat_po-prostu-chodzik-ksiezycowy,10508911.html
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~SHREK [83.10.38.*]
    Chodzik,Twoja perełka HB jest po 20gr czyli dziesięciokrotnie niżej niż Ci wychodziło dno z boskiej teorii Elliotta,która jest Twoim życiem.
    Bierzesz HB,zafajdany nieudaczniku?
    ...walczymy dzisiaj na kilku frontach rownoczesnie
    ...sytuacja spolki jest naprawde trudna,
    ...emisja dla kadry kierowniczej to najmniejszy problem
    ...osoby, ktore chca ja oprotestowac maja bardzo znikoma wiedze na temat spolki,
    ...kurs spolki spada od 4 lat,
    ...dodatkowo spolka od ponad 2 lat pokazuje fatalne dane finansowe..

Tako rzecze prezes...
    I co tu dodać...?
  • Re: Odpowiedź Pana Prezesa Jesionowskiego Autor: ~Maciej z Zadupia [85.202.59.*]
    Trzeba znaleźć odpowiednio duże pole pod zasiew kukurydzy.
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.