Wnioski po wczorajszej sesji nie mogą być mocne.Wszelkie wnioskowanie osłabia niska wartość obrotu.Tu nadal rządzi poziom wsparcia na 93gr. Dopóki cena trzyma się nad nim, nastawienie pozostaje pozytywne, a my oczekujemy kontynuacji zwyżki.
Wnioski są takie:
- kurs spadł
- obroty większe od poprzedniej sesji
- pojawił się komunikat mogący byc znanym wczesniej insiderom i stąd dwie wcześniejsze sesje na mocnym podbiciu i sypaniu
- brak chętnych do kupowania po cenie nizszej od 1,05
- wsparcie 0,93 jest słabiutkie, bo jednorazowe i zbyt swieżutkie, by miało znaczenie
- brak jakichkolwiek pozytywnych przesłanek fundamentalnych
- negatywne wnioski wynikające z ostatniego raportu (56) o przedłużeniu kredytowania tylko 2 tygodnie i zbieżność tego z walnymi
Do tego pozostałę znane moje zastrzeżenia o braku chętnych na rabat, niesprzedaniu nieruchomości, narastajacych długach itd.
A przede wszystkim - kolejna nietransparentność ze strony zarządu, który podaje komunikat i niczego nie wyjasnia akcjonariatowi.
A, pominąłem jeszcze jeden wniosek z wczorajszej sesji:
wystarczy spojrzec na wykres dzienny - całą sesję sypanie i znowu tylko przed fixem poróba podbicia kursu.
I właśnie takie zabawy podważają wiarygodność AT oraz wartości spólki i zniechęcają inwestorów cokolwiek rozumiejących z mozliwości manipulowania kursem na spólkach o słabej płynnosci, zwłaszcza zadłużonych, gdzie grubi szukaja sposobu ewakuacji z papiera.
A lekcja z lutego jest tego najlepszym przykładem.
Ciekawe, jakie udziały ujawnią się teraz. Zobaczymy, czy i ile ktos wysypał lub dokupił...
Ale na walnym powinni zarząd przycisnąć mocno do ściany, jak wyglada sytuacja spółki, a zwłaszcza jej zobowiązania.
Na dzis jednak jest inne pytanie: czy Grecy i Czesi namieszają rywalom?... ;-D
o widze , że Rankor masz wielbiciela. Razem możecie więcej!!!! TRarz to napewno spadnie na grosze. Pijcie pijawki póki możecie bo niedługo Was rozsadzi z tego picia.
3 zeta niebawem , taki poziom prędzej osiągnie niż zjedzie do 50 gr , nawet przy ujadaniu swołoczy.
Ciekawe, co niektórzy napiszą, jak jutro nie pojawi się popyt i nie bedzie oczekiwanego skupu pod walne?...
I czemu tak A.pl wysypuje się przed walnym?...
Poniękąd to właśnie oni powinni akumulować pod pspodziewane zyski...
Ale ważniejsze chyba jest pytanie, w co i z kim gra zarząd. Bo ze nie wespół z drobnicą, to chyba jednak widać...
Jak bedziesz czytał wszystkie moje posty i będziesz umiał je czytać ze zrozumieniem, wtedy nie bedziesz tak kompromitował się... ;-D
Nie napisałem, ze nie ma ewakuacji. Bo jest. Zaś A.pl ze względu na słabą płynność chyba rozłożyła wysypawanie, bo jakby sypnęli na jednej sesji, to już dawno zobaczyłbyś dzisiejsze 0,74.
Ale cieszę się, że czytasz moje posty. Jest szansa, ze bedziesz ciut bomimądrzejszy...;-D