• Polna - sytuacja Autor: ~zniecierpliwiony [87.96.105.*]
    Panowie, realnie, jak widzicie dalej sytuację? nie wiem, czy trzymać akcje, czy nie? czy tak będzie do końca roku? bo skończyły się wszystkie nadzieje, nie ma perspektyw na jakieś ciekawe infa, przejęcia, a skupy to tradycyjnie zaniżanie ceny, w wiadomym celu, sądzicie, że umorzenie akcji faktycznie podniesie ich wycenę rynkową na giełdzie o te kilka złotych? proszę o poważne odpowiedzi
  • Re: Polna - sytuacja Autor: ~kwiat-polny [46.76.15.*]
    Myślę, że trzeba pisac dziesiatki maili do multico i wszystkich innych spółek Jakubasa, które tu mają akcje aby jak najszybciej zakończyły skup pakietowy.

No i pisać do red. Roguskiego z Parkietu, aby ON coś napisał, tak jak to czynił ostatnio, w zwiazku z wynikami i kolejnym skupem i perspektywami. Roguskiemu może coś Piscz zapiska cienkim głosem, bo do firmy szkoda dzwonić. Nic nie powiedzą.

Generalnie to chyba do wyników za IQ akcje trzeba trzymać, chyba ,że widzisz coś innego, co przyniesie 20-30% zysku w pare tygodni. Wtedy sprzedać już i ewntualnie odkupić po wynikach za IQ. Ale IQ może byc i słaby????
  • Re: Polna - sytuacja Autor: ~kwiat-polny [46.76.15.*]
    Wiadomo coś więcej! Jakubas wypowiedział sie dzisiaj dla telewizji CNBC.PL., sporo było o POLNEJ SA.

Pooglądajcie sobie.

Dla mnie wynika z tego, że nie ma zamiaru sprzedać komuś innemu , dalej buy-back i rozwój organiczny, bez akwizycji. Szkoda , że to tak ma być!
    Co to dla nas znaczy? Chyba długi marazm na poziomach 12-16 zł. Długi, to nawet 2-3 lata.

To co pozytywne, to sytuacja spólki stabilna i pewna.Ale to za mało dla byków.
  • Re: Polna - sytuacja Autor: ~onn [193.238.200.*]
    Skoro Jakubas mówi, ze nie zamierza sprzedać spółki to znaczy , ze sprzeda. Porobi skupy wymęczy,a potem pionowa krecha do góry jak na Resbudzie.
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.