Od kilku lat ta spółka mnie śmieszy. Dotychczas normą były kiepskie wyniki. Teraz mamy kolejny kwartał z beznadziejnymi wynikami. Czy oni zawsze muszą mieć stratę albo oscylować wokół zera?
Do tego dochodzi dymańsko akcjonariatu.
Buahaha.
P.S. Gdzie się podziali ci podli naganiacze? Ksywek nie wymieniam. Ci "fachoffcy" wiedzą kogo mam na myśli.
:D
Powiem tak.... 2 mln. kosztow ogolnego zarzadu przy przychodach 8 to SKANDAL....
Raport nie jest tragiczny bo widac ze sie cos w firmie rusza, na reszcie podbili EBITDE... i jakby sprzedaz calkiem rozsadna.... ale zarzad pali ta kase chyba w kominku
mam nadzieje ze zrobia jeszcze skup nie za 14 tylko daj boze cos kolo 10 zeby choc troche zwiekszyc wartosc tego gowienka...
Nie skupią po 10 zł, bo Zbynio chce przcież swoje sprzedać i wziąć trochę kasy.
Jest różnica : sprzedać 500.000 szt po 14, a po 10 .To dwie banki .
Myślę, że wynik jest zaniżony jednak, bo taki wzrost sprzedaży , a zysku tyle , co kot napłakał.Aplisens, Introl, Zetkama maja przyzwoite wynki. To co, tu promocję robią cenową na zawory ?
Bzdury!
Jest pytanie, co dalej, po tym skupie- wezwaniiu, gdy ono sie skończy?
Zbynio potrzebuje kasy na kolej. Teraz ma być zasada- powiedział to wczoraj minister Nowak, że za roboty drogowe i kolejowe państwo nie zapłaci wykonawcy, który wygra przetarg, jeśli nie przedstawi dowodów , że sam zapałcił swoim podwykonawcom. W ten sposób rosnie zapotrzebowanie na kapitał np, w Feroco.., a ma ono portfel zamówień na 1,4 mld. zł.
Może wreszcie Zbynio zechce Polną sprzedać? Wtedy jest sens, aby wyniki były dobre latem, a nie teraz!
Po zakończeniu skupu po 14 zł powinien się zacząć wzrost kursu, to już niedługo!