z dokumentu informacyjnego strona 72-73
cytuję:
"
Realizacja produkcji młyna elektromagnetycznego jest projektem o wysokim stopniu innowacyjności. Aktualnie urządzenie znajduje się w fazie testów. Projekt młyna elektromagnetycznego jest finansowany przez ZWG wspólnie w konsorcjum z spółką zależną NT Polska. W ramach umowy konsorcjalnej (zawartej na 25 lat) na ZWG, jako lidera konsorcjum przypada 95% marży. Zadaniem inżynierskim projektu jest obniżenie kosztów zużycia energii o 65-75% względem młyna tradycyjnego (w Polsce jest około 400 młynów tradycyjnych). Według szacunków Zarządu ZWG zastosowanie technologii w KGHM (Spółka posiada pismo z KGHM dotyczące propozycji przetestowania młyna elektromagnetycznego), który posiada 96 młynów dałoby roczne oszczędności kosztów energii na poziomie 90 – 100 mln zł. W przypadku pozytywnego zakończenia testów laboratoryjnych, półprzemysłowych i przemysłowych, osiągnięcia zakładanych rezultatów spółka zależna rozpocznie sprzedaż i dzierżawy urządzeń."
a co to oznacza dla Spółki ?
od kilkunastu do kilkudziesięciu milionów zysku / rocznie
kto policzy?
Powiem wam że mam trochę stracha kupowałem po 2,08 już jakiś czas temu,mam nadzieje że to nie będzie tak jak innymi wydmuszkami typu fachowcy którzy kosztowali po 1,60 i tak nisko spadli,albo acreo-pda którzy poszybowali z kilku złotych na ponad 100 a pożniej chyba z 20 sesji na minusie aż na 1 złoty.Mam nadzieje i liczę na tą że tu dno nie będzie tak niskie,pozdrawiam trzymających
Jak można było dopuścić,aby zgnoić tak spółkę!Albo zarządowi ,nie zależy na tym,albo to jest celowe,bo coś nie gra w spółce.Nigdy bym się nie pomyślał,że tak może się zachować spółka,która na koniec roku miała tak dobry wynik,a także w zapewnieniach Prezesa że spółka ma bardzo dobre plany i perspektywy rozwoju na 2012 r.
oj przepraszam w mojej poprzedniej wypowiedzi wkradl sie maly acz zapewne bardzo istotny blad, raczej przeoczenie:)))) oczywiscie powinno byc 1.0zł , teraz ok
Panowie nie liczmy wirtualnych zysków ! Młyn to prototyp, kto powiedział że on wogóle zadziała ? jego ewentualne zyski nie są objęte w prognozach na 2012 więc nie jarajmy się tak! wołałbym info zobaczyć o przejęciu jakimś!
Na 28 listopada 2011r. został wyznaczony debiut spółki ZWG SA, a dokładnie praw do akcji serii B.
(...)
Zarząd ZWG Spółka Akcyjna z siedzibą w Iwinach prognozuje, że wykonanie EBITDA Spółki w latach 2011 - 2013 wyniesie:
w 2011 roku 4,0 mln PLN,
w 2012 roku 5,4 mln PLN,
w 2013 roku 6,1 mln PLN.
pisałem już jak rosło pond 2,5 że 3 nie będzie a teraz dopiszę że kupię ( bo już raz kupiłem i sprzedałem ) kupie jak poniżej 1,15 spadnie, a spadnie bo ta spółka ma niestety małe perspektywy rozwoju - to solidna spółka za 1 do 1,5.
jutro bedzie raport a w nim nic nowego, mrace nad mlynem trwaja i sie przedluza o jakies 2-4 tyg, rozmowy na temat przejecia firmy sa juz bardzo zaawansowane i na koncowce, zostały szczegoly do dogadani i finalizacja za 4 tyg i takie tam, do nastepnego raportu a w nastepnym raporcie j.w
trza bylo uciekac jak na 2,4 sypali bez opamietanie po imo o 10mln kontakru, nie trzeba bylo byc fundamentalista, technikiem tylko obserwowac sesji i wyciagna logiczne wnioski
akcje bardzo stanialy, a i dziejsze odbicie jakos nie przekonuje, na raziw wszystko co wazne dla spolki odsuniete w cxzasie, szkoda a i na wzrosty trzeba bedzie poczekac dlugo
raport potwierdził olbrzymie możliwości ZWG .... zobaczymy ale w tym półroczu możemy zobaczyć 5 zł ... fundamentalnie , no i sporo funduszy ma ten walor więc wycena półroczna się przyda .... a może nawe więcej niż 5 zł....